Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα

Leo Da Vinci: Mission Mona Liza

του Σέρτζιο Μάνφιο

ΚΡΙΤΙΚΗ 25 MAR 2018

2 στα 10

Ιταλικά κινούμενα σχέδια, εμπνευσμένα από τη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μεταγλωττισμένα στα ελληνικά. Σαν πρωί Κυριακής στο μουσείο με τα πολύ μικρά παιδιά σας.

Η ζωή κυλάει ήσυχα στο Βίντσι. Ο Λεονάρντο προσπαθεί να τα καταφέρει με τις απίστευτες εφευρέσει του. Ο Λορέντζο τον βοηθάει και η Τζιοκόντα τους παρατηρεί διασκεδάζοντας. Οταν ένας μυστηριώδης παραμυθάς έρθει στην πόλη και μιλήσει για έναν κρυμμένο θησαυρό, μια περιπέτεια θα ξεκινήσει.

Ταινία κινουμένων σχεδίων που, αυτή την φορά, μας έρχεται από την Ιταλία και αντλεί την έμπνευσή της από έναν από τους πιο σημαντικούς εφευρέτες και καλλιτέχνες που υπήρξαν ποτέ, τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εδώ ως ένα αγόρι γεμάτο ιδέες, φαντασία και αστείρευτο ταλέντο, που ζει ξέφρενες περιπέτειες μαζί με τους φίλους του.

Στο - με υπερβολικά προφανή τίτλο όσον αφορά τις παραπομπές του - «Αποστολή Μόνα Λίζα», οι περιπέτειες αυτές που μπλέκεται ο μικρός Ντα Βίντσι είναι γεμάτες με πειρατές, χαμένους θησαυρούς και, φυσικά, με τις διάσημες εφευρέσεις του, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται ιστορικά πρόσωπα σε ελεύθερη διασκευή, όπως ο Λορέντζο (ο Λαυρέντιος των Μεδίκων), ο Νικόλο (που δεν είναι άλλος από τον Νικόλαο Κοπέρνικο) και φυσικά η Λίζα, η μούσα του και το θέμα ενός από τους πιο διάσημους πίνακές του.

Παρά το «καλλιτεχνικό» της ενδιαφέρον, η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά σε πολύ νεαρές ηλικίες και - προς τιμήν της, μεν, αλλά με απλοϊκό και αρκετά παιδικό χιούμορ, διεκπεραιωτικό animation, και με μια τελείως προβλέψιμη, πλην όμως, ικανοποιητικής στην εξέλιξή της, ιστορία - προσπαθεί να φέρει τα παιδιά όσο πιο κοντά μπορεί στα έργα του διάσημου δημιουργού της Αναγέννησης. Το ανήλικο κοινό θα περάσει μια αρκετά διασκεδαστική μιάμιση ώρα βλέποντας την ταινία, η οποία, όπως είναι φυσικό, προβάλλεται στις εγχώριες αίθουσες αποκλειστικά μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.