Συνέντευξη

«Ερωτας από την Αρχή»: Η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη συνεργασία τους

στα 10

Οι πρωταγωνιστές του «The Vow» μιλούν για τη συνεργασία τους, το ρομαντισμό, το γυμνό στο σινεμά και… το καλλιτεχνικό πατινάζ!

«Ερωτας από την Αρχή»: Η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη συνεργασία τους

Η νέα ταινία του Μάικλ Σάκσι βασίζεται σε μια απίστευτη αλλά πραγματική ιστορία ενός ζευγαριού που έζησε τον έρωτά του δύο φορές! Η Πέιτζ και ο Λίο είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που ζει ευτυχισμένα στο Σικάγο. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα όμως, η Πέιτζ χάνει τελείως τη μνήμη της από την περίοδο της κοινής τους ζωής: όταν συνέρχεται από το κώμα, δεν αναγνωρίζει καθόλου τον άντρα της. Τώρα το ζευγάρι πρέπει να ξανακερδίσει τη σχέση του από την αρχή.

Οι πρωταγωνιστές του «Ερωτας από την Αρχή», δυο από τα πιο hot πρόσωπα του Χόλιγουντ, δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις για τις καλές ευκαιρίες της ζωής.

Τι σας προσέλκυσε στην ταινία «Ερωτας από την Αρχή»; Επαιξε ρόλο ότι είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία;

Ρέιτσελ ΜακΑνταμς Η ιστορία μου φάνηκε εκπληκτική και το γεγονός ότι πραγματικά συνέβη σε δυο ανθρώπους, απίστευτο. Η ιδέα ότι αυτή η γυναίκα, που είχε ξεχάσει τελείως τον άντρα της κατάφερε και οδηγήθηκε και πάλι σ’ εκείνον ήταν απίθανη. Αυτό ήταν το κύριο στοιχείο που τράβηξε την προσοχή μου. Αλλά μου άρεσε και η ηρωίδα. Δεν έχω ξαναπαίξει κάτι τέτοιο. Τα συναισθήματα και οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει έχουν τεράστιες μεταπτώσεις. Υπήρχε πολύ υλικό για έναν ηθοποιό. Και όσο περισσότερο μελετούσα τις εγκεφαλικές κακώσεις και την απώλεια μνήμης, τόσο πιο ενδιαφέρουσα γινόταν η ταινία. Υπήρχαν τόσες κατευθύνσεις για να επιλέξεις το πώς μεταβάλλεται η προσωπικότητα ενός ανθρώπου και ο Μάικλ (Σάκσι, ο σκηνοθέτης) κι εγώ προσπαθήσαμε να τις οριοθετήσουμε.

Τσάνινγκ Τέιτουμ Η ιστορία μου φάνηκε μοναδική… Αλλά στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός, επειδή δεν ήξερα ποια ηθοποιός θα ερμηνεύσει το γυναικείο ρόλο. Ηξερα ότι χρειαζόταν να είναι μια ηθοποιός έμφυτα αξιολάτρευτη, αλλιώς η ταινία δε θα λειτουργούσε. Μια ηθοποιός που να μην μπορείς παρά να την αγαπήσεις. Κι όταν έμαθα ότι συμφώνησε η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς δεν είχα πια κανέναν ενδοιασμό. Η Ρέιτσελ είναι πραγματικά ένας από τους πιο μαγικούς, χαρισματικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ολοι ξέρουμε πόσο καλή ηθοποιός είναι. Αλλά ταυτόχρονα νοιάζεσαι ενστικτωδώς για εκείνη, είναι τόσο γλυκειά. Νιώθεις ότι είναι καλός άνθρωπος, εύθραυστη αλλά και δυνατή μαζί. Είναι τέλεια από κάθε πλευρά. Τόσο που σχεδόν μ’αρρωσταίνει! (γέλια)

Η ταινία είναι έντονα ρομαντική. Εσείς είστε ρομαντικοί;

Ρέιτσελ ΜακΑνταμς Γενικά μ’ αρέσουν οι ταινίες που περιέχουν κάποια ιστορία αγάπης… Δε χρειάζεται να είναι ρομαντικές κομεντί. Αλλά μ’ αρέσουν οι ταινίες με σχέσεις αγάπης. Αυτό είναι που αναζητάμε και θέλουμε όλοι να βρούμε. Και φυσικά κλαίω συχνά όταν τις βλέπω. Εκπλήσσομαι κι εγώ η ίδια με το τι με κάνει να κλαίω. Μ’ αρέσουν αυτές οι ταινίες όπου η συγκίνηση σε πιάνει απροετοίμαστο και κλαις με κάτι που δεν περίμενες ότι θα σ’ επηρεάσει τόσο. Αλλά κλαίω αρκετά εύκολα. Ειδικά αν είμαι σε αεροπλάνο. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το υψόμετρο!

Γιατί επιλέξατε να γίνετε ηθοποιός;

Ρέιτσελ ΜακΑνταμς Νομίζω ότι είχα ανάγκη να βρω κάτι στο οποίο να διοχετεύω τη σκέψη μου. Αυτό το κατάφερα εν μέρει με τον αθλητισμό, έκανα πρωταθλητισμό στο πατινάζ. Αλλά δεν αισθανόμουν ολοκληρωμένη. Κατάλαβα στην πορεία ότι ο αθλητισμός μου προκαλούσε μια νευρικότητα που δε μ’ άφηνε ν’ απελευθερωθώ εντελώς. Ενώ όταν ανακάλυψα την ηθοποιία, η νευρικότητα με οδηγούσε πιο μπροστά. Ετσι μπόρεσα ν’ ανέβω στη σκηνή. Οταν έκανα πατινάζ, τα γόνατά μου έτρεμαν και ζαλιζόμουν. Δεν ήταν το κατάλληλο πεδίο για μένα.

Ποια ήταν για σας η μεγαλύτερη πρόκληση στην ταινία;

Ρέιτσελ ΜακΑνταμς Επειδή η ταινία κατά κάποιον τρόπο κινείται προς τα πίσω – ξεκινάμε με το ζευγάρι ερωτευμένο και μετά εκείνη χάνει κάθε ανάμνηση και συναίσθημα της σχέσης τους – ήταν μια διαρκής πρόκληση του να μη χάσω τον ειρμό, μαζί με τον Τσάνινγκ. Να είναι προφανές ότι εκείνη προσπαθεί κι υπάρχει ελπίδα. Αυτό ήταν δύσκολο.

Τσάνινγκ Τέιτουμ Ο Μάικλ έχει μια πραγματική εμμονή με τη γλώσσα και τους διαλόγους. Κι έτσι νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα ήταν η λεπτομερής ανάλυση των διαλόγων. Τίποτε άλλο: δεν είναι δύσκολο να ερωτευτείς αυτήν την κοπέλα. Και η ιστορία είναι σχετικά απλή, είναι η ιστορία ενός άντρα που προσπαθεί να ξανακερδίσει κάποιον που αγαπά.

Πώς νιώσατε γυρίζοντας τις γυμνές σκηνές της ταινίας;

Τσάνινγκ Τέιτουμ Ηταν διασκεδαστικές. Δεν ήξερα καν ότι θα ήταν τόσο γυμνές όσο τελικά έγιναν. Αλλά σπάσαμε πλάκα. Κορόιδευα και τη Ρέιτσελ: ζήτησα από τους τεχνικούς και μου έφτιαξαν ένα προσθετικό πέος – δε φαίνεται, αλλά φτάνει μέχρι τον αστράγαλο. Κι έτσι η αντίδρασή της είναι αυθόρμητη! Δεν ήξερα καν ότι θα φαινόμουν ολόγυμνος, μέχρι που ο Σάσκι είπε κάποια στιγμή,, «ωραία, τώρα σήκω όρθιος και περπάτα προς τα έξω.» Κι εγώ του λέω, «μα, είμαι γυμνός». Και μου λέει, «Ναι». Και λέω κι εγώ, «εντάξει, καλά, πάω…» Δεν είμαι σεμνότυφος. Εχει να κάνει μάλλον με τις δουλειές που έκανα στο παρελθόν… το μόντελινγκ… στις φωτογραφίσεις είσαι συνέχεια ημίγυμνος ούτως ή άλλως. Ημουν και χορευτής, στρίπερ, ειλικρινά το γυμνό δε με νοιάζει.

Μελλοντικά σχέδια

Ρέιτσελ ΜακΑνταμς Η επόμενη ταινία μου είναι του Τέρενς Μάλικ. Τελειώσαμε το γύρισμα στην Οκλαχόμα, τη χρονιά που πέρασε. Ηταν κι αυτή μια εκπληκτική εμπειρία. Ο Μάλικ είναι τρομερός δεξιοτέχνης. Δεν έχω να πω τίποτα όμως για την ταινία γιατί είναι και για μένα ένα μυστήριο! Θέλω κι εγώ να τη δω όσο το κοινό.

Τσάνινγκ Τέιτουμ Η επόμενη ταινία μου είναι το «Magic Mike» του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Το γράψαμε και το χρηματοδοτήσαμε μαζί. Εγώ αντιμετωπίζω την προσωπική μου εμπειρία σ’ αυτό το επάγγελμα του στρίπερ ως μια ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής μου, από την οποία είμαι ευτυχής που ξέφυγα αλώβητος, γιατί κάποιοι δεν ξεφεύγουν καν. Ωστόσο η ταινία δεν είναι η δική μου ιστορία. Το ύφος της παραπέμπει στο «Saturday Night Live». Και πρωταγωνιστεί επίσης ο Μάθιου ΜακΚόναχι. Σας διαβεβαιώνω, εκείνος είναι ο λόγος για να πάτε να δείτε αυτήν την ταινία! Μέσα στο 2012 θα βγουν έξι ταινίες μου. Το «Haywire», το «Ερωτας από την Αρχή», το «21 Jump Street», το «GI Joe», το «Magic Mike» και το «Ten Years Reunion». Αλλά δεν τα είχα σχεδιάσει έτσι. Θέλω να πω, από την άποψη του χρόνου, είναι αδύνατον και πέντε ταινίες να κάνεις μέσα σ’ ένα χρόνο! Κάποιες από αυτές θα έπρεπε να είχαν βγει στις αίθουσες εδώ και καιρό. Δε σκόπευα να κάνω τόσες ταινίες που να βγαίνουν ταυτόχρονα. Απλώς έτσι ήρθαν τα πράγματα. Ξέρω ότι ο κόσμος θα βαρεθεί να με βλέπει… Αλλά κατά τη γνώμη μου, οι καλύτεροι σκηνοθέτες και οι καλύτεροι ηθοποιοί δουλεύουν ασταμάτητα. Δουλεύεις συνεχώς για να βελτιώνεσαι. Δεν υπάρχει στρατηγική. Δεν είναι ότι λες, «θα κάνω φέτος αυτήν την ταινία και άλλες δυο του χρόνου και θα συνεχίσω τμηματικά». Πρέπει απλώς να κάνεις τα πράγματα που θέλεις και στα οποία πιστεύεις. Μόνο αυτό.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Ερωτας από την Αρχή» εδώ.