Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Ιουνίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Xenia 607

Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα

Ξένοι στην ίδια τους τη γενέτειρα, μετά τον θάνατο της Αλβανίδας μητέρας τους, ο δεκαεξάχρονος Ντάνι και ο δεκαοκτάχρονος Οδυσσέας, διασχίζουν τη χώρα αναζητώντας τον Eλληνα πατέρα τους.

Με την καλύτερη και πιο ώριμη σκηνοθετικά ταινία της καριέρας του, ο Πάνος Χ. Κούτρας δεν περιορίζεται σε ένα καταγγελτικό, πολιτικό σινεμά, αλλά καταθέτει ένα τρυφερό, ουμανιστικό μανιφέστο. Προσφέροντας φιλοxenia, την ιστορική στιγμή που τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

monuments men 424

Μνημείων Ανδρες (The Monuments Men) του Τζορτζ Κλούνεϊ

Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller του Ρόμπερτ Μ. Εντσελ, «The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History», αλλά με την προσωπική σφραγίδα του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος άλλωστε δήλωσε ότι προσπάθησε με κόπο να συνδυάσει τα πραγματικά γεγονότα και το δράμα, με μια διακρικά κωμική ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, το «The Monuments Men», βασισμένο στην πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου κυνηγιού του χαμένου θησαυρού στην ιστορία, είναι μια περιπέτεια δράσης που παρακολουθεί ένα διαφορετικό στρατιωτικό τάγμα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που πηγαίνει στη Γερμανία για να διασώσει αριστουργήματα της Τέχνης από τους λωποδύτες Ναζί και να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους. Η αποστολή τους μοιάζει ανέφικτη: τα έργα τέχνης είναι παγιδευμένα στη γραμμή του πυρός κι ο γερμανικός στρατός έχει εντολές να καταστρέψει τα πάντα με την πτώση του Ράιχ, οπότε πώς μπορεί αυτή η ομάδα - επτά διευθυντές μουσείων και ιστορικοί τέχνης, πιο εξοικειωμένοι με τον Μικελάντζελο παρά με τα M1 - να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει; Αλλά καθώς οι Monuments Men, όπως αποκαλούνται, μάχονται ενάντια στο χρόνο για ν' αποφύγουν την καταστροφή μιας χιλιετίας πολιτισμού, ρισκάρουν τις ζωές του για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν κάποια από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

Πολιτική και κοινωνική σάτιρα από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, βασισμένη στο best seller του Ρόμπερτ Μ. Εντσελ, φέρνει ένα λαμπρό καστ στη Γερμανία του Β' Παγκόσμιου και κάνει την πρεμιέρα της στην Berlinale 2014. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.15 στον ΑΝΤ1

the beach 607

Η Παραλία (The Beach) του Ντάνι Μπόιλ

Στο φθηνό ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, όπου έχει μόλις καταφθάσει, ο νεαρός Αμερικανός Ρίτσαρντ γνωρίζει έναν παρανοϊκό Σκοτσέζο, τον Ντάφι. Λίγο πριν κόψει τις φλέβες του, ο Ντάφι του κληροδοτεί το χάρτη ενός παραδείσου επί της γης: πρόκειται για ένα απάτητο νησί, το οποίο περιβάλλεται από μια λίμνη. Ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να αναζητήσει τον μαγευτικό αυτό τόπο, συντροφιά με ένα ζευγάρι νεαρών Γάλλων, του Ετιέν και της Φρανσουάζ. Μετά από πολλές, επικίνδυνες περιπέτειες, οι τρεις ταξιδιώτες φθάνουν τελικά στον προορισμό τους, όπου βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη μια μικρή κοινότητα φυσιολατρών. Επικεφαλής της, η Σαλ, η οποία δείχνει να αποδέχεται αμέσως τους τρεις νεοφερμένους. Ωστόσο, κανένας παράδεισος δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΑΝΤ1

Spider-Man: Ιnto the Spider-Verse 607

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse), των Μπομπ Περσιτσέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Ο Μάιλς είναι ένας έφηβος με Αφροαμερικανό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιωτικό σχολείο. Ολα αλλάζουν στη ζωή του, όταν ένα βράδυ τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, δίνοντας του τις υπερδυνάμεις του Spiderman. Πριν ακόμα συνειδητοποιήσει τι του έχει συμβεί μια μάχη μεταξύ του πραγματικού Spiderman και του Κίνγκ­πιν, ενεργοποιεί μια πύλη εισόδου παράλληλων διαστάσεων, απειλώντας τη συνοχή του κόσμου. Ποια θα είναι η «μοίρα» του Μάιλς σε ένα νέο αραχνό – σύμπαν;

Αντλώντας εικαστικά από την Χρυσή Εποχή των comics αλλά παρουσιάζοντας αφηγηματικά μια σύγχρονη ιστορία σε έναν ετερόκλητο και πολυπολιτισμικά κόσμο, το «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» μπορεί να μην αφορά τον Σπάιντι που όλοι ήδη γνωρίζουν, αναδεικνύεται όμως με χαρακτηριστική άνεση ως η καθοριστική ιστορία του ήρωα για μια νέα γενιά. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία

Η ταινία προβάλλεται στις 02.40 στο Mega

Some Like it Hot 607

Μερικοί Το Προτιμούν Καυτό (Some Like It Hot) του Μπίλι Γουάιλντερ

Οταν δυο μουσικοί από το Σικάγο γίνονται αυτόπτες μάρτυρες ενός χτυπήματος της Μαφίας, φοβούμενοι για τη ζωή τους, αποφασίζουν να φύγουν από τη πόλη όσο πιο μακριά γίνεται. Οταν ανακαλύπτουν ότι ένα γυναίκειο συγκρότημα ετοιμάζεται να κάνει περιοδεία στο Μαϊάμι και ψάχνει μια μπασίστρια και μια σαξοφωνίστρια, θα επιχειρήσουν να υποδυθούν τις γυναίκες και να φύγουν με τα υπόλοιπα κορίτσια του συγκροτήματος. Τα πράγματα όμως θα πάρουν μια απρόσμενη τροπή.

Μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών με τους θρυλικούς Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις και την αξεπέραστη Μέριλιν Μονρό.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στο Open

the devil's advocate

Ο Δικηγόρος Του Διαβόλου (The Devil's Advocate) του Κριστιάν Βόλκμαν

Αγνοώντας τις συμβουλές της μητέρας του, που ισχυρίζεται πως η Νέα Υόρκη είναι «ο τόπος όπου κατοικούν δαίμονες», ο νεαρός, φιλόδοξος δικηγόρος Κέβιν Λόμαξ εγκαθίσταται εκεί μαζί με τη σύζυγό του Μέρι Αν. Το μέλλον του σ’ αυτή την επιβλητική μεγαλούπολη φαίνεται ευοίωνο καθώς σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα ο Κέβιν προσλαμβάνεται σε μια νομική εταιρία στο Μανχάταν, που τη διευθύνει ο πανίσχυρος Τζον Μίλτον. Όλα βαίνουν καλώς καθώς ο τελευταίος, αναγνωρίζοντας τα προσόντα του Κέβιν, του προσφέρει αμοιβή 400 δολαρίων την ώρα ενώ το νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σ’ ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν. Σύντομα όμως η Μέρι Αν, παραμελημένη από τον Κέβιν, που φαίνεται να είναι απορροφημένος από τη δουλειά του και να ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές του «μέντορά» του, αισθάνεται επιφυλακτική απέναντι στον καινούριο τρόπο ζωής τους. Τα πράγματα θα πάρουν απρόβλεπτη τροπή όταν ο Κέβιν ανακαλύψει τα σκοτεινά σχέδια του Μίλτον, που φαίνεται να μην είναι άλλος από τον... Σατανά!

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

Soul Food

Soul Food του Νίκου Τσεμπερόπουλου

Ο δεκαπεντάχρονος Γιάννης μετακομίζει με τη μητέρα του στο σπίτι του συντρόφου της. Στη νέα του γειτονιά, κάνει παρέα με τη σαραντάχρονη Όλγα, αλλά και με μία παρέα εφήβων. Η Όλγα ζει απομονωμένη στο υπόγειο της πολυκατοικίας και αντιμετωπίζει το μπούλινγκ των νεαρών, όσες φορές βρίσκεται στον δρόμο τους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix