Buzz

«Nιώθεις ότι ένα ρομπότ κλέβει το πνεύμα σου»: ο Τιμ Μπάρτον για το ΑΙ

στα 10

Ζητήθηκε από τον αγαπημένο μας σκηνοθέτη να σχολιάσει πείραμα, όπου ένα ΑΙ πρόγραμμα ξανασχεδίασε Disney χαρακτήρες «σαν ήρωες του Τιμ Μπάρτον». Και, ω, δεν του άρεσε καθόλου...

«Nιώθεις ότι ένα ρομπότ κλέβει το πνεύμα σου»: ο Τιμ Μπάρτον για το ΑΙ

Πριν από λίγους μήνες, διάσημο αμερικανικό entertainment site έκανε ένα πείραμα: ζήτησε από ένα ΑΙ πρόγραμμα να «tim-burton-ize» τους ήρωες της Disney (το είχαν ξανακάνει με την αισθητική του Γουές Αντερσον).

Και κάπως έτσι το ρομπότ έκανε τα πρόσωπα της Σταχτοπούτας, της Ελσα, της Χιονάτης χλωμά, τριγωνικά, μακρόστενα. Τα μάτια τους μεγαλύτερα αναλογικά με το πρόσωπό τους. Τα αντίστοιχα αγόρια, ντροπαλά, αθώα, με αφελή βλέμμα και χαμόγελο.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Τιμ Μπάρτον δηλώνει πως «τελείωσε» με την Disney

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα «Independent» ο Μπάρτον ρωτήθηκε αν είδε τα αποτελέσματα και τι γνώμη είχε για όλο αυτό που συμβαίνει με το ΑΙ.

Κι εκείνος δεν μάσησε τα λόγια του.

Ναι, το ΑΙ σού ρουφάει κάτι από μέσα σου. Σου κλέβει κάτι από την ψυχή σου. Με θορύβησε πάρα πολύ. Είναι σαν ένα ρομπότ να μου έκλεψε την ανθρωπιά, το πνεύμα μου...»

tim burton AI Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

tim burton AI Η Χιονάτη

tim burton AI Αλαντίν

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ένιωσα όταν τα είδα. Θυμήθηκα τις φυλές Ινδιάνων που δεν θέλουν να τους βγάζει κανείς φωτογραφίες γιατί νιώθουν ότι τους κλέβεις την ψυχή...»

«Ναι, το ΑΙ σού ρουφάει κάτι από μέσα σου. Σου κλέβει κάτι από την ψυχή σου. Με θορύβησε πάρα πολύ. Είναι σαν ένα ρομπότ να μου έκλεψε την ανθρωπιά, το πνεύμα μου...»

Να θυμήσουμε, ότι το ΑΙ είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα της απεργίας των ηθοποιών, καθώς τα στούντιο νιώθουν ότι βρήκαν μία φτηνή αντικατάσταση των κομπάρσων στις μελλοντικές ταινίες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ηθοποιών, πρόκειται για ένα ανησυχητικό σχέδιο που αφορά το ΑΙ σκανάρισμα των προσώπων των κομπάρσων και την αποζημίωσή τους για μόνο μία εργατοημέρα. Οι εταιρείες παραγωγής έπειτα θα αποκτούν τα σκαν αυτά, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου των ηθοποιών, με τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν απεριόριστα σε οποιοδήποτε έργο, χωρίς συγκατάθεση ή αποζημίωση του σκαναρισμένου.

Θυμηθείτε κι αυτό: Το Flix βάζει τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον στη (σωστή) σειρά

tim burton AI Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας

tim burton AI Η Μικρή Γοργόνα

tim burton AI Η Ωραία Κοιμωμένη

Η συνέντευξη του Τιμ Μπάρτον στην «Independent» είχε φυσικά κυρίως θέμα την επιστροφή του με το σίκουελ του «Σκαθαροζούμη» - μία από τις πιο πολυαναμενόμενης ταινίες της επόμενης χρονιάς.

«Χάρηκα πολύ γιατί γυρίσαμε πίσω στα βασικά με τους ηθοποιούς μου. Τελευταία το στουντιακό σύστημα έχει γίνει τόσο καταπιεστικό που δεν ευχαριστιόμουν τη διαδικασία. Τώρα χάρηκα γιατί δούλεψα με φίλους, συνεργάτες, υπέροχους ηθοποιούς, κούκλες που κατασκευάσαμε - όλα τα υλικά που με είχαν κάνει να θέλω να γίνω σκηνοθέτης...»

Ο Μπάρτον εξήγησε ότι είχαν προλάβει και είχαν σχεδόν ολοκληρώσει τα γυρίσματα πριν ξεσπάσει η απεργία των ηθοποιών.

«Μας έλειπε 1 μέρα γύρισμα. Οπότε μετά τη λήξη της απεργίας των ηθοποιών θα τα ολοκληρώσουμε. Ξέρουμε ακριβώς τι λείπει και τι πρέπει να κάνουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βγει...»

Το « Beetlejuice 2» πάντως έχει ήδη ημερομηνία: 6 Σεπτεμβρίου του 2024.

Διαβάστε περισσότερα: