Συνέντευξη

Μιλώντας για «έρωτες μέχρι θανάτου» με τη συγγραφέα του «Fallen» Λόρεν Κέιτ

στα 10

H συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς εφηβικών βιβλίων που με το «Fallen» περνάει και στην κινηματογραφική μυθολογία μιλάει στο Flix για την αγάπη, τον Σκοτ Πίλγκριμ και τις μεγάλες (ερωτικές) ιστορίες αυτού του κόσμου.

Μιλώντας για «έρωτες μέχρι θανάτου» με τη συγγραφέα του «Fallen» Λόρεν Κέιτ

Πρώτο από μια σειρά τεσσάρων βιβλίων που έχουν ξεπεράσει πωλήσεις 10 εκατομμυρίων αντίτυπων παγκοσμίως, το «Fallen» της Λόρεν Κέιτ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός γίνεται ταινία - φτιάχνοντας ήδη τη δική του μυθολογία ανάμεσα στους εφήβους που ζουν εδώ και χρόνια με τον έρωτα της Λους με τον Ντάνιελ.

Με αφορμή την έξοδο της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 4 Μαΐου, η 36χρονη συγγραφέας από το Τέξας που επιμένει πως η αγάπη ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο θέμα στη ζωή των ανθρώπων και ο λόγος που βρισκόμαστε στη γη, μιλάει στο Flix.

Την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, η Λόρεν Κέιτ από την επίσημη σελίδα της στο Facebook θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας.

Fallen 607

Τι είναι το «Fallen» Είναι η ιστορία ενός αγγέλου που θυσίασε τα πάντα - τη θέση του στον Ουρανό, το ρόλο του στο σύμπαν - για την αγάπη και το θνητό κορίτσι που έκανε αυτήν την αγάπη να αξίζει.

Για το νέο κοινό που θα αποκτήσουν οι ιστορίες της μέσω της ταινίας Είναι υπέροχο ότι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα βιβλία, θα μπορέσουν να τα διαβάσουν από την αρχή πριν ή μετά την ταινία. Είμαι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο κάθε βιβλίο εμβαθύνει και αναπτύσσει την ερωτική ιστορία ανάμεσα στο κεντρικό ζευγάρι του «Fallen».

Η γνώμη της για την ταινία Ως η συγγραφέας, η πιο βαθιά μου ελπίδα ήταν η ταινία να συναρπάσει τους αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους έχουν εκφράσει με έμφαση πώς θα ήθελαν να μοιάζει. Μέχρι στιγμής είναι ευχαριστημένοι. Σαν μια συνηθισμένη κοπέλα που βλέπει την ταινία, νομίζω ότι είναι σέξι και ενδιαφέρουσα. Και τρελλαίνομαι για τις ερμηνείες όλων των ηθοποιών.

Για την εμπλοκή της στη δημιουργία της ταινίας Επειδή είχα τελειώσει να γράφω όλα τα βιβλία πριν γυριστεί η ταινία, ένιωθα πως δεν μου ανήκε η ιστορία, ότι είχα ελευθερώσει τη Λους και τον Ντάνιελ στο σύμπαν. Ημουν χαρούμενη που δεν ήμουν προστατευτική και που άφησα την ταινία να γίνει κάτι ξεχωριστό. Σαν εκτελέστρια παραγωγός, είχα ευθυνη για τα πάντα, από το σενάριο μέχρι τη μουσική και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Εμαθα πολλά.

Είναι το σινεμά πιο δυνατό από τη λογοτεχνία Οι μεγάλες ιστορίες αγγίζουν τον κόσμο ανεξάρτητα από τη μορφή που παίρνουν.

Fallen 607

Το σημαντικότερο θέμα όταν είσαι έφηβος Για μένα, είναι πάντα η αγάπη. Οχι μόνο όταν είσαι έφηβος. Η αγάπη γιατί περικλείει τα πάντα. Γιατί είναι ο λόγος που βρισκόμαστε στη γη.

Πόσο αυτοβιογραφικές είναι οι ιστορίες που γράφει Θα έλεγα καθόλου, αλλά αυτό θα ήταν ένα αισχρό ψέμα.

Αν είναι το «Fallen» η αρχή μιας κινηματογραφικής saga σαν το «Twilight» Ελπίζουμε όλοι και θα θέλαμε να κάνουμε κι άλλες ταινίες. Θα δούμε πως θα πάει η πρώτη στα ταμεία.

Τα αγαπημένα βιβλία της ως έφηβη The Giver, The Clan of the Cave Bear, Ο Υπέροχος Γκάτσμπι, Εκατό Χρόνια Μοναξιάς

Το τέλειο παράδειγμα βιβλίου που μεταφέρθηκε στο σινεμά Το Scott Pilgrim είναι μια ιδιοφυής μεταφορά ενός φανταστικού κόμικ


Το «Fallen» (με ελληνικό τίτλο «Αγγελοι») θα παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 4 Μαΐου σε διανομή της Seven Films.