Industry

To «Noah» ήδη απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες;

στα 10

Πριν ακόμα το δούμε, το «Noah» του Ντάρεν Αρονόφσκι βρήκε τις πόρτες κλειστές σε μία σειρά από ξένες αγορές...

To «Noah» ήδη απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες;

Μπορεί ένα κομμάτι της χριστιανικής κοινότητας να ενοχλήθηκε από το ότι ο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι ξεμακραίνει κάπως από τα ιερά κείμενα, αλλά, πιστέψτε μας, οι αντιδράσεις των Χριστιανών δεν συγκρίνονται με την κατακραυγή που πήρε η ταινία (ή, προς το παρόν, η ιδέα της ταινίας) στην Μέση Ανατολή. Ακόμα δεν τον είδαν, ανεπιθύμητο τον βάπτισαν. Η ταινία απαγορεύτηκε και δε θα κυκλοφορήσει σε μία σειρά από αραβικές χώρες. Και περιμένουν ακόμα περισσότερες να συμπληρώσουν τη λίστα της λογοκρισίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των New York Daily News, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ήδη πει βροντερό όχι στην κυκλοφορία του «Noah» στις χώρες τους, ενώ για το ίδιο ετοιμάζεται και η Αίγυπτος σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας.

Μάλιστα αυτό ήταν ένα από τα δεκάδες ποστ στο Sunni Muslim Institute που εντείνει τη φημολογία περεταίρω εντάσεων ανάμεσα στις μουσουλμανικές κοινότητες:

«Δεν επιτρέπουμε την προβολή καμίας ταινίας που χαρακτηρίζει τον Αλλάχ ή τους Προφήτες του ή τους συντρόφους του Προφήτη Μωάμεθ. Για αυτό, ανακοινώνουμε την απαγόρευση την ταινίας που εξετάζει τον αγγελιοφόρο του Αλλάχ, Νώε - ειρήνη υμίν...»

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Νώε είναι μία βιβλική φιγούρα που διεκδικούν και οι δύο αντίπαλες θρησκείες. Η προβολή του λοιπόν ως χριστιανικός θρύλος απαγορεύεται δια ροπάλου στο μουσουλμανικό κοινό.

Ολα αυτά βέβαια θα έπρεπε να τα περιμένουν, τόσο το στούντιο όσο κι ο ίδιος ο Ντάρεν Αρονόφσκι. Ακόμα όμως κι αν φτιάχνεις μία ταινία - παραβολή για τη σύγχρονη οικολογική καταστροφή (όπως ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης), το box office σου είναι άρρηκτα δεμένο με το θρησκευτικό φανατισμό.

Ναι, τσεκάραμε το ημερολόγιο και είναι 2014.

.

Περισσότερος Νώε:

Tags: νώε, noah