TV & STREAMING

Φεβρουάριος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Ο Φεβρουάριος στον ΟΤΕ ΤV αποθεώνει την τέχνη του Μάρτιν Σκορσέζε, μας βάζει ζωντανά στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ανοίγει το βλέμμα σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες σε πρώτη προβολή.

Flix Team
Φεβρουάριος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

Ενα αφιέρωμα στον Μάρτιν Σκορσέζε είναι πάντα κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο, ειδικά όταν διασχίζει την τεράστια και γεμάτη από σπουδαίες ταινίες καριέρα του. Το ίδιο και η σταθερή πρόσκληση του OTE TV για την τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που μετατρέπουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε μια γιορτή πιο λαμπερή και από τους σταρ που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί της Βασιλικής Οπερας του Λονδίνου. Ο Φεβρουάριος στον OTE TV όμως είναι γεμάτος και από πρεμιέρες, πιο συναρπαστικές και από τα βραβεία που έχουν συγκεντρώσει η καθε μια ξεχωριστά...

Martin Scorsese 607

Αφιέρωμα στον Μάρτιν Σκορσέζε - Κάθε Τρίτη στο OTE CINEMA 2

Ολος ο Φεβρουάριος στον OTE TV είναι αφιερωμένος σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εμβληματικούς σκηνοθέτες της εποχής μας. Ο Μάρτιν Σκορσέζε, συνεχίζοντας ακούραστα τη διαδρομή του μέσα στο σινεμά, φτάνει κάθε Τρίτη στο OTE CINEMA 2 με μερικές από τις πιο αξέχαστες ταινίες του. Στις 2 Φεβρουαρίου στις 22.00, οι μεγαλοπρεπεις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» μας μεταφέρουν στη γέννηση ενός έθνους με την καταπληκτική ερμηνεία του Ντάνιελ Ντέι Λίουις. Στις 9 Φεβρουαρίου στις 20.00 επιστρέφουμε στην αρχή του σινεμά με το «Hugo», την ταινία - αφιέρωμα του Μάρτιν Σκορσέζε στον Ζορζ Μελιές και στις 22.00 θυμόμαστε μια από τις πρώτες του ταινίες, το εξαιρετικό «Boxcar Bertha» με την Μπάρμπαρα Χέρσεϊ από το 1972. Στις 16 Φεβρουαρίου στις 22.00 ανοίγουν ξανά οι πόρτες του «Καζίνο» σε ένα ρεσιτάλ σκηνοθεσίας και οσκαρικές ερμηνείες από τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σάρον Στόουν και Τζο Πέσι. Στις 23 Φεβρουαρίου στις 20.00 δυναμώστε την ένταση για το «The Last Waltz», το υπέροχο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για την τελευταία θρυλική συναυλία των The Band με πλήθος καλεσμένων, από τον Μπομπ Ντίλαν μέχρι τον Ερικ Κλάπτον και την Τζόνι Μίτσελ. Και την ίδια μέρα στις 22.00 στεκόμαστε με δέος απέναντι στον «Τελευταίο Πειρασμό», την ομώνυμη αμφιλεγόμενη διασκευή του Μάρτιν Σκορσέζε πάνω στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη, με τον Γουίλεμ Νταφόε στο ρόλο του Χριστού.

BAFTA 2016

Τελετή Απονομής των βραβείων BAFTA - 14 Φεβρουαρίου στις 23.30 στο OTE CINEMA 1HD

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο OTE TV έχει εξασφαλίσει τη ζωντανή μετάδοση των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πιο γνωστών ως BAFTA που θα γίνει στη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 23.30 ακριβώς ώρα Ελλάδας. Ενα από τα πιο λαμπερά κόκκινα χαλιά της χρονιάς θα απλωθεί για να περπατήσουν πάνω του οι μεγαλύτεροι σταρ της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενώ η αγωνία παραμένει στο κόκκινο για τους τελικούς νικητές. Να θυμίσουμε πως στην κατηγορία της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας διαγωνίζεται φέτος και ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ μπορείτε να δείτε όλες τις υποψηφιότητες αναλυτικά εδώ.

Grand Budapest Hotel 607

Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel) του Γουές Αντερσον - 14 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Σ’ ένα αφηγηματικό φλας μπακ, ένας συγγραφέας αναλαμβάνει να μας γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και να μας βάλει μέσα στις πόρτες του Ξενοδοχείου Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης, ένα πολυτελές κι ευγενές κτίριο όπου περνά το χρόνο της η γεμάτη καπρίτσια και συναρπαστικά μυστικά αφρόκρεμα της γηραιάς ηπείρου. Εκεί αυτοκράτορας είναι ο concierge Γουστάβ Χ, ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου, αρμόδιος για τη σωστή λειτουργία του και για την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος. Ο Γκουστάβ θα γίνει φίλος με τον νεαρό Ζίρο (μηδέν), ένα μελαμψό μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στις αντιξοότητες. Οταν η ηλικιωμένη Μαντάμ Ντ. πεθάνει, αφήνοντας στον Γκουστάβ, ως ανταμοιβή για τις «υπηρεσίες» του, έναν πανάκριβο πίνακα, θα πυροδοτήσει ένα δαιδαλώδες κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, γεμάτο διδάγματα ζωής και απολαυστικά σκαμπανεβάσματα στις χιονισμένες ευρωπαϊκές βουνοκορφές. Καθόλου τυχαίο ότι η περιπέτεια του Γκουστάβ και του Ζίρο συμπίπτει με την άνοδο – και την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο – της νέας μαυροφορεμένης πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της Ευρώπης και της πιστής φρουράς της με το κεραυνωτό λογότυπο, των... Ζιγκ Ζαγκ. Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στη φιλμογραφία του Γουές Αντερσον, η ταινία που κέρδισε 4 Οσκαρ και ήταν υποψήφια για ακόμη 5, ένα ερωτικό γράμμα στην Ευρώπη που δεν υπάρχει πια, μια ταινία τόσο όμορφη και μελαγχολική που θα προτιμούσες να μην τελειώσει ποτέ. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest».

Everest 607 4

Εβερεστ (Everest) του Μπαλταζάρ Κορμακούρ - Από 15 έως 28 Φεβρουαρίου στην υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND

Τον Μάιο του 1996 δύο ομάδες ορειβατών ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιχειρούν να ανέβουν στο Eβερεστ, γνωρίζοντας τους κινδύνους αλλά και την ηδονή της κατάκτησης της πιο ψηλής κορυφής στον κόσμο. Ακολουθώντας όλους τους κανόνες προετοιμασίας και ασφάλειας, ξεκινούν την αναρρίχηση χωρίς να υπολογίζουν πως μια χιονοθύελλα θα σταθεί μοιραία στη διαδρομή τους προς το όνειρο. Ο,τι ακολουθεί είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές - κυρίως λόγω των πετυχημένων ειδικών εφέ - ιστορία επιβίωσης που συνέβη στην πραγματικότητα. Κάτι που μπορείς να το αισθανθείς καθώς η ανάβαση στο Εβερεστ σε κάνει να ξεχνάς τόσο το all - star cast (από τον Τζέικ Τζίλενχαλ μέχρι τον Τζος Μπρόλιν και από την Κίρα Νάιτλι μέχρι την Ρόμπιν Ράιτ), όσο και την επιθυμία κάποια στιγμή να ήσουν και εσύ εκεί. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Εβερεστ»

blackhat 607

Blackhat του Μάικλ Μαν - 15 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Ενας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, δέχεται πρόταση προσωρινής απελευθέρωσής του, υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ' επέκταση τον κόσμο ολόκληρο. Ο Χάθαγουεϊ συμφωνεί να βοηθήσει την κατάσταση, αν δεχτούν να μειωθεί η ποινή του, αλλά θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό, τι αρχικά νόμιζε. Ο Μάικλ Μαν μετατρέπει ένα τυπικό action film σε κάτι πραγματικά συναρπαστικό, με την αμέριστη βοήθεια του Κρις Χέμσγουορθ, ο οποίος αφήνει για λίγο το σφυρί του Θορ για να χαθεί στις άγνωστες ατραπούς του διαδικτύου... Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Blackhat».

pasolini 607

Παζολίνι (Pasolini) του Εϊμπελ Φεράρα - 18 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Ενας σκηνοθέτης γεμάτος εσωτερικές συγκρούσεις, με πολύκροτο πολιτικό λόγο, σεξουαλική ζωή που προκάλεσε έντονες, ως και μοιραίες αντιδράσεις στην (όχι πολύ μακρινή) εποχή της, μια προσωπικότητα γεμάτη αντιθέσεις, ένας πολυπρισματικός καλλιτέχνης και λόγιος που συγκέντρωσε πάνω του όλη τη σοφία και τη σύγχυση του ’60 και του ’70. Ιδανικός καταραμένος ήρωας για τον Εϊμπελ Φεράρα («Καλως Ηλθατε στη Νέα Υόρκη») ο οποίος εμπιστεύεται εδώ το μεγαλείο του Γουίλεμ Νταφόε για να αποδώσει το πνεύμα του Πιερ Πάολο Παζολίνι, τη σκοτεινή μελαγχολία που γέννησε το έργο του και το μύθο γύρω από τη ζωή του στο προσκήνιο και στο περιθώριο της Ιστορίας. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το «Παζολίνι».

Αγέλαστος Πέτρα 607

Αγέλαστος Πέτρα του Φίλιππου Κουτσαφτή - 23 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο ΟΤΕ History

Μια περιπλάνηση δέκα σχεδόν χρονών στην Ελευσίνα, μια γνωριμία με τους κατοίκους της, ένας φόρος τιμής στην ιερότητα της, η καταστροφή που έφερε η εκβιομηχάνιση της. Ενα από τα καλύτερα ελληνικά ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν ποτέ, με την μοναδική ματιά και αφήγηση του δημιουργού του, Φίλιππου Κουτσαφτή που μετατρέπει τη γνωριμία με έναν ανεπιθύμητο τόπο σε μια μυστικιστική εμπειρία, βραβεύμένη με το Πρώτο Bραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης στα Kρατικά Bραβεία Ποιότητας 2000, το Bραβείο καλύτερης ταινίας της Π.E.K.K. (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου), και Βραβείο Kοινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2000. Διαβάστε περισσότερα εδώ για την «Αγέλαστο Πέτρα».

theory of everything 607

H Θεωρία των Πάντων (The Theory of Everything) του Τζέιμς Μαρς - 28 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε κάποτε νεαρός φοιτητής στην Οξφόρδη - ζωηρός, ανέμελος, βαριεστημένος, αθλητικός, θρασύς - με ένα ασύλληπτο μυαλό και φυσικό ταλέντο στα μαθηματικά, με μία χαοτική αντίληψη της μικρής του καθημερινότητας. Δεν ήξερε ακριβώς τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει, δεν ήξερε ακριβώς τι να πει στα κορίτσια στα πάρτι. Μέχρι που στα 21 του χρόνια συλλαμβάνει την ιδέα της πτυχιακής του εργασίας, μία φιλόδοξη μελέτη του χρόνου. Μέχρι που γνωρίζει την Τζέιν κι ο χρόνος για λίγα δευτερόλεπτα σταματά. Μέχρι που μία ιατρική διάγνωση του αποκαλύπτει ότι πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) κι ο χρόνος του τέλειωσε: μάξιμουμ 24 μήνες ζωής ακόμα. Ομως με τη Τζέιν συνειδητά και δυναμικά στο πλευρό του, πείσμα, δύναμη κι αυτό το εκπληκτικό, τεράστιο μυαλό του, ο Χόκινγκ νίκησε τα προσωπικά του όρια κι έζησε για να αλλάξει κι αυτά της γενικής σχετικότητας, της βαρυτικής μοναδικότητας, της κβαντικής μηχανικής. Αυτή είναι μία ματιά στην ιστορία του διάσημου Βρετανού θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου, του ανθρώπου που καθηλώθηκε σ' ένα αναπηρικό καροτσάκι, χάνοντας τον έλεγχο του σώματος και της ομιλίας, αλλά ποτέ τον ενθουσιασμό του για γνώση, την ευφυΐα και το χιούμορ του. Μια ματιά που δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτυπώσει με τόση ευαισθησία τη ζωή και το πείσμα ενός σπουδαίου ανθρώπου αν δεν βασιζόταν στη διακριτική σκηνοθεσία του Τζέιμς Μαρς (βραβευμένος με Οσκαρ για το ντοκιμαντέρ «Man on Wire»), στην υπέροχη ερμηνεία της Φελίσιτι Τζόουνς και φυσικά στον βραβευμένο με Οσκαρ άθλο του Εντι Ρεντμέιν στο ρόλο (κυριολεκτικά) του Στίβεν Χόκινγκ. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη γνώμη του Flix για τη «Θεωρία των Πάντων».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Tags: OTE TV