Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Αγάπα Με» του Αντώνη Σαμουράκη

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Αγάπα Με» του Αντώνη Σαμουράκη

Η ταινία

Ο Βαλάντης ζει με έναν μεγαλύτερο που τον «προστατεύει». Μια νέα γνωριμία τουδίνει καινούργια προοπτική. Η απουσία του πατέρα του τον πληγώνει. Εχειπρόγραμμα. Ψάχνει να βγει απ' το σκοτάδι της ζωής του στο φως μιας άλλης ζωής.

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε πολιτικές Επιστήμες, κοινωνιολογίακαι κινηματογράφο. Εργάσθηκε σε κινηματογραφικές ταινίεςκαι τηλεοπτικά σίριαλ ως βοηθός σκηνοθέτη και σκρίπτ.

Φιλμογραφία

«Μισόγιομο Φεγγάρι» μυθοπλασία, 19΄
«Σελήνη 16 Ημερών» μυθοπλασία, 36΄
«Καυτός Ορίζοντας» μυθοπλασία, 22΄
«Τα Γκαρζόνια στα Αναψυκτήρια» μυθοπλασία, 18΄
«Ο Ηχος του Κύματος» μυθοπλασία 18΄
«Δύο Ζωές» μυθοπλασία 34΄
«Αγάπα Με» μυθοπλασία 26΄

Αγάπα Με

5 ερωτήσεις για το «Αγάπα Με»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Είναι αρκετά χρόνια που ήθελα να κάνω αυτή την ταινία, δε μου επέτρεπαν όμως οι συνθήκες. Φαίνεται ότι για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Ο,τι πέφτει στο χαρτί ή στο πληκτρολόγιο πρέπει και να ζωντανεύει. Το ζητάνε οι χαρακτήρες, η ψυχή που κρύβει κάθε ιστορία.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μια τρυφερή ιστορία έρωτα, αλητείας, αγάπης, προσδοκίας.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ήθελα να περάσει καλά, εάν είναι δυνατόν να μην αισθανθεί ότι έχασε το χρόνο του μαζί μου. Μετά τα υπόλοιπα θα τα βρούμε, μπορούμε να μιλήσουμε για τις ελπίδες, τις προσδοκίες, τα μεγάλα ή μικρά ταπεινά όνειρα.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις σινεμά, ιδιαίτερα αν δεν έχεις λεφτά. Ολοι σε βοηθάνε αλλά στο ταμείο το κόστος είναι μεγάλο. Είναι μια βουτιά στο άγνωστο, ένα bungee jumping που στο τέλος μπορεί να ακουμπήσεις και στο χώμα. Αξίζει όμως ο κόπος. Διαφορετικά η ζωή χωρίς σινεμά είναι βαρετή, σαν να είσαι υπάλληλος στα Notos Galleries.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι μια μικρή όαση. Ιδιαίτερα για τους νέους κινηματογραφιστές. Η Δράμα είναι η κορυφή. Πρώτα κάνεις μια στάση εδώ και μετά συνεχίζεις…

Αγάπα Με

Αγάπα Με | Παραγωγή – Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αντώνης Σαμουράκης | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παύλος Μαυρικίδης | Ηχοληψία: Μαρίνος Αθανασόπουλος, Αρης Αθανασόπουλος | Μουσική: Λόλεκ | Σκηνικά: Στέφανος Κατσέλης | Κοστούμια: Μπιάκα Νικολαρέιζη | Μοντάζ: Μαρία Αγγελή | Σχεδιασμός ήχου-Μιξάζ: Βάλια Τσέρου | Ηθοποιοί: Σταύρος Τσουμάνης, Νικόλας Μακρής, Χρήστος Κατσουλιέρης, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μαριάννα Ξενίδου, Μαρία Παπαδοπούλου, Λίνα Βεργοπούλου και ο Μανώλης Δεστούνης

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.