Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Πέρασμα» του Λάμπρου Γεωργόπουλου

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Πέρασμα» του Λάμπρου Γεωργόπουλου

Η ταινία

Ευρώπη κοντινό μέλλον. Οι άνθρωποι παραδίδονται οικειοθελώς σε μια αέναη σειρά θανάτου.

Ο σκηνοθέτης

Ο Λάμπρος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Διατηρεί ακόμα την ιδιότητα του Δικηγόρου. Εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη, διευθυντής Παραγωγής και συνεργάτης παραγωγός στη Horme Pictures της οποίας είναι συνιδρυτής. Η ταινία «Πέρασμα» / «Pass» είναι η πρώτη του ταινία.

pass01small

Πέντε ερωτήσεις για το «Πέρασμα»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Αρχικά θα ήθελα να πω ότι αφηγούμαι κινηματογραφικά μια κατάσταση και όχι μια ιστορία. Μια ανθρώπινη κατάσταση για την ακρίβεια. Αυτό με ενδιαφέρει τώρα και γι' αυτό ήθελα να μιλήσω. Η αφηγηματική αιτία αυτής της ταινίας είναι μεν ένα προσωπικό βίωμα, αλλά το τελικό εικαστικό αποτέλεσμα είναι η συνάντηση του βιώματος αυτού, με μια γενικότερη θέση μου για την ανθρώπινη τραγωδία.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Δεν προσδοκώ θεατές από την δουλειά μου. Μόνο τυχαίους ομολογητές του ίδιου μηνύματος, με αυτό που προσπαθώ να επικοινωνήσω.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

«Πιστεύεις ότι αυτό που λες υπάρχει στ' αλήθεια, ή είναι μόνο στο μυαλό σου;» Με ένα ύφος φιλικό κατά προτίμηση.

pass02small

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το να κάνεις σινεμά είναι αυτοσκοπός. Στην Ελλάδα, στην Αμερική, στη Νιγηρία. Οπουδήποτε. Είμαι πολύ τυχερός που έχω το μικρόβιο και έχοντας πάρει την «πρώτη δόση μου» είμαι πλέον εξαρτημένος.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ Δράμας εξακολουθεί να είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να φανεί η δουλειά των νέων δημιουργών. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στο διαγωνιστικό τμήμα.

info

Παραγωγός: Βασίλης Μαζωμένος / Σενάριο – Σκηνοθεσία: Λάμπρος Γεωργόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος / Μοντάζ: Γιάννης Κωσταβάρας / Production Design: Βασίλης Μαζωμένος / Sound Design: Νίκος Τσινές / Διεύθυνση Παραγωγής: Νάνσυ Κοκολάκη / Ηθοποιοί: Ορέστης Δικαίος, Αναστασία Μπάλιου

Δείτε στο gallery φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος και την αφίσα της ταινίας «Πέρασμα».

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας «Πέρασμα».

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Pass - (Perasma) - Short by Lampros Georgopoulos - trailer from HormePictures on Vimeo.