Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Harvest in Νew Life» του Αντώνη Κιτσίκη

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Harvest in Νew Life» του Αντώνη Κιτσίκη

H ταινία

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ το οποίο πραγματεύεται τη ζωή στην συνοικία της Nέας Zωής στα Ανω Λιόσια και το πώς οι άνθρωποι εκεί ρισκάρουν καθημερινά εισερχόμενοι παράνομα στη χωματερή για να μαζέψουν ανακυκλώσιμα και αργότερα να τα πουλήσουν ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να δουλεύει στο σινεμά από 14 ετών. To 2016, αποφοίτησε απο το UCA Farnham και έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Harvest in Νew Life». Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δουλεύει στο χώρο του σινεμά.

5 ερωτήσεις για το «Harvest in Νew Life»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Το «τώρα» είναι σχετικό. Η ταινία τελείωσε ένα χρόνο πριν. Δεν θα την έκανα τώρα - τώρα θα έκανα κάτι σχετικό με τζιτζίκια ή σκιές. Τότε είδα κάτι μέσα σε αυτή την ιστορία. Μου έγινε εμμονή. Ηταν η μυρωδιά, το μέρος, το ένστικτο. Η αναζήτηση μιας αλήθειας.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;

Ως την πρώτη κακή ταινία που έκανα.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Τι είναι τα σκουπίδια.

Harvest in New Life 607

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Με την εμπειρία που έχω, θα έλεγα όπως οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Η μόνη διαφορά είναι οι ιστορίες που βρίσκεις στην κάθε χώρα. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το επίμονο και έντονο βλέμμα ενός τσιγγάνου που με έκανε να αναρωτηθώ εάν θα φύγω ζωντανός από το σπίτι του.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι κάτι που θυμάμαι να ακούω μικρός. Γνωρίζω ότι είναι ένα πανόραμα του «μικρού» ελληνικού σινεμά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν εκδηλώσεις σαν και αυτές. Να προβάλλεται η δουλειά κινηματογραφιστών μέσα σε ένα ΣΙΝΕΜΑ, κι όχι απλά σε μια οθόνη. Η εμπειρία είναι διαφορετική. Το σινεμά είναι να ονειρεύεσαι.

Harvest in New Life POSTER 607

info

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Αντώνης Κιτσίκης
Φωτογραφία:Τόμας Κούνστλερ
Μοντάζ: Αντώνης Κιτσίκης
Ηχος: Νίκος Αντωνιάδης
Drone Operator: Τάσος Φύτρος

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από το «Harvest in New Life»

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.