Συνέντευξη

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»: Ο Τζον Φαβρό μιλά αποκλειστικά στο Flix

στα 10

Για την «τρομακτική» και «υπέροχη εμπειρία» του να δίνει ξανά κινηματογραφική ζωή, σε κάτι τόσο γνώριμο κι αγαπητό.

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»: Ο Τζον Φαβρό μιλά αποκλειστικά στο Flix

Ξεκινώντας από το «Swingers» για να φτάσεις στον «Βασιλιά των Λιονταριών» είναι αναμφίβολα μια μεγαλη, απροσδόκητη διαδρομή. Αλλά είναι ακριβώς η διαδρομή που διένυσε όχι μόνο ο ίδιος ο Τζον Φαβρό μα και η κουβέντα μας μαζί του, όταν πριν λίγες μέρες των συναντήσαμε στο Λονδίνο για να μιλήσουμε για την νέα ταινία της Disney που σκηνοθέτησε χρησιμοποιώντας μια συναρπαστική νέα τεχνολογία μα κυρίως όπως επιμένει ο ίδιος την δουλεία και το πάθος των ανθρώπων που την έφτιαξαν.

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες σε διανομή της Feelgood Entertainment. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

the lion king 607

«Η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν υπάρχει μια τρομερή τεχνολογία εδώ, ίσως είναι η πιο «χειροποίητη» ταινία απ΄ όσες έχω κάνει» λέει. «Ολα τα εργαλεία φτιάχτηκαν από ανθρώπους, κάθε σκηνικό και περιβάλλον, κάθε δέντρο, κάθε ζώο, κάθε ερμηνεία χτίστηκε με το χέρι και οι ηθοποιοί βοήθησαν τους animators να δώσουν ζωή στους ήρωες με τον τρόπο που ερμήνευσαν τους ρόλους τους».

the lion king behind the scenes 607 Ο Τζον Φαβρό με τους Σεθ Ρόγκεν, Ντόναλντ Γκλόβερ και Μπίλι Αϊχνερ

Ηταν μια διαδικασία που κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια και στην οποία το τεχνολογικό και το ανθρώπινο κομμάτι της παραγωγής βρίσκονταν σε συνεχή συνομιλία κι όλα προχωρούσαν με έναν μόνο γνώμονα αυτό που όπως λέει ο Φαβρό είναι «η συλλογική μνήμη» του κοινού για κάτι τόσο αναγνωρίσιμο και αγαπημενο, κάτι που όπως παραδέχεται «Ναι ήταν τρομακτικό. Δεν γίνεται να δουλεύεις πάνω σε κάτι που τόσοι άνθρωποι αγαπούν, δεν μπορείς να αναλάβεις μια δουλειά σαν τον «Βασιλιά των Λιονταριών» και να δοκιμάσεις να κάνεις μια δική σου ιστορία.Πρέπει να ακολουθήσεις αυτό που είναι η συλλογική μνήμη των ανθρώπων για την ταινία, την αίσθηση της ταινίας όπως την βίωσαν μεγαλώνοντας».

the lion king behind the scenes 607 Με τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Κέιλεμπ Ντεσανέλ

Κι η δική του προσπάθεια εκτός του να κάνει ένα φιλμ που να στέκεται αντάξιο του πρωτότυπου που από το 1994 έως σήμερα έχει μεγαλώσει γενιές ολόκληρες θεατών, ήταν να δημιουργήσει μια ταινία γεγονός, κάτι που θα αποζημιώσει τους θεατές της με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι δύσκολο να πείσεις τους ανθρώπους να πάνε σινεμά στις μέρες μας» λέει ο Φαβρό. «Υπάρχουν τόσες άλλες πλατφόρμες που διεκδικούν την προσοχή μας. To youtube, το gaming, τα κινητά μας τηλέφωνα, το streaming, η τηλεόραση, οπότε αν κάνεις κάτι για τη μεγάλη οθόνη, θα πρέπει να είναι γεγονός από μόνο του. Η ιστορία του «Βασιλιά των Λιονταριών» το καστ που έχουμε, η τεχνολογία που χρησιμοποιήσαμε -αυτή η καινούργια τεχνολογία που κανείς δεν έχει ξαναδεί-, δημιουργεί μια ταινία γεγονός, κάτι που κάνει τον κόπο των ανθρώπων να πάνε ως το σινεμά, να αξίζει».

the lion king behind the scenes 607

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του Τζον Φαβρό και ανακαλύψτε από την αρχή την ιστορία του Σίμπα στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» προβάλλεται από σήμερα σε διανομή της Feelgood Entertainment.