Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Kiss me Lower» της Ελένης Κατσώνη

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Kiss me Lower» της Ελένης Κατσώνη

Η ταινία

Σίγουρη για τον εαυτό της η Μαρίσα, απολαμβάνει τη ζωή της, τα πάρτι και το σεξ. Σχολιάζει τα όσα της συμβαίνουν στο www.fatza.de και δεν πιστεύει ότι μπορεί κάποτε να ερωτευτεί -μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Γιόνας. Η Ελληνίδα θεία της ενθουσιάζεται. Πιστεύοντας στον έρωτα, θα προσπαθήσει να τους κάνει ζευγάρι. Ομως τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα όταν η Μαρίσα θα μπει κυριολεκτικά στο online προφίλ της, με τον ψηφιακό κόσμο να γίνεται ξαφνικά αληθινός. Μόνο που τα συναισθήματά της μπορούν να εκφραστούν offline, και εκεί θα αποφασίσει να φιλήσει τελικά τον Γιόνας.

Η σκηνοθέτης

Η Ελένη Κατσώνη γεννήθηκε το 1983 στη Βόννη. Σπούδασε οικονομικά στη Γερμανία και την Ελλάδα, έκανε μάστερ στην επικοινωνία και την τέχνη και σπουδές σκηνοθεσίας στην Κολωνία.

Φιλμογραφία

  • 2012 «Küss mich tiefer»
  • 2012 «My Country»
  • 2011 «Nachbars Huhn»
  • 2011 «Aurela»
  • 2011 «Sister»
  • 2010 «Nach Ihnen»

Τρεις ερωτήσεις για το «Kiss me Lower»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Ζούσα πολλές μέρες μοναξιάς, στις οποίες είχα το skype και το facebook ανοιχτό, αλλά μου έλειπαν οι φίλοι και τα ξαδέλφια που ζούνε μακριά. Ηθελα πολύ να δείξω πως αλλάζει η άποψή μας για την αγάπη και την επικοινωνία όταν ζούμε και νομίζουμε ότι ξέρουμε τα πάντα μέσα από το internet.

Πώς θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Μια ρομαντική online κωμωδία.

Εκτός από τη χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Η μικρού μήκους αποτελεί για μένα κάτι ιδιαίτερο στο σινεμά. Μέσα σε λίγα λεπτά, μαθαίνουμε πολλά για έναν καινούριο κόσμο που ζωντανεύει τη φαντασία μας και μας αφήνει να σκεφτόμαστε το μετά, το τι ακολουθεί και τη δική μας ζωή. Για μένα μικρού μήκους είναι κάτι μικρό και όμορφο.

info

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ελένη Κατσώνη / Διευθυντής Φωτογραφίας: Μαρκ Λόντζεκ / Μοντάζ: Μπένο Αλσεμάγιερ / Ηχος: Μανουέλ Βογκτ, Γιούλιους Μίντεντορφ / Σκηνικά: Λεονόρ Λούξσι / Κοστούμια: Λίντα Φίρστνερ, Τζούλια Μίλερ/ Μακιγιάζ: Σουζάνε Κνέμπελ / Μουσική: Χέκτορ Μαροκίν / παραγωγός: Φραντζίσκα Κον / Ηθοποιοί: Λάρα Μπέκμαν, Ντάνιελ Ρέσνερ, Αλκμήνη Θεοδώρου, Ρικάρντα Νάταλι, Ντέιβιντ Σάντσες Κάλβο, Γιάν Γουόλτερ

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.