Η Μία είναι ένα ορφανό κορίτσι στην προεφηβεία. Οι γονείς της πνίγηκαν στην λίμνη μπροστά από το εξοχικό τους. Εκεί όπου είχε ζήσει μαγικές στιγμές μαζί τους. Ξαφνικά βρέθηκε μόνη με τον τρυφερό της παππού. Αλλά και έναν κρυφό, μυστικό κόσμο. Η πέτρα στο βραχιόλι της και το βιβλίο που πάντα κουβαλά μαζί της την συνδέουν με τον φανταστικό κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί όπου όλα είναι ένα πολύχρωμο animation, έναν κόσμο φανταχτερό, πασπαλισμένο με στρας και πετράδια.

Οταν ο παππούς την επιστρέφει στο εξοχικό για να περάσουν ξανά, μετά από χρόνια, τις διακοπές τους εκεί, η Μία λαμβάνει ένα σήμα κινδύνου και το μαγικό της πετράδι την διακτινίζει στην Σεντοπία. Το βασίλειο κινδυνεύει από τον Τόξορ, τον αποκρουστικό βάτραχο που θέλει να σκοτεινιάσει τον κόσμο και να επικρατήσει το κακό. Η Μία πρέπει να ακολουθήσει την προφητεία: μαζί με τον Ικο, το ξωτικό από το Νησί Λότους, πρέπει να σώσουν την Σεντοπία.

Παιδικό υβριδικό σινεμά (ξεκινά και τελειώνει με live action, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της περιπέτειας είναι το ενδιάμεσο animation) ξεκάθαρα στοχευμένο σε ανήλικους θεατές - ροζ πασπαλισμένο σκίτσο, πλοκή για να κρατηθούν διάπλατα τα παιδικά μάτια, ναΐφ ιστορία, μονοδιάστατοι ήρωες, εύκολα μηνύματα φιλίας, καλοσύνης, ηρωισμού.

Η αληθινή δύναμη δεν κρύβεται στην ικανότητα να νικήσεις έναν εχθρό, αλλά στο θάρρος να αντιμετωπίσεις αυτόν τον εχθρό ωςφίλο.