Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 8 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


black flame rising

Black Flame Rising

Το «Black Flame Rising» είναι μια αθλητική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια μιας συντροφιάς βετεράνων ποδοσφαιριστών να αναγεννήσουν την ομάδα που τους ανέδειξε: τον ΟΦΗ. Από την απόλυτη παρακμή το 2015 και το συλλογικό τραύμα μιας πόλης που χάνει το ποδοσφαιρικό σύμβολό της, μέχρι το χρονικό της αναζήτησης επενδυτή στην Αμερική και την άφιξη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Μάικ Μπούση, που σηματοδότησε τη νέα εποχή του ΟΦΗ, το «Black Flame Rising» δεν είναι παρά μια διεισδυτική ματιά στην άγρια ανατολή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η σωτηρία μιας ομάδας από σίγουρη καταστροφή σε ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ που μοιάζει περισσότερο με ιστορία επιβίωσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

To «Black Flame Rising» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην Cosmote TV

Rojo 607

Κόκκινη Εκλειψη (Rojo) του Μπέντζαμιν Ναϊστάτ

Σε μια επαρχιακή πόλη της Αργεντινής, λίγο πριν την στρατιωτική χούντα του 1976, ένας τοπικός λάμπρος δικηγόρος προσπαθεί να θάψει τα μυστικά του -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε ένα πολιτικό τοπίο διαφθοράς και κρατικής τρομοκρατίας και μια κοινωνία που μοιάζει να έχει χάσει την ηθική της πυξίδα.

Ενα πυκνό, εντυπωσιακό, σαρδόνιο, σκοτεινό, βραδυφλεγές αστυνομικό θρίλερ, που χτυπά με δύναμη κι απαιτεί -και κερδίζει- την προσοχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Cafe Society

Café Society του Γούντι Αλεν

Ο Στιβ Καρέλ είναι ένας μεγαλο-ατζέντης, ο άνθρωπος που πρέπει να ξέρεις στο Χόλιγουντ του '30, ο οποίος στην αρχή της ταινίας δέχεται ένα τηλεφώνημα από την αδελφή του, από το φτωχικό σπίτι της στο Μπρούκλιν και η οποία του εξηγεί ότι ο γιος της έρχεται στο Χόλιγουντ για να βρει την τύχη του και του ζητά να τον βοηθήσει. Ο νεαρός Μπόμπι τελικά θα συναντήσει τον θείο του, θα αρχίσει να δουλεύει γι' αυτόν αλλά κυρίως θα γνωρίσει την γραμματέα του και θα την ερωτευθεί, ακόμη κι αν εκείνη του εξηγεί ότι είναι ήδη δεσμευμένη. Μέχρι την στιγμή που ένα βράδυ θα χτυπήσει την πόρτα του λέγοντάς του ότι ο φίλος της την εγκατέλειψε. Και κάπως έτσι η ρομαντική τους ζωή θα ξεκινήσει. Μόνο που αυτό δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή σε μια ιστορία που είναι γεμάτη απρόσμενες τροπές και αλλαγές, άλλοτε ευτυχείς, άλλοτε θλιμμένες, συχνά πολύ αστείες, μερικές φορές πολύ μελαγχολικές.

Σαν μια κομεντί σαν αυτές που βλέπουν οι ήρωες της, το «Café Society» έχει ένα γοητευτικό παλιομοδίτικο αέρα, αν και χωρίς το ειδικό βάρος που θα ήθελες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Café Society».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

fury 607

Fury του Ντέιβιντ Αγιερ

Απρίλιος 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, μέσα στη διαλυμένη αλλά επίμονη Γερμανία, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ με πενταμελές πλήρωμα. Με αριθμητικό μειονέκτημα, ελάχιστα πολεμοφόδια και σέρνοντας μαζί τους έναν νεοσύλλεκτο που αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, η ομάδα, κόντρα στις πιθανότητες, διαθέτει τον ηρωισμό, για να δώσει την τελευταία της μάχη στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Δράση και μελαγχολία, βία αλλά και απογοήτευση σε μια κλασικών προδιαγραφών, (αντι)πολεμική ταινία που ξεπερνά τα κλισέ ενός φιλμ είδους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

petite solange

Μικρή μου Σολάνζ (Petite Solange) της Αξέλ Ροπέρ

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει.

Η τρυφερή ταινία της Αξέλ Ροπέρ για μια βίαιη ενηλικίωση που κέρδισε τo φετινό βραβείο Ζαν Βιγκό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

beef

Beef

Ένα περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ δύο αγνώστων –ενός αποτυχημένου εργολάβου και μιας επιχειρηματία– πυροδοτεί μια κόντρα που βγάζει τα πιο σκοτεινά τους ένστικτα.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

the fastest woman on earth

The Fastest Woman on Earth

Αυτή ήταν η Τζέσι Κομπς. Γεννημένη το 1980 στη Νότια Ντακότα, μοιάζει να είχε την ταχύτητα στο DNA της: η προγιαγιά της, εκτός από τζαζ πιανίστρια, συμμετείχε σε αγώνες ταχύτητας των πρώτων αυτοκινήτων, στις αρχές του 1900! Η Τζέσικα, πάντα τολμηρή, πάντα ριψοκίνδυνη αλλά και με μια προσωπικότητα φωτεινή και δραστήρια, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων σε αγώνες ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα ακολούθησε καριέρα και ως μεταλλουργός, αλλά και ως τηλεοπτική παρουσιάστρια με δική της εκπομπή.

Η Τζέσι Κομπς έφυγε από τη ζωή το 2019, όμως όχι χωρίς να κατορθώσει να μπει στο Βιβλίο Γκίνες με το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας οδηγού στον κόσμο. Οχι αυτονόητα. Για να το καταφέρει αυτό, η Τζέσι χρειάστηκε σε όλη της τη ζωή να προσπαθήσει περισσότερο, να δουλέψει σκληρότερα, να οραματιστεί εντονότερα. Για να κερδίσει όχι μόνο τους συναγωνιστές της σ' ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αλλά και το αξίωμα, για όλες τις γυναίκες, ότι όλα είναι δυνατά εάν τα θέλεις και τα κυνηγήσεις.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται από την HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV