Ενημέρωση

Speed Never Dies, VHS και Airbnb: Πιο βαθιά μέσα στην «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»

στα 10

Ο Δημήτρης Μπαβέλλας μοιράζεται με το Flix υλικό από την προετοιμασία και τα γυρίσματα της ταινίας του που βγαίνει στις άιθουσες την Πέμτπη 22 Ιουλίου.

Flix Team
Speed Never Dies, VHS και Airbnb: Πιο βαθιά μέσα στην «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»

Ο κόσμος της Λώρα Ντουράντ δεν είναι μόνο ο κόσμος μιας πορνοστάρ που προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισβάλλει και στο mainstream, αλλά και ο κόσμος δυο αγοριών που θα μεγαλώσουν απότομα αναζητώντας το όνειρο της εφηβείας τους και μαζί ο κόσμος μιας ταινίας χειροποίητης, φτιαγμένης από αγάπη για το ίδιο το σινεμά και τους ανθρώπους του.

Μια ανάσα πριν την έξοδο της ταινίας «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα στις αίθουσες από την Πέμπτη 22 Ιουλίου, ο δημιουργός της μοιράζεται με το Flix κομμάτια από την παραγωγή της.


Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

B-Movies: Η λεπτομέρεια στο σινεμά μπορεί να πονάει αλλά είναι απαραίτητη. Με τη μόνιμη συνεργάτιδά μου στα γραφιστικά εδώ και 22 χρόνια, τη Στέλλα Θεοδώρου, σχεδιάσαμε μερικά εξώφυλλα ταινιών από b-movies δράσης και τρόμου όπου η Λώρα έπαιξε στην αποτυχημένη της προσπάθεια να κάνει το breakthrough στο mainstream. H αγαπημένη μου ταινία είναι το "Guistizia Violenta". Σε ένα άλλο οικονομικό σύμπαν από αυτό που είχαμε να διαχειριστούμε, η ταινία μας θα περιείχε και εμβόλιμες σκηνές από τα συγκεκριμένα b-movies.


Laura Durand

Η σχέση των χαρακτήρων της ταινίας με το airbnb είναι αγάπης-μίσους. Για αυτό την πλούσια βιντεοθήκη τους κοσμεί το fictional splatter με τίτλο "AirBnB Tourist Massacre", πάντα σχεδιασμένο από τη Στέλλα Θεοδώρου. Tourists Beware!


Laura Durand

Με το καστ της ταινίας μετά το γύρισμα στο Καζίνο της Πάρνηθας δίπλα στο Δάνη Κατρανίδη που μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί στη Λώρα. Φωτό: Κλεώνη Φλέσσα


Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

Μερικά από τα VHS εξώφυλλα των πορνό ταινιών όπου η Λώρα εμφανίστηκε. Βασισμένοι σε έναν παλιότερο νόμο που έλεγε ότι απαγορεύονται οι hardcore σκηνές σε κοινή θέα οπότε τα εξώφυλλα δεν είχαν πάντα γυμνό (τουλάχιστον της χρονικής περιόδου που μας αφορούσε), στήνουμε μια σειρά από αισθησιακές VHS με "τολμηρές" φωτογραφίες. Ο κουμπάρος μου Γιάννης Φώτου τραβάει τις φωτό, η Βασιλική Σύρμα επιλέγει τα κοστούμια και το τελικό αποτέλεσμα επιμελείται πάντα γραφιστικά η Στέλλα Θεοδώρου. Μας καθυστέρησε η πανδημία αλλά χρωστάμε μια έκθεση με όλα αυτά τα εξώφυλλα, αν μη τί άλλο ως ευχαριστώ σε όλες τις φίλες και φίλους που ντύθηκαν... πορνοστάρ για λίγες ώρες!


Laura Durand

Μαρία Σκουλά και Χάρης Μιχαλογιαννάκης σε μια κομμένη σκηνή της ταινίας.


Laura Durand

Με το Μίκτη Ηχου της ταινίας Γιάννη Σκανδάμη (που ερμηνεύει και έναν "καυτό" ρόλο), στην τελευταία δημόσια προβολή της ταινίας πριν την πανδημία... Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Mons International Film Festival στο Βέλγιο, μια μέρα πριν αρχίσει το «πάρτι».


Laura Durand

Διάσημη η Λώρα στο Ταλίν όπου κάναμε την Παγκόσμια Πρεμιέρα μας στις 24 Νομεβρίου 2019!


Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

Artwork για τη μεγάλη 8-bit μπάντα that never made it, τους Speed_28. Αλλά και το πρωτότυπο Keytar του Γιώργου Μπουσούνη!


Laura Durand

Είναι γεγονός, καμιά φορά ο ηθοποιός μοιάζει στο σκηνοθέτη. (Φωτό: Μαρία Χουρδάρη)


Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

Laura Durand

Σε πρόβες και γύρισμα με το Δάνη Κατρανίδη, πάντα ευδιάθετο και συνεπή. Φωτό 21&22: Κλεώνη Φλέσσα


Laura Durand

Η Λώρα ως χαρακτήρας του Ντάριο Αρτζέντο με το απαραίτητο greenbox που μας συνόδεψε δημιουργικά στην ταινία και κάποιες φορές μας έλυσε τα χέρια. Αναγκαίο κακό ή ένας σύμμαχος στη δουλειά μας; (Φωτό: Κλεώνη Φλέσσα)


Laura Durand

Με το... ατσαλένιο σκηνοθετικό τμήμα της ταινίας, Νϊκο Αυγουστίδη και Κωνσταντίνα Βαρδοπούλου.


Laura Durand

Laura Wallpaper για τους νεότερους φαν!


"Where were you Laura Durand?": Οι ΜΠΑΡΑΖ διασκευάζουν τους εμβληματικούς πανκ Mekons με τις ευχές του τραγουδιστή Jon Langford ενώ ο Σκηνογράφος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου με τη Μαρία Καραθάνου στα κοστούμια, τη Μαρία Κούκια στις κομμώσεις και τη Δώρα Νάζου στο μέικ-απ κάνουν θαύματα στην ανασύσταση της εποχής.


Laura Durand

Laura Durand

Μια δημοσίευση στον Τύπο από τον Ιούνιο του 2000 για την εξαφάνιση της Λώρα με ολίγο από... εξαφάνιση Αθηναίων του Runaway Day. Για το meta της υπόθεσης, πάντα από το χέρι της Στέλλας Θεοδώρου.


Laura Durand

Girl Power! Κωνσταντίνα Βαρδοπούλου στο σκριπτ και Καλλιόπη Πέρδικα βοηθός στην κάμερα.


Laura Durand

Για πολλούς λόγους, η εποχή του φραπέ στο γύρισμα έχει τελειώσει... Λουίζα με μέλι κανείς;


Laura Durand

Speed Never Dies! Από το μπαρ του ΒΟΞ με Αγάπη! Σας περιμένουμε!

H «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΒΟΞ από την Πέμπτη 22 Ιουλίου καθημερινά στις 21.00.

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την «Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» στη επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook και στο Instagram