Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Pacino's Way» του Χάρη Παντελιδάκη

στα 10

Εν αναμονή του 38ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Pacino's Way» του Χάρη Παντελιδάκη

Η ταινία

Δυο φίλοι και συνεργάτες αναλαμβάνουν την απαγωγή ενός ψυχιάτρου. Για να μην κινήσουν υποψίες κλέινουν ραντεβού μαζί του. Η συνεδρία παίρνει διαφορετική τροπή απο ό,τι είχαν σχεδιάσει και η σχέση των δυο φίλων δοκιμάζεται.

Ο σκηνοθέτης

Ο Χάρης Παντελιδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν και στην συνέχεια σκηνοθεσία κινηματογράφου όπου και αποφοίτησε απο το New York College-University Of Greenwich (BA in Film Studies). Συμμετείχε ως ηθοποιός σε διάφορες θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Η ταινία «Pacino’s Way» αποτελεί μέρος της διπλωματικής του εργασίας.

Pacino's Way 607

Πέντε ερωτήσεις για τo «Pacino's Way»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Hθελα να ασχοληθώ με μια γκαγκστερική ιστορία, επενδεδυμένη με νότες ψυχανάλυσης και να την πω έτσι όπως εγω την φαντάζομαι. Ηθελα επίσης μέσα απο την ταινία να κάνω αναφορές στα είδη του σινεμα που εχω αγαπησει και κατα κάποιο τρόπο με έχουν επηρεάσει.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Μαύρη κωμωδία με σινεφίλ αναφορές.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Πιστεύω οτι η ασυνείδητη ζωή μας επηρεάζει πολύ περισσότερο σε σχέση με την συνειδητή, αρα, θα μου άρεσε να ακούσω κάτι για την ταινία το οποίο δεν είχα συνειδητοποιήσει όταν την έκανα. Αλλα θα μου άρεσε να συζητήσω και οτιδήποτε αφορά ταινίες και σινεμά γενικότερα.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Hταν η πρώτη μου ταινία και για μένα ήταν ένα πέρασμα απο την θεωρία στην πράξη. Το να κάνεις σινεμά είναι καταπληκτική διαδικασία. Φυσικά υπήρξαν δυσκολίες και απρόοπτα κατα την διάρκεια της παραγωγής της. Aλλωστε αυτά είναι αναπόσπαστα κομμάτια κάθε δημιουργικής διαδικασίας.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το κοινό του Φεστιβάλ Δράμας αγαπάει πραγματικά το σινεμά και αυτό είναι ο,τι σημαντικότερο για έναν δημιουργό.

Pacino's Way 607

Pacino's Way / Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χάρης Παντελιδάκης / Πρωταγωνιστούν: Κίμων Κουρής, Χάρης Παντελιδάκης, Eλσα Σίσκου, Αργύρης Γκαγκάνης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Wiktor Roch Dobraczynski / Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα / Μοντάζ:Νικολέτα Λεούση / Σχεδιασμός Hχου:Δημήτρης Πολυδωρόπουλος / Ήχος: Βασίλης Αθανασάς / Βοηθοί Σκηνοθέτη:Χαράλαμπος Κρεκουκιώτης, Γιώργος Ασλανίδης / Παραγωγή: Χάρης Παντελιδάκης

Pacino's Way Poster 607

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.