Στις παραμονές του γάμου του με την κόρη του αφεντικού του, που θα του επικυρώσει και το πολυπόθητο εισιτήριο για μια θέση συνέταιρου στη δικηγορική εταιρεία που εργάζεται, ο μετρημένος Tζέισον δέχεται να κάνει ένα οδοιπορικό ταξίδι με τον παππού του Ντικ, έναν ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφούς σκοπούς. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος...

Κάνα δεκάλεπτο μέσα στο «Dirty Grandpa» και ο παππούς Ρόμπερτ Ντε Νίρο τραβάει μαλακία, βλέποντας μια τσόντα, λίγες μόνο ώρες μετά την κηδεία της συζύγου του.

Ναι, σε ένα άλλο σύμπαν, όπου οι κωμωδίες θα ήταν πραγματικά ανατρεπτικές και το σύστημα αξιών τους θα ήταν κάτι περισσότερο από το πόση ανοησία, καφρίλα και σεξιστικά αστεία μπορεί να αντέξει ο κοινός νους, αυτή η σκηνή με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα ήταν η απαρχή μιας σειράς από καταστάσεις που θα αναιρούσαν την παραδοσιακη εικόνα που έχει κανείς για έναν «παππού» και δη χήρο ακριβώς πάνω στην «ακμή» του.

Μη γελιέστε. Βρισκόμαστε στο ίδιο σύμπαν ταινιών στις οποίες διαπρέπει το σμιλεμένο κορμί του Ζακ Εφρόν (βλ. το κάπως καλύτερο «Ανυπόφοροι Γείτονες» και τα απολύτως αδιάφορα «Αγόρια της Διπλανής Πόρτας»), με έξτρα μπόνους εδώ ένα – συλλεκτικό πλέον φανταζόμαστε - λούτρινο πάνω στα γεννητικά του όργανα και μισό αστεράκι πάνω για τον πισινό του που μοστράρεται παραπάνω από μια φορά σε γκρο πλαν μπας και ξεχάσει κανείς πόσο ωραίος είναι.

Γραμμένες πλέον στον αυτόματο, ταινίες όπως το «Dirty Grandpa» εξαντλούν κάθε γνώριμο γκαγκ, γαργαλώντας τις ξυρισμένες μασχάλες του target group τους, χωρίς να πηγαίνουν ποτέ λίγο παραπέρα από το προφανές (ή αν μη τι άλλο να προσπαθήσουν να αντιγράψουν από το «Meet the Parents») και κυρίως χωρίς να προκαλούν γέλιο - εκτός αν η απόλυτη γελοιοποίηση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που παίζει τον και καλά κοτσονάτο καυλωμένο 80άρη που μαθαίνει φυσικά στο σφιγμένο παιδαρέλι την πραγματική ζωή είναι κάτι αστείο.

Οταν στο τέλος, σε μια ακόμη σκηνή απείρου κάλλους, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κάνει σεξ με την Ομπρεϊ Πλάζα και στην κορύφωση αυτή τον ρωτάει αν τέλειωσε ή αν πέθανε, είσαι πλέον σίγουρος πως βρίσκεσαι μπροστά σε μια από τις χειρότερες ταινίες που έχεις δει ποτέ. Αν και – όσο αντέχει ακόμη το κορμί του Ζακ Εφρον - ποτέ μην λες ποτέ...