Buzz

Η κινηματογραφική μεταφορά του «It» έχει πλέον την έγκριση του Στίβεν Κινγκ

στα 10

Ο Στίβεν Κινγκ είδε την κινηματογραφική μεταφορά του «It» και δίνει τα two thumbs up του.

Η κινηματογραφική μεταφορά του «It» έχει πλέον την έγκριση του Στίβεν Κινγκ

Λίγες είναι οι ιστορίες τρόμου που σε επηρεάζουν τόσο ώστε να μένουν μαζί σου για πολύ καιρό και μετά το τέλος τους.

Μια από αυτές είναι και το «It» του Στίβεν Κινγκ. To να θέλει κάποιος να μεταφέρει αυτό το έπος τρόμου του Κινγκ στη μεγάλη οθόνη φαίνεται να είναι ένα κατόρθωμα από μόνο του. Οποιος έχει διαβάσει τις 1000+ σελίδες του βιβλίου, καταλαβαίνει αμέσως πως δεν είναι και το πιο εύκολο βιβλίο για κινηματογραφική μεταφορά, μιας και περιέχει εναλλαγές μεταξύ δύο διαφορετικών χρονικών περιόδων.

Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, το αριστουργηματικό αυτό βιβλίο του Κινγκ που κυκλοφόρησε το 1986, μιλάει για μια ομάδα παιδιών τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις του για να πολεμήσουν ένα αρχαίο κακό. 30 χρόνια μετά ξανασυναντιούνται ως μεγάλοι για να τελειώσουν αυτό που άρχισαν, με τον Κινγκ να μελετάει τις σχέσεις τους και την ψυχοσύνθεσή τους μέσα από δυο χρονικές περιόδους. Η δυσκολία στην μεταφορά του βιβλίου έγκειται στο να μπορεί κάποιος σκηνοθέτης να μεταφέρει όχι μόνο τον τρόμο ενός αρχαίου κλόουν που σκοτώνει παιδιά (αυτό θα είναι και το πιο εύκολο ίσως), αλλά στο να μπορέσει να δείξει πίσω από αυτό και τον πραγματικό τρόμο της ενηλικίωσης, το χάσιμο της παιδικής αθωότητας, και την δύναμη της φιλίας των ηρώων που κρατάει για 30 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Βλέποντας τον «Μαύρο Πύργο» στο βάθος του ορίζοντα

pennywise

Ηταν φυσικό λοιπόν να προκαλέσει ανησυχία στους θαυμαστές του βιβλίου η ανακοίνωση πως ο σκηνοθέτης Αντρές Μουσιέτι (ο σκηνοθέτης του «Mama» με την Τζέσικα Τσαστέιν, ο οποίος αντικατέστησε τον Κάρι Φουκουνάγκα), χώρισε την κινηματογραφική μεταφορά του «It» σε δυο μέρη, με το πρώτο να επικεντρώνεται στην παιδική ηλικία των πρωταγωνιστών και το δεύτερο να μιλάει για τα γεγονότα 30 χρόνια μετά.

Ομως τα νέα είναι ευχάριστα μιας και ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ είδε την ταινία (το πρώτο της μέρος τουλάχιστον), και έδωσε την έγκρισή του για την ταινία. Ο παραγωγός Σεθ Γκράχαμ-Σμιθ πόσταρε στο λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία με τα ευχάριστα νέα.

«Ο Στιβ [Κινγκ] μου ζήτησε να σας μεταφέρω ότι είδε μια προβολή του «ΙΤ» σήμερα και θέλει να σας ενημερώσει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε για την ταινία, μιας και οι παραγωγοί έκαναν εξαιρετική δουλειά.»

Μπορεί για πολλούς το συγκεκριμένο ποστ να μην σημαίνει αρκετά, αλλά να θυμίσουμε εδώ πως ο Κινγκ δεν είναι από αυτούς που κρατάνε τα λόγια τους όσο αφορά τις κινηματογραφικές μεταφορές των ταινιών τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την γνώμη του Κινγκ για την «Λάμψη» του Κιούμπρικ;

Το 1990, το «It» γυρίστηκε για την τηλεόραση σε μια όχι ακριβώς σπουδαία τηλεταινία από τον Τόμι Λι Γουάλας και προβλήθηκε σε δύο μέρη στο δίκτυο ΑΒC, αφήνοντας μόνο ως μοναδική ανάμνηση τον ομολογουμένως σκιαχτικό κλόουν Pennywise του Τιμ Κάρι. Δεν έχουμε απλά να περιμένουμε ως τον Σεπτέμβριο που θα κυκλοφορήσει η ταινία για να δούμε αν τελικά ο Μουσιέτι κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: