Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Το Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Το Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου

Η ταινία

Ακολουθούμε την πορεία ενός εισιτηρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς αλλάζει χέρια. Κάθε άνθρωπος που το παίρνει κουβαλάει μια δική του ιστορία κι ένα κοινωνικό πρόβλημα μαζί.

Εισιτήριο 607

Ο σκηνοθέτης

Ο Χάρης Σταθόπουλος γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μοντέρ σε ταινίες, διαφημιστικά και βιντεοκλίπ.

Φιλμογραφία

  • «Η Μέρα Μετά» (2005)
  • «Ισόγειο» (2007)
  • «Το Αλμα» (2008)
  • «Το Λάθος» (2010)
  • «Ο Ανθρωπος με τα Λυμένα Κορδόνια» (2011)
  • «Το Εισιτήριο» (2017)

Εισιτήριο 607

5 ερωτήσεις για το «Εισιτήριο»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η θεματική της ταινίας παρουσιάζει μια κοινωνική καταγραφή της Ελλάδας του σήμερα. Δεν νομίζω πως το τάιμινγκ μπορούσε να είναι καλύτερο.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;

Σαν μια σύγχρονη, μικρού μήκους εκδοχή της «Κάλπικης Λίρας»!

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ήθελα να ακούσω πόσο κοντά ή μακριά του φάνηκαν τα γεγονότα της ταινίας με αυτά της σύγχρονης καθημερινότητας.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Εκανα την πρώτη μου ταινία το 2005, οπότε πρόλαβα το σινεμά και προ κρίσης. Ηταν και τότε πολύ δύσκολο. Τώρα απλά είναι σχεδόν θαύμα. Γι’ αυτό και όσοι καταφέρνουν και κάνουν σινεμά σήμερα έχουν τον πλήρη σεβασμό μου.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι το μεγαλύτερο και το πιο ιστορικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της χώρας. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα για το πόσο σημαντικό είναι για κάθε νέο (και μη) κινηματογραφιστή. Το ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο παραμένει θολό, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε κάτι που εμφανίστηκε με την κρίση. Απλά επιδεινώθηκε. Το ευχάριστο είναι πως, κόντρα σε όλες αυτές τις δυσκολίες, πολλοί κινηματογραφιστές κατάφεραν και βρήκαν την όρεξη, την έμπνευση και το σθένος, και εμφανίστηκαν στο κινηματογραφικό προσκήνιο.


info

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Χάρης Σταθόπουλος / Παίζουν: Δήμητρα Σύρου, Στέφανος Μουαγκιέ, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Βαρθής, Θανάσης Χαλκιάς, Ελπίδα Νικολάου, Αντώνης Στάμος / Παραγωγός: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής gsc / Ηχος: Βαγγέλης Ζέλκας / Μοντάζ: Νίκος Μύρτου / Μιξάζ - Sound Design: Γιώργος Ραμαντάνης (DNA LAB) / Μουσική: psy.mon.ki / Κοστούμια: Βoudoir Team / Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Νάκος / Παραγωγή: t-shOrt, E.K.K., Χάρης Σταθόπουλος

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Εισιτήριο πόστερ 607