Ο Μακ και η Κέλι είναι ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι που μεγαλώνει το νεογέννητο μωρό του στα ήσυχα προάστια. Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι δυο τους ήταν αληθινά πιο fun, ξενυχτούσαν, διασκέδαζαν ξένοιαστα, αλλά τώρα έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα και την οργάνωση της οικογενειακής ζωής, την απολαμβάνουν. Μέχρι τη στιγμή που στο διπλανό τους σπίτι εγκαθίσταται μια αδελφότητα του Πανεπιστημίου, θορυβώδης, ανεύθυνη και ατίθαση, αποφασισμένη, με επικεφαλής τον Τέντι, να διοργανώσει το πιο αξέχαστο κι εκρηκτικό πάρτι στην ιστορία. Τα δυο «στρατόπεδα» θα κηρύξουν πόλεμο και ο πιο… ξενέρωτος θα χάσει το σπίτι του!

Στο δρόμο που χάραξε ο Τζαν Απατοου, οι παραγωγοί του «This Is the End» φέρνουν την άνοιξη με μια γενναιόδωρη, απενοχοποιημένη κωμωδία, όπου όλα επιτρέπονται εκτός από τη σοβαροφάνεια. «Αγορίστικο» χιούμορ, ξέφραγο καφριλίκι, γκόμενες, ντραγκς και εφηβικές δολοπλοκίες, καταστροφικά πυροτεχνήματα, bongs μέχρι το ταβάνι και διαγωνισμοί βλακείας, όλα συνθέτουν ένα πληθωρικό σύνολο που θα έπαιρνε βραβείο σαχλαμάρας, αν δεν ήταν πανέξυπνα γραμμένο και απολαυστικά παιγμένο.

Ο Σεθ Ρόγκεν αφήνει ελεύθερο όχι μόνο το στομάχι του, αλλά και το φυσικό κωμικό του ταλέντο, ο Ζακ Εφρον, εκτός από σμιλεμένους κοιλιακούς αποδεικνύει ότι έχει στ’ αλήθεια χιούμορ (ή ξέρει να το κάνει να μοιάζει έτσι), η Ρόουζ Μπερν, με τη φυσική αυστραλιανή προφορά της, είναι συμπαθέστατη και ως τολμηρό girl next door με μητρικά ένστικτα και ο ρυθμός του σεναρίου δεν καθυστερεί λεπτό, μέχρι το θεαματικό φινάλε. Η ταινία απευθύνεται σε όσους αγαπούν κωμωδίες σαν το «Superbad» και νοσταλγούν λίγη κολλεγιακή δράση: αθυρόστομη, πιπεράτη και απελευθερωτική, αποκτά μεταδοτικότητα στο πρόθυμο κοινό.