Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Mute: Μια Ιστορία Μέσα στις Αλλες» των Γιάννη Αδρίμη και Κώστα Αποστολόπουλου

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Mute: Μια Ιστορία Μέσα στις Αλλες» των Γιάννη Αδρίμη και Κώστα Αποστολόπουλου

Η ταινία

Παρακολουθούμε ένα ιδιαίτερο ζευγάρι στις τελευταίες τους στιγμές, πλάθοντας μία συμβολική ιστορία μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο ιστορίες.

Οι σκηνοθέτες

Ο Γιάννης Αδρίμης σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης «ACT Multimedia», Cinecitta-Roma. Εχει σκηνοθετήσει δύο ακόμα μικρού μήκους σπουδαστικές ταινίες («Scalzo» και «Per Grazia Rifiutata») για τη σχολή του στη Ρώμη κι ένα ντοκιμαντέρ για το «North Aegean Narratives Project», ενώ έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός στις μεγάλου μήκους ταινίες «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη, «Απνοια» του Αρη Μπαφαλούκα και «Νικόστρατος» του Ολιβιέ Ορλέ.

Ο Κώστας Αποστολόπουλος σπούδασε κινηματογράφο στο New York College. Ηδη από την περίοδο των σπουδών του, τον τράβηξε η κάμερα, η διεύθυνση φωτογραφίας. Μ’ αυτήν του την ιδιότητα συνεργάστηκε με τον Νίκο Γκαϊτατζή στο «Χωρίς Σύνορα» και με τον Παντελή Βούλγαρη στο «Ψυχή Βαθιά». Εχει συμμετάσχει σε πολλές μικρού μήκους ταινίες, αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις, στο σχεδιασμό φωτισμού, με τελευταία την παράσταση του Δημήτρη Μπίτου και της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ, «Σιωπηλές Φωνές», στο Βυρσοδεψείο.

Τρεις ερωτήσεις για το «Mute»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία σας;

Η ταινία γεννήθηκε από τη διάθεση μιας παρέας νέων ανθρώπων που γνωρίστηκαν μέσω του σινεμά για να κάνουν σινεμά, να εκφράσουν κάποια συναισθήματα και ιδέες αλλά κυρίως να πειραματιστούνε με αυτό που αγαπάνε.

Πώς θα την περιγράφατε σε κάποιον που θα σας ρωτούσε τι είναι η ταινία σας;

Η ταινία μας είναι μια συμβολική καταγραφή ενός συναισθηματικού αδιέξοδου. Οι τελευταίες ώρες ενός ζευγαριού.

Εκτός από τη χρονική διάρκεια μιας ταινίας, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Εκτός από τη χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει καμία φορά μια πιο ρομαντική προσέγγιση του κινηματογράφου μακριά από μεγάλες παραγωγές και ακριβά συμφέροντα,κάνοντας focus σε πιο ευαίσθητες και πειραματικές αφορμές για δημιουργία, καθώς συνήθως συνδυάζονται με τα πρώτα παρθενικά βήματα νέων κινηματογραφιστών.

info

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωή: Γιάννης Αδρίμης, Κώστας Αποστολόπουλος / Πρωταγωνιστές: Μαρία Λάππα, Θανάσης Πετρόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Αποστολόπουλος / Μοντάζ: Χρήστος Μαυρίδης / Ηχος: Αρης Πρόδρομος / Μουσική: Δημήτρης Γαβαλάς / Σκηνογραφία: Μαργαρίτα Κάγιω / Βοηθός Σκηνοθέτη: Νανώ Μπόμπορη / Διάρκεια: 11’ 45’’

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.

Δείτε εδώ την παλαιότερη μικρού μήκους του Γιάννη Αδρίμη, «Scalzo», και στο παρακάτω βίντεο το τρέιλερ του «Mute».

Δείτε στο gallery φωτογραφίες από το «Mute» και από τους σκηνοθέτες της ταινίας, Γιάννη Αδρίμη και Κώστα Αποστολόπουλο.