Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη με τίτλο «Wild Duck» θα κάνει την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο που φέτος διεξάγεται από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Flix Team
To «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Το «Wild Duck» προβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος «City to City» που είναι φέτος αφιερωμένο στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει 10 ταινίες πρόσφατης παραγωγής που αντικατοπτρίζουν το σινεμά που γεννήθηκε μέσα από τις συνθήκες κρίσης της Ελλάδας και τους καλλιτέχνες που εκφράζουν νέες φόρμες.

Το «Wild Duck» είναι η ιστορία του Δημήτρη, ενός μηχανικού τηλεπικοινωνιών, ο οποίος στριμωγμένος από τα χρέη σε έναν τοκογλύφο κλείνει την επιχείρησή του. Μαζί με τον φίλο του Νίκο, επίσης μηχανικό σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών, αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν ένα σκάνδαλο. Η έρευνα τούς οδηγεί στο ύποπτο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Μια ένοικος, η Παναγιώτα, μπαίνει στο στόχαστρο του Δημήτρη, ο οποίος έρχεται πλέον αντιμέτωπος με μεγάλα ηθικά διλήμματα. Ένα ταξίδι-φυγή στη γενέτειρά του Σκύδρα, μια μικρή κωμόπολη του νομού Πέλλας, θα κάνουν τον Δημήτρη να δει πιο καθαρά το είδωλό του στον καθρέφτη.

2

Τον ρόλο του Δημήτρη κρατά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, του Νίκου ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και της Παναγιώτας η Θέμις Μπαζάκα, ενώ ο το καστ συμπληρώνουν ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Ηλίας Λογοθέτης και η Ευανθία Τσαπαρέλη. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιαν Φόγκελ συν σκηνοθέτης του «Wasted Youth», ενώ την παραγωγή υπογράφουν οι Νίκος Φράγκος, Γιάννης Σακαρίδης, Βένια Βέργου και οι Athens Filmmakers’ Co-operative.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη.

«Wild Duck» // Σκηνοθεσία – Σενάριο: Γιάννης Σακαρίδης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιαν Φόγκελ, Art Direction: Κατερίνα Ζουράρη, Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης, Ηχος: Σπύρος Αραβοσιτάς, Ενδυματολόγος: Αλεξία Θεοδωράκη, Διεύθυνση Παραγωγής: Κοσμάς Σπηλιωτόπουλος, Παραγωγή: Νίκος Φράγκος, Γιάννης Σακαρίδης, Βένια Βέργου, Athens Filmmakers’ Co-operative Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Γιάννης Στάνκογλου, Ηλίας Λογοθέτης, Ευσταθία Τσαπαρέλη

2

Περισσότερο Φεστιβάλ του Τορόντο: