Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Το Παλαιοπωλείο της Οδού Ruth Kjaer» της Ασπας Σιώκου

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Το Παλαιοπωλείο της Οδού Ruth Kjaer» της Ασπας Σιώκου

Η ταινία

Μια γυναίκα ξαφνικά ανακαλύπτει στο παλαιοπωλειο της ενα κενό σημείο και προσπαθεί να το γεμίσει. Τι συμβαίνει όμως όταν το κενό σημείο ξεφεύγει από το τον έλεγχο της;

Η σκηνοθέτης

Η Ασπα Σιώκου είναι Απόφοιτη του Τμήματος Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Το «Παλαιοπωλείο της οδού Ruth Kjaer» είναι η πρώτη της ταινία μικρού μήκους.

2

Πέντε ερωτήσεις για το «Το Παλαιοπωλείο της Οδού Ruth Kjaer»:

Γιατι κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Οταν διάβασα για την ιστορία της Ruth Kjaer μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Προσπαθώντας να γεμίσει το κενό σημείο σε ένα τοίχο του σπιτιού της ανακάλυψε ότι είναι ζωγράφος. Ελεγε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένας κενός χώρος μέσα μου που δεν μπορώ ποτέ να τον γεμίσω».

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Πως μπορείς να βάλεις τη ζωή σου σε τάξη όταν μέσα σου επικρατεί χάος;

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ήθελα να με αιφνιδιάσει. Να μου θέσει τα ερωτήματα που δεν έχω σκεφτεί.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Είναι πολύ σημαντικό ότι τα τεχνικά μέσα πλέον είναι προσβάσιμα. Με τους σωστούς συνεργάτες και την κατάλληλη οργάνωση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Ο στόχος μου από την αρχή ήταν να κάνω μια ταινία που να μπορέσει να θέσει ένα ερώτημα στον θεατή. Η δύναμη του σινεμά είναι η επικοινωνία με το κοινό.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ Δράμας δίνει βήμα σε ανεξάρτητους κινηματογραφιστές. Αυτό το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα Φεστιβάλ Μικρού Μήκους. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο Φεστιβάλ Δράμας και είμαι πολύ χαρούμενη γιαυτό, γιατί νιώθω ότι εμπιστεύτηκαν πραγματικά την ταινία μας.

info

Συντελεστές / Hθοποιός: Εβελίνα Αραπίδη / Παραγωγή: Σωτήρης Σιώκος / Οργάνωση Παραγωγής: Βούλα Γερμανάκου Κοψίνη / Βοηθός Παραγωγής : Μάρκος Λειβαδάρος / Σενάριο - Σκηνοθεσία : Ασπα Σιώκου / Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώργος Ροσόλυμος / Σκρίπτ: Δημήτρης Παναγόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Γεωργίου / Βοηθός Φωτογράφος: Ειρήνη Βαλεντίνα Γκουνέλα / Μοντάζ - Color Correction: Γιάννης Κολόζης / Motion Graphics: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος / Μουσική: Τάνια Γιαννούλη / Ηχοληψία- Μιξάζ: Μάκης Ασημακόπουλος / Σκηνικά - Κοστούμια: Μαίρη Ζυγούρη Ευαγγελία Γκουνέλα / Βοηθός Σκηνογράφου: Κώστας Ανέστος Μαρία Παπαδάκη / Ηλεκτρολόγος: Κώστας Ανέστος

Δείτε εδώ το τρέιλερ από «Το Παλαιοπωλείο της Οδού Ruth Kjaer»:


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.