Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Χορεύοντας το Ονειρο» του Γιώργου Μαντά

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Χορεύοντας το Ονειρο» του Γιώργου Μαντά

H ταινία

Σε μία σχολή γεμάτη ταλέντα, η Αριάδνη προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους πάντες με τις ικανότητές της και να ξεχωρίσει, κάτι το οποίο μοιάζει αδύνατο. Με την ανακοίνωση μίας οντισιόν, η Αριάδνη αρχίζει να καταλαβαίνει πως στο χώρο του θεάματος δεν αρκεί μόνο η εξωτερική ομορφιά και το ταλέντο για να πας μπροστά, αλλά επιμονή και σκληρή δουλειά.

χορεύοντας το όνειρο 607

Ο σκηνοθέτης

Απόφοιτος του University of Greenwich, Bachelor of Arts του τμήματος Film Studies (New York College) στις 23 Ιουνίου 2016. Η ταινία που έφτιαξα ανήκει στο είδος Μιούζικαλ, και ήταν το όνειρό μου από την αρχή της φοίτησής μου στη σχολή να φτιάξω μία ταινία μιούζικαλ. Λόγο σπουδαστικών όρων, είναι μικρού μήκους στη διάρκεια των 12:19. Ονομάζεται «Χορεύοντας το Ονειρο» και είναι μία ταινία την οποία αγάπησα από την αρχή της δημιουργίας της και ελπίζω το ίδιο να κάνει και ο κόσμος.

5 ερωτήσεις για το «Χορεύοντας το Ονειρο»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Στην Ελλάδα, το ελληνικό κοινό δεν είχε καμία επαφή με το είδος μιούζικαλ, μέχρι που κάποιοι Ελληνες αποφάσισαν να τους το παρουσιάσουν, φέρνοντας γνωστά μιούζικαλ στο θεατρικό σανίδι. Η ψυχαγωγία και το πώς το είδος αυτό με τη μουσική και το τραγούδι κάνει τον κάθε θεατή να ξεχνά τα προβλήματά του, είναι κάτι που έκανε το μιούζικαλ νούμερο ένα στην Ελλάδα πλέον. Αφού λοιπόν το κοινό αναζητά το μιούζικαλ ως μέσο διασκέδασης, γιατί εκτός από το θεατρικό σανίδι να μην υπάρχει και στον κινηματογράφο. Η ταινία μας λοιπόν αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς. Με νέους Ελληνες performer η ταινία θα αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε αξιόλογα μιούζικαλ, όπως στο θέατρο τώρα και στον κινηματογράφο. Οπως επίσης λόγω του ότι η ταινία θα έχει ένα διαφορετικό θέμα, από τα συνηθισμένα σκοτεινά μιούζικαλ που γνωρίζουμε, θα είναι μία καινούρια πρόταση για τον κινηματογραφικό χώρο. Το θέμα της φιλίας, σε έναν χώρο ανταγωνισμού και ποιο μονοπάτι τελικά θα επιλέξεις, είναι κάτι που το ελληνικό κοινό δεν έχει ξαναδεί και ειδικά σε ταινία μιούζικαλ. Ενα είδος που έχει αγαπηθεί πολύ από το Ελληνικό κοινό, και ήρθε για να μείνει, αξίζει να μεταφερθεί λοιπόν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μαγευτική, που θα σε κάνει να χαθείς μέσα στη μουσική και να ξεχαστείς για όσο διαρκεί.

χορεύοντας το όνειρο 607

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Το αν τον συνεπήρε και τον έκανε να αφεθεί στη μουσική και στο τραγούδι και εάν έχει δει ξανά μιούζικαλ στο θέατρο ή στο σινεμά.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Δύσκολο αλλά πολύ όμορφο ταυτόχρονα. Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν αγαπάς κάτι και είσαι κολλημένος με αυτό, το σύμπαν θα συνωμοτήσει να βγει όπως ακριβώς το θες. Με τις δυσκολίες του φυσικά, αλλά κάποιες φορές, όταν κάτι πάει στραβά είναι για καλό.

χορεύοντας το όνειρο 607

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Για εμένα είναι ένα είδος γιορτής αλλά και γνωριμίας με άλλους σκηνοθέτες. Η ανταλλαγή απόψεων πάνω στις ταινίες μας και γενικά συζητήσεις πάνω στο θέμα αυτό είναι κάτι που χρειάζεται το ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο.

info

Παίζουν οι: Βαρβάρα Νεμπή, Μαρία Κοσμάτου, Ρένα Σάλτη-Μιχαήλ, Κώστας Μαντάς, Γιάννα Σωτηροπούλου, Ευγενία Φέστα / Χορευτές: Ζέτα Ξαφάκη, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Βάλια Μπασχαλή, Ανθια Τρουμπούλου, Θοδωρής Σουρμέλης / Υποψήφιοι Οντισιόν: Ανατασία Φοστιέρη, Πηνελόπη Μαυροψαρίδη, Αλεξία Κουφοπούλου / Βοηθός Σκηνοθέτη-Κλακέτα: Βασίλης Μιχαλαριάς / Backstage Video-Photos: Αναστασία Φοστιέρη, Κώστας Μαντάς / Μακιγιάζ: Σμαράγδα Μπίτου, Ανδριάννα Μηλιώνη / Ηχοληψία: Βασίλης Παπαυγέρης, Κώστας Μαντάς / Στίχοι: Γιώργος Μαντάς / Πιάνο: Εύη Νάκη / Γραφικά, Κωνσταντίνος Σαμαράς Μοντάζ Γιώργος Μαντάς Κώστας Μαντάς Μιξάζ Βασίλης Βασιλάκης / Color Grading: Χάρης Μαυροφοράκης / Παραγωγός: Κώστας Μαντάς / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Παπαναστασόπουλος / Σκηνοθεσία-Musical Director: Γιώργος Μαντάς

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ και την αφίσα του «Χορεύοντας το Ονειρο».


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

χορεύοντας το όνειρο poster 607