Φεστιβάλ / Βραβεία

Τη Χρυσή Σφαίρα μου για μία θέση!

στα 10

Σε πανικό προετοιμασιών βρίσκονται οι διοργανωτές της απονομής των Χρυσών Σφαιρών μια μέρα πριν την τελετή, τη χρονιά με την πιο υπεράριθμη λίστα συμμετοχών.

Τη Χρυσή Σφαίρα μου για μία θέση!

Οποιος ισχυριστεί ότι στα μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία τον ενδιαφέρει μόνο το ποιος νίκησε και ποιος έχασε, θα δει τη μύτη του να μεγαλώνει. Οι λαμπερές απονομές, όπως αυτή των Χρυσών Σφαιρών το βράδυ της Κυριακής, προκαλούν εξίσου την ανυπομονησία για ν’ απαντηθούν καυτά ερωτήματα: ποιος πήγε, ποιος έλειψε, τι φορέθηκε, πώς ήταν οι λόγοι, πώς ήταν η παρουσίαση, ποιοι έδωσαν τα βραβεία.

Στο τελευταίο ερώτημα απαντά η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ με μια αξιοσημείωτη λίστα: Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά και η Μαντόνα θ’ ανέβουν στη σκηνή για να μοιράσουν χρυσές σφαίρες. Μαζί τους και η Νικό Κίντμαν, ο Χάρισον Φορντ, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Τζόνι Ντεπ, ο Κόλιν Φερθ, η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, η Τζέιν Φόντα, ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και η Εμιλι Μπλαντ. Ενας συνδυασμός, δηλαδή, των ηθοποιών που διαγωνίζονται (αφού θα πήγαιναν που θα πήγαιναν στην απονομή, ας κάνουν και καμιά δουλειά!) και όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κινηματογραφική και τηλεοπτική επικαιρότητα και δε θέλουν να χάσουν μια ευκαιρία για δημοσιότητα.

Τα παραπάνω ονόματα προστέθηκαν αυτές τις μέρες σε όσα είχαν ήδη ανακοινωθεί, δηλαδή τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Αστον Κούτσερ, Τζέικ Τζίλενχολ, Τζίμι Φάλον, Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγιεκ, Ρις Γουίδερσπουν, Κλάιβ Οουεν και Νάταλι Πόρτμαν.

Σας φαίνονται ήδη πολλοί; Το ίδιο και στους διοργανωτές της απονομής, που αντιμετωπίζουν φέτος ένα πρωτοφανές πρόβλημα. Στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton στο Μπέβερλι Χιλς, όπου θα γίνει η τελετή, οι καρέκλες με δυσκολία φτάνουν για να καθίσουν όλους τους υποψήφιους! Οι «Φιλενάδες», εκτός από τις έξι πρωταγωνίστριες και, φυσικά, τον Τζον Χαμ, έχουν κι επτά παραγωγούς, μεταξύ των οποίον τον Τζαντ Απατοου που δήλωσε ότι θ’ απουσιάσει διαμαρτυρόμενος, εάν δε βρεθούν καθίσματα για τους συναδέλφους του. Οι πρωταγωνίστριες του «Υπηρέτριες», αλλά και τα ensemble casts τηλεοπτικών σειρών σαν το «Game of Thrones», το «Glee» και το «Boardwalk Empire», που μετρούν δεκάδες, έχουν μετατρέψει το φετινό seating σε πραγματικό εφιάλτη δημοσίων σχέσεων.

Κι αυτά πριν ξεκινήσει ο επόμενος εφιάλτης: του τι θα χρειαστεί να «διορθώσουν» οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων των Χρυσών Σφαιρών, μετά την παρουσίαση της απονομής από τον Ρίκι Τζερβέιζ. Ο κωμικός, που παίζει στον υπερθετικό το παιχνίδι του άτακτου παιδιού εν όψει της απονομής, δεν αποκαλύπτει το τι θα πει, αλλά διαβεβαιώνει ότι… θα τα πει! «Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί,» αστειεύτηκε χθες στους δημοσιογράφους, με την ευκαιρία της παρουσίασης της τηλεοπτικής του σειράς, «Life’s Too Short». «Αν διαβάζετε τα δημοσιεύματα, η καριέρα μου τελειώνει κάθε βδομάδα! Ολοι λένε ότι αυτό είναι το τέλος. Τώρα πια κάνω μόνο πράγματα που μπορεί να καταστρέψουν την καριέρα μου. Αυτή είναι η διασκέδασή μου, το δικό μου extreme sport!»

Η 69η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα γίνει την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου: διαβάστε τα πάντα για τις υποψηφιότητες και μάθετε τις προβλέψεις εδώ.