Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Μπούμερανγκ» του Χρίστου Νικολάου

στα 10

Εν αναμονή του 38ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Μπούμερανγκ» του Χρίστου Νικολάου

Η ταινία

Ο Αντρέας ψάχνει εναλλακτική λύση να αποδεσμευτεί από τη γυναίκα του. Εισβάλλει στη ζωή του ο Φοίβος, «προτείνοντας του» τη φαινομενικά ιδανική λύση που σύντομα όμως γυρίζει μπούμερανγκ για τον ίδιο.

Ο σκηνοθέτης

Σπούδασε σκηνοθεσία στο S.C.P.S του New York University. Εργάζεται στη Κύπρο ως σκηνοθέτης, μοντέρ και ηθοποιός. Αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της προ παραγωγής μιας δεύτερης ταινίας μικρού μήκους, ως σκηνοθέτης, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Μπούμερανγκ

5 ερωτήσεις για το «Μπούμερανγκ»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Ζούμε πλέον σε κόσμο του οποίου τα υλικά αγαθά έχουν υπερτερήσει σε μεγάλο βαθμό τις ανθρωπινές αξίες. Οι ψεύτικοι όρκοι αγάπης οι εφήμερες απολαύσεις και η απληστία έχουν γίνει κομμάτι πλέον τις κοινωνίας που ζούμε. Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας ο Ανδρέας αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτή την νέα τάξη πραγμάτων.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μια ταινία που απουσιάζει ο καλος χαρακτήρας. Μια ταινία που δείχνει αλληγορικά μια σύγκρουση μεταξύ απλήστων της διπλανής πόρτας.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα ήταν τιμή μας να ακούσουμε και να μοιραστούν μαζί μας οι θεατές τι συναισθήματα και προβληματισμούς τους προκάλεσε η ταινία.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το να καταφέρεις σήμερα με αυτες τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν να ολοκληρώσεις μια ταινία μικρού η μεγάλου μήκους θα το χαρακτήριζα άθλο.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι η πρώτη μας συμμετοχή στο φεστιβάλ Δράμας και νιώθουμε χαρούμενοι που θα λάβουμε μέρος σε ενα τόσο σημαντικό φεστιβάλ.

info

Σκηνοθεσία Χρίστος Νικολάου Σενάριο Γιάννης Κόκκινος Φωτογραφία Γιώργος Ραχματούλιν Μοντάζ Χρίστος Νικολάου Μουσική Δημήτρης Ζαχαρίου Ηχος - Σχεδιασμός Ηχου Χρίστος Κυριακούλλης Σκηνικά Ηλέκτρα Κυθρεώτου, Κρίστι Πολυδώρου Πρωταγωνιστούν Γιάννης Κόκκινος, Κρίστοφερ Γκρέκο, Πολύβιος Κόκκινος, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Μαρία Βιολάρη Παραγωγή Γιάννης Κόκκινος Συμπαραγωγοί Green Olive Films, Seahorse Films

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Μπούμερανγκ»:


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.