Φεστιβάλ / Βραβεία

Venice Sala Web 2016: Δεν χρειάζεται να πας Βενετία για να δεις τις καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ (στο σπίτι σου)

στα 10

Οπως κάθε χρόνο το Sala Web του Φεστιβάλ Βενετίας φέρνει την αφρόκρεμα των νέων δημιουργών στο σπίτι σας.

Venice Sala Web 2016: Δεν χρειάζεται να πας Βενετία για να δεις τις καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ (στο σπίτι σου)

Εντεκα επιλεγμένες ταινίες από το παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Orizzonti», με ταινίες νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο, τέσσερις ταινίες από το «Biennale College Cinema», το εργαστήρι του Φεστιβάλ για την ανάπτυξη και την παραγωγή ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού για πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς και τρεις από τις ταινίες που θα προβληθούν στο επίσημο πρόγραμμα, αλλά εκτός διαγωνιστικού τμήματος, θα προβληθούν σε ταυτόχρονο streaming με την πρεμιέρα τους στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στην πέμπτη του χρονιά, πάντα με τη συνεργασία του Festival Scope, το Sala Web, το online σινεμά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι το Λίντο, να δουν από το σπίτι τους μερικές από τις καλύτερες ταινίες του προγράμματός του, να ανακαλύψουν νέα ταλέντα απ' όλον τον κόσμο και να μοιραστούν την εμπειρία της Μόστρα εκμεταλλευόμενοι την ψηφιακή επανάσταση.

Κάθε ταινία ξεκινάει στις 21.00 ώρα Βενετίας τη μέρα της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας και θα είναι διαθέσιμη στο Festival Scope για δέκα ημέρες, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τα διαθέσιμα εισιτήρια για την κάθε ταινία είναι 400 τον αριθμό.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2016: Η 73η Μόστρα δηλώνει αλληλεγγύη στα θύματα του φονικού σεισμού στην Ιταλία

Venice Sala Web 2016

Tο πρόγραμμα του Venice Sala Web 2016 (χτυπώντας στον τίτλο της κάθε ταινίας μπορείτε να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του Festival Scope για να αγοράσετε το εισιτήριο σας)

Ears 607

Ears του Αλεσάντρο Αρονάντιο (Ιταλία / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Biennale College)

Ενας άντρας ξυπνάει ένα πρωί με έναν ενοχλητικό θόρυβο μέσα στο αυτί του. Ενα σημείωμα πάνω στο ψυγείο λέει: «Ο φίλος σου ο Λουίτζι πέθανε. Υ.Σ. Πήρα το αυτοκίνητο.» Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Λουίτζι. Και έτσι ξεκινάει μια τραγικωμική ημέρα, από αυτές που σου αλλάζουν τη ζωή για πάντα.

The Eremites 607

The Eremites του Ρόνι Τρόκερ (Γερμανία, Αυστρία / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

Ο Αλμπέρ μεγάλωσε σε μια απομωνμένη φάρμα στο βουνό, στη μέση του πουθενά των Αλπεων. Αν και στα 30 του χρόνια, η μητέρα του Μαριάν ορίζει τη ζωή του. Για να ξεφύγει ο Αλμπέρ θα πάει στη διπλανή κοιλάδα και θα δουλέψει σε ένα λατομείο, με τη μητέρα του να βρίσκει ευκαιρία να τον «διώξει» από τη μιζέρια της ζωής τους. Οταν ο πατέρας του θα πεθάνει, η Μαριάν θα το κρύψει προκειμένου ο Αλμπέρ να μην επιστρέψει και να κερδίσει τη δική του ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

Hotel Salvation 607

Hotel Salvation του Μούκτι Μπάουαν (Ινδία / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Biennale College)

Ενα δυσοίωνο όνειρο πείθει τον 77χρονο Νταγιανάντ Κουμάρ πως το τέλος του είναι κοντά. Λέει τα νέα στο γιο του, Ραζίβ, χρεώνοντας τον με ένα ταξίδι στην ιερή πόλη του Βαρανάσι όπου ο Νταγιανάντ θέλει να αφήσει την τελευταία του πνοή. Πατέρας και γιος κλείνουν δωμάτιο στο Hotel Salvation, ένα ξενοδοχείο για όσους πηγαίνουν στην ιερή πόλη με σκοπό να πεθάνουν. Αλλά καθώς οι μέρες περνούν και ο Νταγιανάντ δεν πεθαίνει, ο Ραζίβ βλέπει τη ζωή του να διαλύεται...

Franca - Chaos and Creation 607

Franca: Chaos and Creation του Φραντσέσκο Καροτσίνι (ΗΠΑ, Ιταλία / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Cinema nel Giardino)

Ο σκηνοθέτης Φραντσέσκο Καροτσίνι σκιαγραφεί ένα τρυφερό πορτρέτο της μητέρας του, Φράνκα Σοζάνι, εκδότριας της ιταλικής Vogue. Από τα προκλητικά εξώφυλλα που έσπασαν τους κανόνες και σήκωσαν τον πήχη της μόδας, με τους Καρλ Λάγκερφελντ, Μπρους Γουέμπερ, Μπαζ Λούρμαν, Κόρτνεϊ Λοβ να μιλούν στην κάμερα και τελικά ένα ερωτικό γράμμα ενός γιου στη μητέρα του, το «Franca: Chaos and Creation» είναι ένα ντοκιμαντέρ για το πως μια γυναίκα αγνόησε τις συμβάσεις και έγινε θρύλος.

King of the Belgians 607

King of the Belgians των Πίτερ Μπρόσενς και Τζέσικα Γούντγουορθ (Βέλγιο / Παγκόσμια Πρεμίερα / Ορίζοντες)

Ο Βασιλίας Νίκολας ο 3ος των Βέλγων είναι μια μοναχική ψυχή που μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεται πως η ζωή του δεν τον ικανοποιεί καθόλου. Ξεκινάει ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με ένα Βρετανό σκηνοθέτη ο οποίος έχει μισθωθεί από το παλάτι για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ και να «γυαλίσει» τη βαρετή ζωή του μονάρχη. Και τότε ξεσπούν τα νέα πως η Γουαλονία, το νότιο μισό του Βελγίου, ανεξαρτοποιήθηκε, οπότε ο Βασιλιάς πρέπει να γυρίσει στην πατρίδα για να σώσει το βασίλειό του. Καθώς όμως επιστρέφουν, μια ηλιακή καταιγίδα καταργεί κάθε επικοινωνία. Δεν δουλεύουν τα τηλέφωνα. Δεν πετάνε τα αεροπλάνα. Και εκτός απ' όλα αυτά, η Τουρκική Ασφάλεια απαγορεύει στον Βασιλιά να ταξιδέψει οδικώς. Και έτσι ξεκινάει το «κρυφό» ταξίδι της επιστροφής στο Βέλγιο, μέσω Βαλκανίων, εκεί όπου ο Βασιλιάς του Βελγίου θα ανακαλύψει το νόημα της ζωής.

Home 607

Home της Φιεν Τροχ (Βέλγιο / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

O 17χρονος Κέβιν θα μετακομίσει μαζί με τη θεία του και τον ξάδερφό του, Σάμι, καθώς ξεκινάει να δουλεύει ως μαθητευόμενος υδραυλικός. Στην αρχή τα πράγματα στο νέο του σπίτι θα είναι περίεργα, αλλά ο Κέβιν θα κάνει τα πάντα για να είναι ευγενικός και καλός. Μέσα από τους φίλους του Σάμι, ο Κέβιν γνωρίζει τον Τζον που ζει μαζί με την μητέρα του. Οταν ο Κέβιν αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση στο σπίτι του Τζον είναι απελπιστική, θα θελήσει να τον βοηθήσει. Μόνο που η προδοσία περιμένει στη γωνία...

La Soledad 607

La Soledad του Χόρχε Τίλεν Αρμάντ (Βενεζουέλα / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Biennale College)

Μια εγκαταλελειμμένη βίλα στις πιο πλούσιες γειτονίες του Καράκας, η «La Soledad» ανήκε στους προπαππούδες του σκηνοθέτη Χόρχε Τίλεν Αρμάντ. Αλλά όταν πέθαναν οι ιδιοκτήτες της πριν από δεκαπέντε χρόνια, το σπίτι παρέμεινε στη φροντίδα της οικονόμου Ροσίνα, η οποία στα 72 της χρόνια παρέμεινε στη βίλα - όπως σε όλη της ζωή - φροντίζοντας το σπίτι και μεγαλώνοντας το εγγονό της, Χοσέ, παιδικό φίλο του σκηνοθέτη. Ο Χοσέ εργάζεται ως εργάτης κι ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή για την εξάρχονη κόρη του, Αντριαλίζ, μέσα στην οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη Βενεζουέλα. Οταν η Ροσίνα μαθαίνει ότι οι πλούσιοι κληρονόμοι της βίλας σχεδιάζουν να την πουλήσουν, ο Χοσέ αναζητά τρόπους για να σώσει την οικογένεια του. Ο μύθος για ένα θησαυρό που βρίσκεται κρυμμένος μέσα στα θεμέλια της βίλας ίσως είναι η λύση...

I Was a Dreamer 607

Ι Was a Dreamer του Μικέλε Βανούτσι (Ιταλία / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

Στα 39 του χρόνια, ο Μίρκο έχει μόλις αποφυλακιστεί. Στα προάστια της Ρώμης, ένα νέο μέλλον τον περιμένει. Οταν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών, θα συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να ονειρευτεί μια διαφορετική ζωή. Οχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του και όλους όσους ζουν στην ίδια περιοχή με αυτόν.

One Sister 607

One Sister των Βερένα Κούρι και Σοφία Μπροκενσάιρ (Αργεντινή / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Biennale College)

Σε μια μικρή πόλη της Αργεντινής, η Αλμπα, μια νεαρή γυναίκα ξεκινάει να αναζητήσει την αδερφή της που έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Οταν το αυτοκίνητο της οικογένειας θα τυλιχθεί στις φλόγες στις όχθες ενός ποταμιού, η Αλμπα θα μπλέξει σε ένα γραφειοκρατικό εφιάλτη που θα την οδηγήσει στην απόγνωση. Το ταξίδι της θα την οδηγήσει πίσω στο ποτάμι, όπου ένας βωβός μάρτυρας μπορεί να την κάνει να ελπίζει ακόμη...

Shambles 607

Shambles του Καρλ Λεμιέ (Καναδάς / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

Ο 27χρονος Βίνσεντ έκλεψε ναρκωτικά από τους λάθους ανθρώπους και βρίσκεται στο στόχαστρο της τοπικής μαφίας. Τρέχοντας για να κρυφτεί στο δάσος, ο Βίνσεντ θα επανενωθεί με τον αδερφό του, Μισέλ, με τον οποίο δεν είχε επαφές εδώ και χρόνια. Καθώς ο Βίνσεντ προσπαθεί να διατηρήσει μια προσομοίωση κανονικής ζωής, θα δει τον αδερφό του να βυθίζεται σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο.

Dark Night 607

Dark Night του Τιμ Σάτον (ΗΠΑ / Διεθνής Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

Μέσα στο διάστημα μιας ημέρας, από την αυγή έως τα μεσάνυχτα, έξι ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι θα μοιραστούν το νέο Αμερικανικό εφιάλτη. Αυτά είναι τα γεγονότα που θα οδηγήσουν σε μια ένοπλη επίθεση - μακελειό σε ένα πολυκινηματογράφο των ΗΠΑ.

Bitter Money 607

Bitter Money του Γουάν Μπινγκ (Χονγκ Κονγκ, Γαλλία / Παγκόσμια Πρεμίερα / Ορίζοντες)

Στη γοργά αναπτυσσόμενη πόλη της Ανατολίκής Κίνας, μετανάστες φτάνουν καθημερινά και ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή. Αυτό που βρίσκουν είναι ελάχιστες ευκαιρίες και άθλιες συνθήκες ζωής που οδηγούν τους ανθρώπους σε βίαιες σχέσεις. Οι ήρωες αυτού του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ είναι μερικοί από τους χαρακτήρες αυτού του πικρού χρονικού στη σημερινή Κίνα.

Our War 607

Our War των Μπρούνο Τσιαραβαλότι, Κλαούντιο Ζαμπάλια, Μπενεντέτα Αρτζεντιέρι (Ιταλία, ΗΠΑ / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Εκτός Διαγωνιστικού)

Ενας πρώην Αμερικάνος πεζοναύτης, ένας άνεργος Ιταλός και ένας Σουηδός μπράβος: τρεις 23χρονοι που μοιράζονται την ίδια δύσκολη απόφαση, να πολεμήσουν το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία, ενώνοντας δυνάμεις με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού, την κουρδική οργάνωση που πολεμάει στη βόρεια πλευρά της χώρας. Οι εικόνες από την πιο άγρια πλευρά του θεάτρου του πολέμου μπερδεύονται με την καθημερινότητα των στρατιωτών καθώς αυτοί επιστρέφουν σε Αμερική, Ιταλία και Σουηδία. Η επιθυμία τους να επιστρέψουν δεν απαντάει στο ερώτημα που ανακύπτει συνεχώς: για ποιους πολεμούν;

The Orchid Seller 607

The Orchid Seller του Λορένζο Βίγας (Βενεζουέλα / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Εκτός Διαγωνιστικού)

Ο Οσβάλντο Βίγας, ένας αναγνωρισμένος ζωγράφος από τη Βενεζουέλα, επιστρέφει στα 80 του χρόνια στην πόλη όπου μεγάλωσε, ψάχνοντας για έναν πίνκακ που είχε χάσει όταν ήταν έφηβος. Αν τον βρει, η συζυγός του, Ζανίν, θα μπορέσει να ολοκληρώσει την έκθεση για τα πρώιμα του χρόνια. Η αναζήτηση του πίνακα γίνεται μια ευκαιρία για να επισκεφθεί τις πρώτες του επιρροές, να ξεφυλλίσει ένα κεφάλαιο της ζωής του που τον σημάδεψε για πάντα και τον καθόρισε ως άνθρωπο και καλλιτέχνη. Ο νικητής του περσινού Χρυσού Λέοντα στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας, Λορένζο Βίγας, σκηνοθετεί τον πατέρα του, αποκαλύπτοντας την ανθρώπινη πλευρά ενός από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής.

Malaria 607

Malaria του Παρβίζ Σαχμπαζί (Ιράν / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

Ενα κορίτσι ενημερώνει τον πατέρα του ότι το έχουν απαγάγει και ότι οι απαγωγείς της του ζητάνε λύτρα για να την ελευθερώσουν. Πανικοβλημένοι, ο πατέρας και τα αδέρφια της φτάνουν στην Τεχεράνη για να την αναζητήσουν. Αγνοούν, όμως, το γεγονός πως το κορίτσι το έχει σκάσει με τον αγαπημένο της και ζει μαζί με μουσικούς του δρόμου. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα όταν θα συλληφθεί ο αρχηγός των μουσικών και το κορίτσι θα βυθιστεί ακόμη πιο πολύ στην παρανομία...

Big Big World 607

Big Big World του Ρέχα Ερντέμ (Τουρκία / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

Ο Αλί και η Ζουχάλ κάνουν το πρώτο τους βήμα έξω από το ορφανοτροφείο όπου έχουν μεγαλώσει με ένα έγκλημα. Κυνηγημένοι από τους ανθρώπους, απομονώνονται σε ένα δάσος που μοιάζει πλέον με έρημο νησί. Ενα αγόρι και ένα κορίτσι που αποκλείστηκαν από τον πολιτισμένο κόσμο, θα πρέπει να μάθουν την ιστορία του κόσμου από την αρχή.

Kékszakállú 607

Kékszakállú του Γκαστόν Σολνίκι (Αργεντινή / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

To αντισυμβατικό πορτρέτο νεαρών γυναικών σε σχέση με το σώμα τους, ανάμεσα στους φίλους και εραστές τους, σε μια κουλτούρα οικονομικής και πνευματικής ύφεσης. Βασισμένο στην ομώνυμο όπερα του Μπέλα Μπάρτοκ, το «Kékszakállú» ανοίγει τα τραύματα της οικονομικής κρίσης της Αργεντινής, καθώς ο χάρτης των πλούσιων οικογενειών αλλάζει, με τους νεαρούς γόνους της χώρας να αποκόπτονται από τα οικογενειακά τους πρόνομια.

Liberami 607

Liberami της Φεντερίκα Ντι Τζιάκομο (Ιταλία / Παγκόσμια Πρεμιέρα / Ορίζοντες)

Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν εξορκισμό. Στην Ιταλία, την Ευρώπη, τον κόσμο. Η εκκλησία απαντάει σε αυτήν την ανάγκη με παπάδες εξορκιστές, οργανώνοντας σεμινάρια εκπαίδευσης. Ο Πάτερ Κατάλντο είναι ένας από τους πιο διάσημους εξορκιστές στην Σικελία και όχι μόνο. Διάσημος για το ακούραστο πνεύμα του. Κάθε Τρίτη, η Γκλόρια, ο Ενρίκο, η Ανα, η Τζούλια και πολλοί άλλοι παρακολουθούν τη λειτουργία του Πατέρα Κατάλντο προκειμένου να βρουν θεραπεία σε ό,τι τους βασανίζει. Μια ταινία για τη συνάντηση της πράξης του εξορκισμού με την καθημερινή ζωή, την αντίθεση ανάμεσα στον παλιό και το νέο κόσμο, τη θρησκεία και την επιστήμη.

Το Flix.gr είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας του Venice Sala Web για πέμπτη χρονιά φέτος.

Διαβάστε ακόμη