Ενημέρωση

Επτά ιστορίες ακραίας αγάπης αποκαλύπτονται στο «Καθαρτήριο» του Βασίλη Μαζωμένου

στα 10

Μπαίνουμε πιο βαθιά στη δημιουργία και τα μυστικά της νέας ταινίας του Βασίλη Μαζωμένου που προβάλλεται στις αίθουσες από τις 2 Φεβρουαρίου.

Flix Team
Επτά ιστορίες ακραίας αγάπης αποκαλύπτονται στο «Καθαρτήριο» του Βασίλη Μαζωμένου

Ενας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας του Βασίλη Μαζωμένου με τον τίτλο «Καθαρτήριο» και τον εύγλωττο υπότιτλο «Επτα Ιστορίες Ακραίας Αγάπης». Οπως μας είχε εξηγήσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης τις μέρες που η ταινία έκανε την αθηναϊκή της πρεμιέρα στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (όπου απέσπασε και το βραβείο σκηνοθεσίας):

Το «Καθαρτήριο» είναι μια ταινία που επιχειρεί να μιλήσει για την αγάπη. Την αγάπη την οποία, οι ήρωες της ταινίας, αναζητούν και προσπαθούν να συναντήσουν με κάθε τρόπο, ακόμα και με έκνομες ενέργειες. Όπως ο διψασμένος στην έρημο ψάχνει για νερό. Αυτοί λοιπόν οι ήρωες, εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε δυο κόσμους, τη ψάχνουν, τη βρίσκουν ή τη χάνουν στην προσπάθεια τους να εξαγνιστούν. Να …καθαρίσουν. Παράλληλα το φόντο είναι η σύγχρονη Ελλάδα που, σαν τους ήρωες της ταινίας, βρίσκεται ακινητοποιημένη και αμήχανη ποια κατεύθυνση να πάρει.

Λίγο πριν την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, και ενώ η ταινία συνεχίζει τις διεθνείς της προβολές (ανάμεσα σε άλλα στο διαγωνιστικό τμήμα του Fantasporto, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Maverick Film Awards), δείτε παρακάτω από ένα teaser για την κάθε ιστορία της ταινίας και υλικό από την ταινία και τα γυρίσματα.

Η ταινία αντλεί από το σήμερα, όχι με επικαιρικό τρόπο, τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν την Ελλάδα και τη Δύση χώρους όχι «ζωής του μέλλοντος αιώνος», αλλά χώρους αβίωτους. Μιλά για τα αδιέξοδα ενός συστήματος που ενώ εξελίσσεται σε υλικό επίπεδο, καταρρέει ηθικά και πνευματικά.» Βασίλης Μαζωμένος


ΙΣΤΟΡΙΑ Α : ΛΥΓΙΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ

καθαρτήριο

Eνας φανατικός ιερωμένος (Κώστας Μπάρας) ηγείται πλήθους φανατικών πιστών, ακροδεξιών, εθνικιστών, στην προσπάθεια τους να ανοίξουν ένα ναό, τον οποίο οι αρχές (Βαγγέλης Ψωμάς) κρατούν κλειστό λόγω της πανδημίας. Με συνθήματα όπως : «Ελλάς θρησκεία ορθοδοξία» , με θεωρίες συνομωσίας και εξορκισμούς, αναδύουν – με πρόσχημα τον ιό - το σύγχρονο ελληνικό μεσαίωνα. Η αγάπη στο Θεό γίνεται υπερφίαλη κραυγή.

καθαρτήριοΓυρίσματα σε Στύλους Ολυμπίου Διός, Λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, Ρέμα Χαλανδρίου και Αγιο Αθανάσιο Πολυδρόσου

Δείτε εδώ το teaser της ιστορίας:


ΙΣΤΟΡΙΑ Β : ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

καθαρτήριο

Μια νεαρή (Νεφέλη Κουρή) θύμα εγκατάλειψης, ανακαλύπτεται από τον μέχρι τώρα αδιάφορο πατέρα της (Γιάννη Κοκιασμένο) σε ένα πορνείο για ιδιαίτερα βίτσια που διευθύνει ένας …Ελβις (Εϊντριαν Φρίλινγκ) και τραγουδά μια λαϊκή σταρ (Αννα Γούλα). Στην προσπάθεια τους να αποκαταστήσουν τη σχέση τους, καταφεύγουν σε ένα λαϊκό φαγάδικο, όπου η εξομολόγηση της νεαρής επανακαθορίζει την αγάπη τους.

καθαρ΄τηριο Γυρίσματα σε Παιδότοπο στο Περιστέρι, στην περιφερειακή Δραπετσώνας και στο λιμανάκι στο Κερατσίνι

Δείτε εδώ το teaser της ιστορίας:


ΙΣΤΟΡΙΑ Γ : ΣΕ ΠΥΚΝΟ ΚΑΠΝΟ

καθαρτήριο

Δυο νεαροί (Χρήστος Ζαχάρωφ, Δημήτρης Φουρλής) έχουν διεισδύσει σε μια διαδήλωση για τη «φάση». Αφού κακοποιούν μια γυναίκα (Αγγελική Καρυστινού) που έχει εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητο της, χωρίζουν οι δρόμοι τους και «στριμώχνονται» από τη μάνα του (Κατερίνα Τσάση) ο πρώτος και από διαδηλωτές ο δεύτερος. Μια αγάπη που ποτέ δεν δόθηκε και αναζητείται μέσα σε πυκνούς καπνούς και σε συντρίμμια.

καθαρτήριο Από το γύρισμα στον Βοτανικό

Δείτε εδώ το teaser της ιστορίας:


ΙΣΤΟΡΙΑ Δ : ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

καθαρτήριο

Αστυνομικοί (Αλέξιος Κοτσώρης – πελάτης του πορνείου - Δημήτρης Σιγανός - φύλακας του ναού - Μαρία Καρακίτσου) προβάρουν ένα θεατρικό για το 1821. Η κολλητή και συγκάτοικος της τελευταίας, μια άλλη αστυνομικός (Μαρία Ζορμπά) απογοητευμένη από τη ζωή και τη εργασία της, συναντιέται τυχαία στη βάρδια της με ένα ηλικιωμένο με άνια (Θόδωρος Κατσαφάδος). Η φυσιογνωμία του «παππού» την αναστατώνει. Το κενό αρχίζει να γεμίζει με αγάπη που την οδηγεί στο έκνομο. 


 καθαρτήριο Γυρίσματα σε Δημαρχείο Χαλανδρίου, στη Μεσογείων και σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε εδώ το teaser της ιστορίας:


*
ΙΣΤΟΡΙΑ Ε : ΒΑΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ*

καθαρτήριο

Η χτυπημένη γυναίκα της διαδήλωσης (Αγγελική Καρυστινού) και ο αστυνομικός που προστάτευε το ναό (Βαγγέλης Ψωμάς) συναντιούνται σπίτι τους μετά από μια μέρα που όλα πήγαν στραβά. Η αγάπη όμως για το παντρεμένο ζευγάρι έχει ήδη πλακωθεί από το βάρος της θρησκείας και των αμαρτημάτων και εξαντλείται μέσα στην απομόνωση και στην αυτοϊκανοποίηση. Ο όφις θα βγει από τη Βίβλο στο σαλόνι τους.

καθαρτήριο Από το γύρισμα σε ένα σπίτι στη Γλυφάδα

Δείτε εδώ το teaser της ιστορίας:





ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ : ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ

Καθαρτήριο

Δυο υπάλληλοι (Νίκος Παντελίδης – πελάτης και του πορνείου της Ιστορία Β και Θανάσης Χαλκιάς) υπηρετούν τη βάρδια τους σε μια δημόσια υπηρεσία που διανυκτερεύει λόγω της πανδημίας. Μετά από κοινότοπες εξομολογήσεις και κηρύγματα για την κατάντια της χώρας, θα δεχτούν την οργή μια γυναίκας (Ηλέκτρα Γεννατά) που θεωρεί τον πρώτο υπεύθυνο για το θάνατο του άντρα της. Τα απομεινάρια μιας αγάπης στάχτη στο πάτωμα ενός ΚΕΠ.

καθαρτήριο Από το γύρισμα στο Δημαρχείο Χαλανδρίου

Δείτε εδώ το teaser της ιστορίας:


ΙΣΤΟΡΙΑ Ζ : ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΤΕΝΙΖΕΙ

καθαρτήριο

Eνας άντρας (Ανδρέας Νάτσιος) περνά τα βράδια του φροντίζοντας τον κολλητό του (Δημήτρης Μωραΐτης) που πεθαίνει από καρκίνο σε μια κλινική. Μετά από μια τυχαία εξομολόγηση στο χτυπημένο από τον πατέρα της πόρνης στη β΄ ιστορία (Στέφανο Κακαβούλη), εκμεταλλεύεται την παρουσία του ιερέα της α΄ ιστορίας που διαδηλώνει τώρα για τις εκτρώσεις, και απάγει το φίλο του. Η αγάπη προστατεύει το δικαίωμα να πεθάνει κανείς μακριά από τα σεντόνια και τους ορούς.

καθαρτήριο Από το γύρισμα στην Κλινική Ρέα

Δείτε εδώ το teaser της ιστορίας:


Και δυο εικόνες αινίγματα για να ανακαλυφθούν στην αίθουσα.

καθαρτήριο

καθαρτήριο

Καθαρτήριο | Είδος: Μυθοπλασία (Δράμα / Μαύρη Κωμωδία) | Διάρκεια: 95΄ | Πρωτότυπη Γλώσσα: Ελληνικά | Ερμηνευτές: Μαρία Ζορμπά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Κοκιασμένος, Κώστας Μπάρας, Νεφέλη Κουρή, Βαγγέλης Ψωμάς, Ανδρέας Νάτσιος, Αγγελική Καρυστινού, Adrian Frieling, Ηλέκτρα Γεννατά, Νίκος Παντελίδης, Θανάσης Χαλκιάς, Μαρία Καρακίτσου, Χρήστος Ζαχάρωφ, Δημήτρης Φουρλής, Χριστίνα Σωτηρίου, Στέφανος Κακαβούλης, Αλέξιος Κοτσώρης, Δημήτρης Σιγανός, Natalie Pawloff, Κατερίνα Τσάση, Δημήτρης Μωραΐτης, Άννα Γούλα | Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος | Σενάριο: Βασίλης Μαζωμένος, Βασίλης Γουδέλης | Φωτογραφία: Φώτης Μήτσης GSC | Μοντάζ: Αλέξανδρος Χριστάρας, Εύη Λόη / Πρωτότυπη Μουσική: DNA | Hχος: Αντώνης Σαμαράς / Σχεδιασμός Ήχου: Κώστας Χρυσόγελος | Σκηνικά: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου / Ενδυματολογία: Σοφία Κατσούρα | Παραγωγοί: Βασίλης Μαζωμένος, Πάνος Παπαδόπουλος | Συμπαραγωγός: Κωνσταντίνος Αλατάς | Μια παραγωγή των: Horme Pictures, Prosenghisi Film & Video, ERT, Alatas films | Με την υποστήριξη: Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων (EKOME) | H ταινία είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:

Το «Καθαρτήριο» του Βασίλη Μαζωμένου θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

καθαρτήριο αφίσα