Συνέντευξη

Η Φωτεινή Λεβογιάννη μιλά στο Flix για τους Unboxholics και τη χαρά της κινηματογραφικής επιτυχίας τους

στα 10

Πέντε ερωτήσεις στην πρωταγωνίστρια του «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των αδελφών Καρπά, για να τη γνωρίσουμε καλύτερα, αφότου την είδαν εκατοντάδες χιλιάδες μάτια στην οθόνη.

Η Φωτεινή Λεβογιάννη μιλά στο Flix για τους Unboxholics και τη χαρά της κινηματογραφικής επιτυχίας τους

Οσοι είδαν τη μίνι σειρά-τρόμου στο YouTube, το «Κουκλοθέατρο», τη γνωρίζουν καλά. Οσοι έχουν δει την «Μπλε Βασίλισσα» του Αλέξανδρου Σιπσίδη, θα τη θυμούνται από εκεί. Σήμερα, όμως, αφότου το «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Σάκη και Αλέξανδρου Καρπά, των Unboxholics, άνοιξε την πόρτα των κινηματογραφικών αιθουσών κι έγινε χαμός, η Φωτεινή Λεβογιάννη έγινε πρόσωπο και θέμα συζήτησης όσο ποτέ. Το Flix της έκανε πέντε ερωτήσεις για να τη γνωρίσει καλύτερα. Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε.


Λεβογιάννη

Πώς έγινε η επαφή σας με τους αδελφούς Καρπά, γνωρίζατε ήδη την τόσο επιτυχημένη πορεία τους στο YouTube, πώς σας παρουσίασαν την ταινία και τις προθέσεις τους;

Η γνωριμία μου με τον Σάκη και τον Αλέξανδρο μετράει ήδη 7 χρόνια. Οταν έγινε η πρόταση για την ταινία τους είχα ήδη ξανασυνεργαστεί μαζί τους και ήμασταν πλέον οικογενειακοί φίλοι. Φυσικά λοιπόν, είχα παρακολουθήσει την πορεία τους και ήξερα πως αυτά τα δύο παιδιά ό,τι κάνουν το κάνουν με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια. Ημουν ήδη θετική από την πρώτη στιγμή που μου παρουσίασαν τηνιδέα όταν ακόμα αυτή ήταν στα σπάργανα. Το όνειρό τους ήταν πάντα να κάνουν σινεμά και συγκεκριμένα μια ταινία τρόμου, που πιστεύω είναι ένα είδος που αδίκως δεν έχει ανθίσει στην Ελλάδα. Αυτό με ενθουσίασε ακόμη περισσότερο.

Πώς ήταν η εμπειρία της προετοιμασίας (συζητήσεις, πρόβες) και πώς του γυρίσματος στο δάσος; Τι κρατάτε ως πιο δύσκολη κι ως πιο ευχάριστη ανάμνηση;

Λόγω της φιλίας μου με όλη την ομάδα των Unboxholics, η όλη εμπειρία για μενα θύμιζε διακοπές διαρκείας. Δημιουργικές όμως διακοπές, που αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο διασκεδαστικά. Σαφώς, υπήρχαν αρκετές δύσκολες στιγμές γιατί ήταν ένα πολύ απαιτητικό project αλλά είχαμε όλοι τόσο πάθος γι’ αυτό, που όση ταλαιπωρία κι αν περάσαμε στα γυρίσματα, δεν μας στέρησε τη χαρά. Ούτε το κρύο μας πείραξε, ούτε τα ξενύχτια. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να κατορθώσουμε να βρούμε κοινό χρόνο μέσα στις άλλες μας υποχρεώσεις, που αναπόφευκτα έτρεχαν παράλληλα. Κρατάω όμως συνολικά όλη αυτήν την εμπειρία σαν μια ευχάριστη ανάμνηση, ακριβώς γιατί παρά τις όποιες αντιξοότητες που προέκυπταν, εμείς βρίσκαμε πάντα δημιουργικούς τρόπους να τις υπερβούμε. Κι αυτό επιβεβαιώνει τόσο τη μαγεία του σινεμά, όσο και το ρητό «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος».

Θεωρώ τον εαυτό μου γνήσια σινεφίλ, οπότε λατρεύω το σινεμά είδους όσο ακριβώς και το σινεμά του δημιουργού. Καλές ταινίες μπορείς να βρεις και στις δύο αυτές κατηγορίες.»

Πώς νιώθετε που αυτή η ταινία, πρώτη μεγάλου μήκους των Unboxholics, έκανε τόσο μεγάλη εισπρακτική επιτυχία κι από τη μια στιγμή στην άλλη γίνατε τόσο δημοφιλής;

Φυσικά και ήταν μια δικαίωση για όλη την ομάδα και τους κόπους μας. Μόνο χαρούμενη και ευγνώμων μπορώ να είμαι που το κοινό αγκάλιασε αυτή μας την προσπάθεια με τόση ζέση.

Λεβογιάννη

Καθώς έχετε συμμετάσχει και στην «Μπλε Βασίλισσα», έχετε αγάπη για το σινεμά είδους; Βλέπετε κινηματογράφο και ποιο είναι το σινεμά που σας αρέσει;

Θεωρώ τον εαυτό μου γνήσια σινεφίλ, οπότε λατρεύω το σινεμά είδους όσο ακριβώς και το σινεμά του δημιουργού. Καλές ταινίες μπορείς να βρεις και στις δύο αυτές κατηγορίες. Λυπάμαι ωστόσο που δεν γίνονται περισσότερες απόπειρες στην Ελλάδα όσον αφορά το genre. Καταλαβαίνω βέβαια, ότι θα ήταν δύσκολο να γυριστεί μία υπερπαραγωγή επιστημονικής φαντασίας ή ένα action movie, πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνονται περισσότερες ταινίες τρόμου, καθώς είναι ένα είδος που το μόνο που απαιτεί ουσιαστικά είναι καλές ιδέες και σκηνοθετική μαεστρία και όχι απαραίτητα υψηλό προϋπολογισμό.

Λεβογιάννη

Ποιες πιστεύετε πως είναι οι δυσκολίες στο να κάνει μια ηθοποιός καριέρα, στο σινεμά ή στην τηλεόραση ή στο θέατρο, στην Ελλάδα;

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο κορεσμός του επαγγέλματος. Κάθε χρόνο βγαίνουν εκατοντάδες νέοι ηθοποιοί από τις σχολές, ωστόσο δεν υπάρχει αντίστοιχη βιομηχανία για να τους απορροφήσει όλους. Πρέπει να έχεις πολλή υπομονή και να περιμένεις μια ευκαιρία για να δείξεις τις δυνατότητές σου, που κανείς όμως δεν σου εγγυάται ότι θα έρθει. Κι επειδή, ειδικά το σινεμά και η τηλεόραση πλέον, ανακυκλώνουν πολύ γρήγορα τους πρωταγωνιστές τους και πάλι μια ευκαιρία ακόμα κι αν την αδράξεις, δε σημαίνει ότι θα σου φέρει την επόμενη.

Το «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Σάκη και Αλέξανδρου Καρπά προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21.