Μαϊγουέν: Αναζητώντας την ανθρώπινη πλευρά της αστυνομίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 13 SEP 2012  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Η σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια του «Polisse» μιλά στην κάμερα του Flix για την ταινία της, που υπήρξε μια από αυτές που σημάδεψαν το γαλλικό σινεμά την περασμένη χρονιά.

Μπορεί το «Polisse» να είναι μόλις η τρίτη μεγάλου μήκους της Μαϊγουέν (επώνυμο Λε Μπεσκό), όμως η ίδια βρίσκεται στον χώρο του σινεμά από μικρό παιδί, έχοντας μεγαλώσει σε οικογένεια ηθοποιών, έχοντας υπάρξει child actor, έχοντας δουλέψει σε αρκετές ταινίες του Λικ Μπεσόν και κάνει μαζί του ένα παιδί σε ηλικία δεκαέξι ετών. Μετά την... ενηλικίωσή της, δούλεψε κυρίως σαν ηθοποιός (ανάμεσα στις ταινίες που μπορεί να την θυμάστε είναι και το «Haute Tension» του Αλεξάντρ Αζά) και παράλληλα ξεκίνησε να σκηνοθετεί.

Το «Polisse» αποτέλεσε την έκπληξη του περσινού φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το βραβείο της Επιτροπής. Το φιλμ ακολουθεί την καθημερινότητα των αστυνομικών στην ομάδα προστασίας ανηλίκων του Παρισιού με ένταση και αληθοφάνεια, δείχνοντας μια σκηνοθέτη που αν μη τι άλλο, δεν φοβάται να πάρει ρίσκα. Την βράβευση στις Κάννες, θα ακολουθούσαν μερικούς μήνες αργότερα δεκατρείς υποψηφιότητες στα βραβεία Σεζάρ και μια πορεία που μεταμόρφωσε την Μαϊγουέν σε ένα από τα ονόματα που οφείλεις να θυμάσαι στο τοπίο του γαλλικού σινεμά. Διότι το πρόσωπό της είναι δύσκολο να το ξεχάσεις.

Το Flix την συνάντησε στο Παρίσι και μίλησε μαζί της για την δημιουργία της ταινίας, το δύσκολο θέμα της, τις φιλοδοξίες και τις προθέσεις της. Δείτε την να μιλάει για όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί.


Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.