Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2015 - Πρόσωπα στην κάμερα του Flix

στα 10

Από τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη ως τον πολυβραβευμένο Σέσαρ Ασεβέδο από την Κολομβία, τα πρόσωπα που χαρακτήρισαν το φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πέρασαν μπροστά απο την κάμερα του Flix. Δείτε, ακούστε και θυμηθείτε τους.

Flix Team
Θεσσαλονίκη 2015 - Πρόσωπα στην κάμερα του Flix

O Κωνσταντίνος Γιάνναρης μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Ξύπνημα της Ανοιξης»

Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης βρίσκεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας. Και μιλάει στο Flix για τη χαμένη ηδονή της παραβατικότητας, τις χαμένες γενιές της κρίσης και την ταμπέλα του «προκλητικού σκηνοθέτη».

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ξύπνημα της Ανοιξης». Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού Fischer για το Ελληνικό Πρόγραμμα.


Ο Ρούναρ Ρούναρσον δείχνει στην κάμερα του Flix τα κρυμμένα στον κόσμο «Σπουργίτια»

Ο Ισλανδός σκηνοθέτης του «Sparrow», μία ταινίας φαβορί για βραβείο στο 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εξομολογείται στο Flix γιατί το μόνο σινεμά που αξίζει να κάνεις είναι το προσωπικό.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τα «Σπουργίτια». Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης.


Ο Γιώργος Γκικαπέππας και η Κίκα Γεωργίου σπάνε τη σιωπή τους στην κάμερα του Flix

Επιστρέφοντας τρία χρόνια μετά την «Πόλη των Παιδιών», ο Γιώργος Γκικαπέππας και η Κίκα Γεωργίου μιλούν στο Flix για το «Silent», με αφορμή την πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Silent». Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου) για το Διαγωνιστικό Τμήμα.


Η Λίσα Ασάν μιλά για τους «White People» στην κάμερα του Flix

Μετά το «She Monkeys», η Σουηδή Λίσα Ασάν παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το «White People» και εξηγεί στο Flix, μαζί με την ηθοποιό της, Αλιέτε Οπχαϊμ, πώς είναι ευκολότερο να προσεγγίζεις την πραγματικότητα ως επιστημονική φαντασία.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «White People»


Ο Γιώργος Ζώης μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Interruption»

Στη δεύτερη μεγάλη στάση του μετά το Φεστιβάλ Βενετίας, ο Γιώργος Ζώης φέρνει το «Interruption» στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μιλάει στο Flix για τη δύσκολη πρώτη ταινία και την αρχαία τραγωδία του σήμερα.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Interruption»


Ο Φρανσίσκο Βαρόνε μιλάει στην κάμερα του Flix

O Aργεντινός σκηνοθέτης μίας από τις καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος του φεστιβάλ μίλησε στο Flix για τα ταξίδια δρόμου, τις προκλήσεις και τη μεγάλη ανταμοιβή του να κάνεις σινεμά.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Δρόμος για το Λα Πας». Η ταινία τιμήθηκε με τον Χάλκινο Αλέξανδρο.


Ο Αγγελος Φραντζής μιλάει στην κάμερα του Flix

Ο Αγγελος Φραντζής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την προβολή της τέταρτης μεγάλου μήκους ταινίας του «Το Σύμπτωμα» και μιλάει στο Flix για τα τέρατα που ζουν αναμεσά μας, τα κινηματογραφικά είδη που δεν είναι πάντα ευδιάκριτα και το σύμπτωμα της εποχής μας.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Σύμπτωμα»


Η Ελισάβετ Χρονοπούλου μιλάει στην κάμερα του Flix για τη «Μικρή Αρκτο»

Στη δεύτερη προβολή της νέας της ταινίας «Μικρή Αρκτος» μετά τις Νύχτες Πρεμιέρας, η Ελισάβετ Χρονοπούλου βγαίνει βόλτα στις αποθήκες του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μιλάει στην κάμερα του Flix για όσα ενώνουν την ηρωίδα της με την Ελλάδα του σήμερα.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για τη «Μικρή Αρκτο»


Ο Σάκης Ρουβάς στην κάμερα του Flix

Είναι το προσωπικό στοίχημα της Αθηνάς Τσαγγάρη αυτή η επιλογή; Εκείνος γιατί πήρε το ρίσκο; Τι τον τρόμαξε; Θα το ξαναέκανε; Νιώθει κομμάτι του ελληνικού σινεμά; Πόσο αισθάνεται το βάρος της κριτικής; Λίγο πριν την πρεμιέρα του «Chevalier» στο Ολύμπιον, ο Σάκης Ρουβάς μίλησε στην κάμερα του Flix.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Chevalier». Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού Fischer για το Ελληνικό Πρόγραμμα.


Ο Αλεξ Ρος Πέρι μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Queen of Earth»

Ο Αλεξ Ρος Πέρι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την προβολή της ταινίας του, «Queen of Earth», με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Μος και συμπαραγωγό τη Faliro House. Και μιλάει στο Flix για το τι μπορείς να κάνεις στο σινεμά με μια σπουδαία ηθοποιό!

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Queen of Earth»


Aρνό Ντεπλεσέν - Το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ τα λέει όλα σε 5 λεπτά

Ο Γάλλος σκηνοθέτης μιλά στην κάμερα του Flix για τη χαρά μιας ρετροσπεκτίβας, για την αγάπη του για το εμπορικό αμερικανικό σινεμά, αλλά και για το πώς σήμερα στη Γαλλία το σινεμά είναι φωνή πιο πολιτική από τους πολιτικούς.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Αρνό Ντεπλεσέν και το masterclass του.


Ο Σέσαρ Ασεβέδο μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Η Γη και η Σκιά»

Ο 28χρονος Κολομβιανός έφτασε στη Θεσσαλονίκη έχοντας κερδίσει τη Χρυσή Κάμερα Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Καννών με το ντεμπούτο του «Η Γη και η Σκιά». Στην κάμερα του Flix μιλάει για όλα όσα ενώνουν τη φύση με τους ανθρώπους και τον πόνο που μπορεί να σε κάνει να ξεκινήσεις τη ζωή σου από την αρχή.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Η Γη και η Σκιά». Η ταινία τιμήθηκε με τον Αργυρό Αλέξανδρο, το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων και το Βραβείο Κοινού Fischer για το Διαγωνιστικό Τμήμα.


Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix με καθημερινές ανταποκρίσεις.