Ενημέρωση

«Slow West»: Ετσι νίκησε ο Μάικλ Φασμπέντερ την Αγρια Δύση!

στα 10

Στο «Slow West» του Τζον Μακλίν, ο Μάικλ Φασμπέντερ υποδύεται τον περιπλανώμενο, μυστηριώδη Σίλας, έναν όχι και τόσο αρχετυπικό ήρωα ενός γουέστερν που γνωρίζει πως το σημαντικότερο πράγμα στην Αγρια Δύση είναι να βρίσκεις πάντα το σωστό τρόπο για να επιβιώνεις - ακριβώς όπως στη ζωή και το σινεμά.

«Slow West»: Ετσι νίκησε ο Μάικλ Φασμπέντερ την Αγρια Δύση!

«Από τότε που ήμουν παιδί, η ιδέα του να βρεθώ μέσα στον κόσμο ενός γουέστερν με γοήτευε. Είναι τόσο υπέροχο ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να το ζήσω.»

Ο Μάικλ Φασμπέντερ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για ένα παιδικό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας μάλλον την κρυφή επιθυμία κάθε ηθοποιού - ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, να βρεθεί έστω για μια φορά στην Αγρια Δύση.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Slow West» του Τζον Μακλίν.

Slow West 607

Η ευκαιρία που περίμενε του δόθηκε από τον Τζον Μακλίν, πρώην μέλος των Beta Band, με τον οποίο ο Φασμπέντερ συνεργάστηκε στις δύο μικρού μήκους ταινίες του, το «Man on A Motorcycle» του 2009 και στο βραβευμένο με Bafta «Pitch Black Heist», πριν τον εμπιστευτεί και τον βοηθήσει (εκτελώντας και χρέη παραγωγού) στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο «Slow West» και ένα ρόλο γραμμένο ειδικά για τον Βρετανό ηθοποιό.

To «Slow West» που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς, αφηγείται την ιστορία του 16χρονου αριστοκράτη Τζέι, ο οποίος μεγαλώνει στα Χάιλαντς της Σκωτίας μαζί με την Ρόουζ, την κόρη ενός ταπεινού αγρότη. Ενώ οι δυο τους συνειδητοποιούν ότι η φιλία τους με τα χρόνια εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο, ο πατέρας της Ρόουζ αποφασίζει να μεταφέρει την οικογένειά του στην Αμερική. Συντετριμμένος για την απώλειά του, ο Τζέι γυρνά την πλάτη του στην προνομιούχο ζωή του και ξεκινά να βρει την χαμένη του αγάπη στη νέα ήπειρο. Εκεί, συναντά έναν επικίνδυνο και μυστηριώδη περιπλανώμενο, τον Σίλας Σέλεκ και παρόλο που μια τέτοια συνάντηση κανονικά θα οδηγούσε σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας επιλέγει να μην σκοτώσει τον Τζέι και αντίθετα του προσφέρει προστασία, σε αντάλλαγμα για χρήματα και την υπόσχεση πως θα τον βοηθήσει να βρει την αγαπημένη του. Στο ταξίδι αυτό, γεμάτο με κίνδυνο, προδοσίες και βία, ο Τζέι θα συνειδητοποιήσει ότι η Δύση δεν δείχνει οίκτο στους αθώους…

Slow West 607

«Δουλέψαμε το σενάριο πολύ και ο Μάικλ έφερε μερικές υπέροχες ιδέες», δηλώνει ο Τζον Μακλίν. «Ηταν παρών στη διαδικασία της συγγραφής του σεναρίου και είναι ένας υπέροχος συνεργάτης. Σίλας θα μπορούσε να ήταν ο μοναχικός άγριος τύπος, αλλά ο Μάικλ έκανε τον χαρακτήρα ευάλωτο. Είναι ένας τύπος που δεν μιλάει πολύ, αλλά ο Μάικλ μπόρεσε να του δώσει όλες τις απαραίτητες αποχρώσεις του γκρι.»

«Ο χαρακτήρας μου είναι ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ένας μοναχικός τύπος που δεν γνωρίζει από αγάπη και συντροφικότητα», δηλώνει ο Μάικλ Φασμπέντερ. «Η ζωή δεν του έχει δώσει χαρά, οπότε έχει γίνει πικρόχολος και κυνικός. Η γνωριμία του με τον Τζέι του μεταδίδει αισθήματα ελπίδας, ενθουσιασμού και αφοσίωσης σε κάτι άλλο εκτός από τα χρήματα. Η ιστορία της ταινίας αφορά πολύ τον τόπο στον οποίο διαδραματίζεται και η Αμερική είναι και αυτή ένας βασικός χαρακτήρας. Ο Σίλας μπορεί να επιβιώνει, αλλά ο Τζέι δεν έχει ελπίδα και έτσι οι δυο τους ενώνονται και εξαρτώνται ο ένας από τον άλλον.»

Slow West 607

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με τους ρόλους του στις ταινίες του Στιβ ΜακΚουίν, το «Hunger» και το «12 Χρόνια Σκλάβος», αλλά και τη συμμετοχή του στη saga των «X-Men», ο Μάικλ Φασμπέντερ βρίσκει στον ρόλο του στο «Slow West» τα ίδια πράγματα που αναζητά σε κάθε του νέα εξόρμηση στον κόσμο του σινεμά:

«Πιστεύω πως οι άνθρωποι είναι πολύπλοκα όντα και θα ήθελα να παίζω χαρακτήρες που δεν δίνουν απαντήσεις στο κοινό. Δεν θέλω να ηγούμαι καμίας ηθικής εκστρατείας. Απλά θέλω να τους παρουσιάζομαι με έναν προκλητικό τρόπο, κρατώντας όλα τα σημάδια και τους ψιθύρους του κάθε ήρωα.»


To «Slow West» του Τζον Μακλίν θα παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 25 Ιουνίου σε διανομή Odeon.

Διαβάστε ακόμη: