Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 6 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 6 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Happiest Day in the Life of Olli Maki 607

Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Ολλι Μάκι (The Happiest Day in the Life of Olli Mäki) του Γιούχο Κουοσμάνεν

Το καλοκαίρι του 1962, ο Ολλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι βέβαιος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα... Ο Ολλι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια!

To ντεμπούτο του Γιούχο Κουοσμάνεν, μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών, μια ασπρόμαυρη κι όμως γεμάτη χρώματα, μελαγχολική κι όμως feelgood, βαρυσήμαντη κι όμως όχι «βαριά» ταινία για όλα αυτά που κερδίζεις όταν χάνεις. Και το αντίθετο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

australia

Αυστραλία (Australia) του Μπαζ Λούρμαν

Πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ζευγάρι Άγγλων αριστοκρατών, ο Ρίτσαρντ και η Σάρα Άσλεϋ κληρονομεί μια τεράστια έκταση γης στην Αυστραλία. Ο λόρδος Άσλεϋ φεύγει για τη μακρινή χώρα ώστε να διαχειριστεί την περιουσία του, αφήνοντας τη σύζυγό του στην Αγγλία. Αργότερα, η λαίδη Άσλεϋ αποφασίζει να πάει να τον βρει. Φτάνοντας, η Σάρα ανακαλύπτει ότι ο λόρδος δεν ζει πια και ότι πρέπει να αναλάβει η ίδια τη διαχείριση της περιουσίας, την όποια οι τοπικοί γαιοκτήμονες προσπαθούν να σφετεριστούν. Τότε αρχίζουν τα προβλήματα για τη Σάρα με κυριότερο τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο σκληρό και άγριο περιβάλλον της Αυστραλίας άλλα και στον καινούργιο τρόπο ζωής.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

Furious 7

Μαχητές των Δρόμων 7 (Furious 7) του Τζέιμς Γουαν

Συνεχίζοντας από εκεί όπου μάς άφησε η προηγούμενη ταινία, ο Ντέκαρντ Σο, αδελφός του Οουεν, ψυχρός και παντοδύναμος εκτελεστής όπως ξέρει καλά να γίνεται ο Τζέισον Στέιθαμ, αναζητά εκδίκηση από την Team Toretto. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση (στο πρόσωπο του Κερτ Ράσελ!), αλλά κι ένας Σομαλός τρομοκράτης, διαγωνίζονται στο ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, το «Μάτι του Θεού», που έχει σχεδιάσει η όμηρος Ράμσεϊ (η πανέμορφη μεταφράστρια Μισάντεϊ του «GoT»). Ο Ντομ κι ο Μπράιαν, με τις ευλογίες του Χομπς, συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους, για ν’ αποκρούσουν τον δεύτερο Σο και ν’ αποσπάσουν το «Μάτι του Θεού», σε μια διαδρομή που θα τους μεταφέρει από την Καλιφόρνια στο Αμπου Ντάμπι. Με τ’ αυτοκίνητα φυσικά!

To έβδομο και ίσως το καλύτερο μέρος της saga του «Fast & Furious» - με την τελευταία εμφάνιση του Πολ Γουόκερ να ανεβάζει εκτός από την αδρεναλίνη και το συναίσθημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

Fatal Attraction 607

Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction) του Αντριαν Λιν

Ένας παντρεμένος δικηγόρος πληρώνει ακριβά την ερωτική του περιπέτεια με μια γοητευτική άγνωστη, όταν εκείνη -μη αποδεχόμενη το τέλος της σχέσης τους- αποφασίζει να κάνει κόλαση τη ζωή του... Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 Όσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Σκάι

aftersun

Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

δέντρο

Το Δέντρο Που Πληγώναμε του Δήμου Αβδελιώδη

Χίος 1960, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η φιλία δυο αγοριών της Δ’ τάξης Δημοτικού κλονίζεται. Το σχολείο κλείνει και τα δυο παιδιά περνούν μέρος του καλοκαιριού χωριστά. Ένα απρόβλεπτο γεγονός θα γίνει αφορμή για να επανασυνδεθούν και να ζήσουν περιπέτειες, δοκιμάζοντας τα όριά τους στις πίκρες της ενηλικίωσης, αλλά και στους καημούς του πρώτου έρωτα.

Η κλασική ταινία του Δήμου Αβδελιώδη σε επανέκδοση, δοκιμάζεται σε αντοχή και αντίκτυπο, έχοντας διεκδικήσει προ πολλού και με το δικό της μοναδικό τρόπο τη διαχρονικότητά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

francis pope responds

Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη αποκαλύψει το πρόσωπό του, σε Καθολικούς και μη. Ενας ιησουίτης ιερέας, με βαθιά πίστη στον άνθρωπο, με θαρραλέα δουλειά για τους άπορους, τις υποβαθμισμένες γωνιές του κόσμου, μ' ένα μυαλό προοδευτικό, τουλάχιστον όσο επιτρέπει το ύψιστο αξίωμα της εκκλησίας του.

Στο ντοκιμαντέρ «Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο», συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ξέρει ο Πάπας Φραγκίσκος τι σημαίνει non-binary; Πιστεύει ότι ο φεμινισμός σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο Χριστιανό; Πώς αντιδρά στη μακρά ιστορία παιδεραστίας στην εκκλησία; Πόση επαφή έχει με την κουλτούρα των νέων, εκείνων για το μέλλον των οποίων, ουσιαστικά, εργάζεται; Τις απαντήσεις τις δίνει ο ίδιος, σε μια επιλεγμένη παρέα νέων που θέτουν τις ερωτήσεις, όσο τολμηρές, πραγματιστικές ή και... ιερόσυλες κι αν είναι.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Disney+, μέσω του Vodafone TV