Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στην ΕΡΤ 2

fargo

Φάργκο (Fargo) των Τζόελ και Ιθαν Κοέν

Ο Τζέρι είναι ένας καταχρεωμένος διευθυντής μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων η οποία ανήκει στον πεθερό του. Απελπισμένος με τα χρέη του, αποφασίζει να προσλάβει δύο κακοποιούς για να απαγάγουν τη γυναίκα του προκειμένου να ζητήσει λύτρα. Το σχέδιο του όμως αρχίζει να καταρρέει, όταν οι απαγωγείς αφήνουν πίσω τους κατά λάθος τρία πτώματα, προκαλώντας έτσι μια τοπική αστυνομικό να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Open

Foreign Correspondent

Πριν Από Την Θύελλα (Foreign Correspondent) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Στις αρχές του 1939, ο Τζόουνς, ένας Αμερικανός ρεπόρτερ, αποστέλλεται από την εφημερίδα του στην Ευρώπη για να διερευνήσει την πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου. Στο Λονδίνο, συναντά έναν ηλικιωμένο Ολλανδό πολιτικό, ο οποίος έχει συνυπογράψει μια μυστική συνθήκη συμμαχίας, τα στοιχεία της οποίας οι Ναζί δεν τα γνωρίζουν και δεν θα σταματήσουν αν δεν τα ανακαλύψουν. Ο ηλικιωμένος απάγεται...

Η ταινία προβάλλεται στις 19.00 στην ΕΡΤ 3

De Gaulle 607

Ντε Γκωλ (De Gaulle) του Γκαμπριέλ Λε Μπομάν

Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 1940, με τους Γερμανούς να μπαίνουν στην Γαλλία και τη Γαλλική Κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πολ Ρεϊνό, σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να παραδοθούν ή να συνεχίσουν τον αγώνα. Την προφανή λύση, αντίθετη της ανακωχής, προσπαθεί να δώσει ο άνθρωπος που θα παίξει κεντρικό ρόλο σε όλη την επόμενη περίοδο για τη χώρα, ο Στρατηγός Σαρλ Ντε Γκωλ που θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη γυναίκα του Ιβόν και την κόρη του με σύνδρομο Down Αν για να βρεθεί αρχικά στο Παρίσι και στη συνέχεια στην Αγγλία προκειμένου να πείσει τον Γούινστον Τσέρτσιλ να υποστηρίξει τον αγώνα του.

Ακαδημαϊκή, επίπεδη, βιό - αγιογραφία του Σαρλ Ντε Γκωλ, που ενδιαφέρει μόνο για ένα ρόλο που αξιοποιεί τις υποκριτικές δυνατότητες του Λαμπέρ Γουιλσόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

hammett

Ιδιωτικός Ντεντέκτιβ Χάμετ (Hammett) του Βιμ Βέντερς

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Ντάσιελ Χάμετ, συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας στην πραγματική ζωή, ο οποίος στην αρχή της καριέρας του ενεπλάκη σε μια μυστηριώδη υπόθεση που έμελλε να επηρεάσει πολύ το μετέπειτα έργο του. Ενώ πουλάει τις ιστορίες του σε φτηνά περιοδικά για να ζήσει, ο Χάμετ δέχεται μια επίσκεψη από τον Τζίμι Ράιαν, το παλιό του αφεντικό στο πρακτορείο Πίνκερτον. Ο Ράιαν του ζητά να τον βοηθήσει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Σύντομα, ο Χάμετ θα βρεθεί να αναζητά σε όλο το Σαν Φρανσίσκο μια γυναίκα από την Κίνα που παίζει κεντρικό ρόλο σε μια υπόθεση εκβιασμού.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3

peter pan and wendy

Πίτερ Παν & Γουέντι (Peter Pan & Wendy) του Ντέιβιντ Λόουερι

Η, γνωστή πλέον σε όλους, ιστορία θα ακολουθεί την Γουέντι και των αδερφών της οι οποίοι μεταφέρονται στη Χώρα του Ποτέ από τον Πίτερ Πάν, όπου γνωρίζονται με τα Χαμένα Παιδιά αλλά και έρχονται αντιμέτωπο με τον πειρατή Κάπτεν Χουκ.

Ο Ντέιβιντ Λόουερι επιχειρεί μια ακόμη διασκευή του «Πίτερ Παν». Σκοτεινή όσο επιτρέπει η Disney, αλλά όχι πολύ κοντά στην Χώρα του Ποτέ... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

love and death

Love and Death

Τέξας, 1980. Δυο ζευγάρια χαίρονται την εξοχή και τις ανέμελες στιγμές, μέχρι που κάποιος σηκώνει ένα τσεκούρι.

Και αυτό είναι ό,τι χρειάζετε να γνωρίζετε για το «Love and Death» της HBO που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία δολοφονίας που είχε αφήσει έντονο το στίγμα της πίσω τη δεκαετία του '80 και τώρα φτάνει στη συσκευασία μιας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων, με δημιουργό και σεναριογράφο τον Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ του, ανάμεσα σε πολλά, «Big Little Lies», και σκηνοθετημένα από την βραβευμένη με Emmy για τα «Mad Men» και «Homeland» Λέσλι Λίνκα Γκλάτερ.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η «πείθει σε ό,τι μεταμορφώνεται» Ελίζαμπεθ Ολσεν και η «ήρεμη δύναμη» που ακούει στο όνομα Τζέσε Πλέμονς (θυμηείτε τον από τη σειρά «Fargo» αλλά και την υποψηφιότητά του για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον», βάζοντας υποψηφιότητα για ένα από τα τηλεοπτικά «ζευγάρια» που θα συζητηθούν φέτος, σχεδόν όσο και η μακάβρια, αστεία, συνταρακτική ιστορία την οποία ζωντανεύουν.

H σειρά ξεκινά να προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV