Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Home» της Μάντυς Σωτηρίου

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Home» της Μάντυς Σωτηρίου

Η ταινία

Ενα κορίτσι προσφέρει σε έναν άστεγο ένα ποτήρι καφέ και ένα πακέτο τσιγάρα. Φεύγει λίγο πριν ξεκινήσει η μπόρα ξεχνώντας το κινητό της.

Η σκηνοθέτης

Η Μάντυ Σωτηρίου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εχει σπουδάσει computer graphics και γράφει για μόδα στο fashion blog do not buy, just cry. Αυτή είναι η πρώτη της ταινία.

home01small

Πέντε ερωτήσεις για το «Home»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Στις μέρες μας είναι πια τόσο εύκολο να χάνεις κάτι «δεδομένο» από τη ζωή σου,απλές καθημερινές συνήθειες για κάποιους είναι προνόμια. Αν δεν έκανα τώρα ταινία με άστεγο… πότε;

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Είναι μια απλή ταινία, γεμάτη συναισθήματα.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ήθελα με ρωτήσει για το ζευγάρι στο οποίο είναι αφιερωμένη η ταινία.

home03small

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το να κάνεις σινεμά είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Η ιστορία που έχεις στο μυαλό σου παίρνει σάρκα και οστά. Το να κάνεις σινεμά στην Ελλάδα σήμερα – κρίνοντας από τη μικρή μου πείρα- είναι αρκετά δύσκολο, για οικονομικούς λόγους, αλλά παράλληλα και μια πρόκληση που ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τη δέχονται. Αυτό που μου δίδαξε αυτή η εμπειρία είναι να «κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλεία που πρέπει να κάνω» και να ζητάω βοήθεια όταν δεν γνωρίζω τι πρέπει να κάνω.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι για μένα μεγάλη τιμή. Είναι ένας ελληνικός θεσμός που δίνει τη δυνατότητα στους νέους δημιουργούς να «πουν την ιστορία τους» και να διαγωνιστούν σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

info

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Μάντυ Σωτηρίου / Παίζουν: Κωσταντής Μιζάρας, Τατιάνα Πίττα / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Κοσμίδης / Σκηνογραφία: Μαρίνα Τσομπάνη

Δείτε στο gallery περισσότερες φωτογραφίες και την αφίσα του «Home».

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.