Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 27 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 27 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


L' Atelier 607

Το Ατελιέ (L'Atelier) του Λοράν Καντέ

Ενα workshop για την ομαδική συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου, χρηματοδοτούμενο από το Κέντρο Ανέρευσης Εργασίας της Λα Σιοτά για τους άνεργους νέους της περιοχής με υπεύθυνη μια διάσημη συγγραφέα εμπορικών μυθιστορημάτων. Οι πολυπολιτισμικές καταβολές των νεαρών μαθητών θα δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις όχι μόνο πάνω στο θέμα και τη δομή του λογοτεχνήματος που θα κληθούν να συγγράψουν, αλλά και στις σχέσεις όλης της ομάδας τόσο μεταξύ τους, όσο και με την καθηγήτριά τους, καθώς θα γίνει φανερό από την αρχή ότι η τέχνη, πολλώ δεν μάλλον η συλλογική, δεν μπορεί παρά να είναι αντικατοπτρισμός των ευρύτερων ταξικών, φυλετικών και θρησκευτικών διενέξεων σε μια κοινωνία έτοιμη να εκραγεί με το παραμικρό.

Ο Ρομπέν Καμπιγιό και ο Λοράν Καντέ επαναλαμβάνουν το «πείραμα» του σπουδαίου «Ανάμεσα στους Τοίχους» φτιάχνοντας ένα πορτρέτο μιας νεολαίας που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Πρεμίερα στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

There' s Something About Mary

Κάτι Τρέχει Με Τη Μαίρη (There' s Something About Mary) των Πίτερ και Μπόμπυ Φάρελι

Ο Τεντ, ένας... γκαντέμης τύπος και μάλλον άτυχος με τις γυναίκες, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η μίζερη ζωή του, είναι να βρει τη Μαίρη, τον παλιό εφηβικό του έρωτα από τα χρόνια του σχολείου. Επειδή όμως η γκαντεμιά κυλάει στο αίμα του, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο προσλαμβάνει για να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, την ερωτεύεται και ο ίδιος κεραυνοβόλα, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μια ψευδή εικόνα στον Τεντ. Όταν στο παιχνίδι μπουν και άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες, ο Τεντ καταλαβαίνει ότι πλέον πρέπει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του - αρκεί φυσικά να του το επιτρέψει η γκαντεμιά του.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.15 στον ΑΝΤ1

The Secret Life of Pets

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (The Secret Life of Pets) των Κρις Ρενό και Γιάροου Τσένεϊ

Ο Μαξ είναι ένα αδέσποτο σκυλί που έσωσε η ιδιοκτήτριά του - τον μάζεψε από τους δρόμους όταν ήταν κουτάβι, τον πήρε στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν, κι από τότε είναι αχώριστοι. Μέχρι που η μεγάλη της καρδιά του δημιούργησε ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα: τον Δούκα - έναν τεράστιο, μπουνταλά κόπρο, που επίσης το κορίτσι έσωσε και τον έφερε να κάνει παρέα στον, καθόλου ευχαριστημένο με τις εξελίξεις, Μαξ. Σύντομα, η κόντρα των δύο σκυλιών θα τους οδηγήσει στους δρόμους της Νέας Υόρκης και σε μια μεγάλη περιπέτεια: μαζί με τα υπόλοιπα κατοικίδια της γειτονιάς πρέπει να επιβιώσουν την μέρα - ανάμεσα σε πονηρές, επικίνδυνες και αλανιάρες γάτες, την παρέα του Χιονοστιβάδα (μία συμμορία πικραμένων παρατημένων κατοικίδιων που ζει στους υπονόμους) και, φυσικά, τον μπόγια. Θα τα καταφέρουν να ξανακουρνιάσουν στους καναπέδες και τις αγκαλιές των ιδιοκτητών τους πριν δύσει ο ήλιος;

Χαριτωμένο, ευρηματικό και με στιγμές σουρεαλιστικού χιούμορ, το νέο animation της Illumination (του στούντιο των Minions) δεν συγκρίνεται με Pixar, αλλά προσφέρει στιγμές γέλιου και διασκέδασης για μικρούς και (το δυσκολότερο) μεγάλους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

bohemian rhapsody 607

Bohemian Rhapsody του Μπράιαν Σίνγκερ

Η ταινία ακολουθεί την πορεία των Queen από την δημιουργία τους το 1970, όταν ο Μέρκιουρι συναντήθηκε με τους Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, μέχρι και τη συναυλία τους στο Live Aid το 1985, έξι χρόνια πριν το θάνατο του Μέρκιουρι.

Βραβευμένη με 4 Οσκαρ η ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ μπορεί να μην είναι η εμβληματική βιογραφία που θα άξιζε στον Φρέντι Μέρκιουρι, αλλά δίνει στον Ράμι Μαλέκ την ευκαιρία να εντυπωσιάσει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβλέπεται στις 01.30 στο Open

down with love

Κάτω Ο Έρωτας (Down With Love) του Πέιτον Ριντ

Μία διάσημη συγγραφέας και φανατική φεμινίστρια στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 60 πιστεύει ότι έχει όλες τις απαντήσεις για τις σχέσεις των δύο φύλων, τις οποίες εκφράζει από τη στήλη της σε ένα πρωτοκλασάτο περιοδικό. Σύντομα ωστόσο, θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη με τις ερωτήσεις ενός εξίσου δυναμικού δημοσιογράφου, από τους πιο γοητευτικούς πλέι-μπόι στο χώρο, φέρνοντας και τους δύο στα όρια μιας κατάστασης ανάμεσα στον πόλεμο ή... τον έρωτα.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.45 στο Open

white men can't jump

Οι Λευκοί Δεν Μπορούν Να Πηδήξουν (White Men Can't Jump) του Καλμάτικ

Ο Καμάλ κι ο Τζέρεμι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο πρώτος μαύρος, streetwise, με ταλέντο στο μπάσκετ. Ο δεύτερος λευκός, ένας new age slacker, με ταλέντο στο μπάσκετ. Στάσου: αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να συνεργαστούν και να κάνουν τα πορτοφόλια τους πιο γεμάτα, τα γήπεδα πιο συναρπαστικά κι εμάς λιώμα από τα γέλια. Η κλασική ταινία του 1992, τότε με τον Γουέσλι Σνάιπς και τον Γούντι Χάρελσον, αναβιώνει, με σημερινό πλαίσιο και κλασική κωμωδία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+ και μέσα από το Vodafone TV

leila's brothers

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της (Baradaran-e Leila) του Σαΐντ Ρουστάγι

Ο Αλιρεζά επιστρέψει στην οικογενειακή φωλιά - υποτίθεται για διακοπές - το φιλμ θα σκιαγραφήσει το άσχημο πορτρέτο τόσο του ίδιου, όσο και των τριών χαραμοφαήδων αδελφών του, του καταπιεστικού πατέρα τους, της εξίσου τοξικής μητέρας τους και φυσικά της βαθιά απογοητευμένης, γεμάτης οργή σαραντάρας αδελφής τους. Η Λέιλα είναι η μόνη που δουλεύει σε μια κανονική δουλειά, που συντηρεί τους πάντες και προσπαθεί να τους κρατήσει ενωμένους, νιώθωντας ένα μείγμα βαθιάς πικρίας και γονιδιακής αγάπης για αυτό το freak show που αποκαλεί οικογένεια. Θα είναι εκείνη που θα δοκιμάσει να οργανώσει τους άβουλους αδελφούς της στο να στήσουν μαζί μια επιχείρηση, σε μια ταινία που φέρνει τους τέσσερις «λεβέντες» αντιμέτωπους με μια σειρά από δοκιμασίες και την ίδια μπροστά στην πραγματικότητα μιας κοινωνίας που δεν είναι φτιαγμένη για γυναίκες και μιας οικογένειας στην οποία σχεδόν όλοι αντιπαθούν και περιφρονούν τους άλλους.

Η ταινία του Σαΐντ Ρουστάγι ανατέμνει τη δομή μιας τοξικής οικογένειας (και κοινωνίας), με λάθος τόνους και στο δράμα και κυρίως στο χιούμορ του. Βραβείο Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

pendulus

Εκκρεμές (Pendulus) του Δημήτρη Γκότση

Ο εικοσιτετράχρονος Άρμπι είναι αλβανικής καταγωγής και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Μετά από έναν καβγά με συμπατριώτες του στο καφενείο της γειτονιάς, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στον γάμο των συγγενών του, αν θα διεκδικήσει το κορίτσι που του αρέσει κι αν είναι, τελικά, Αλβανός ή Έλληνας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix