Buzz

«Star Wars: The Force Awakens»: Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς διαβεβαιώνει ότι δε θα είναι «μία ταινία της Disney»

στα 10

Δύο μήνες πριν την πολυανόμενη πρεμιέρα του «Star Wars: The Force Awakens», ο σκηνοθέτης Τζέι Τζέι Εϊμπραμς εξομολογείται στο Vanity Fair και προσφέρει εγγυήσεις: εκείνος είχε final cut, όχι το στούντιο της Disney.

«Star Wars: The Force Awakens»: Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς διαβεβαιώνει ότι δε θα είναι «μία ταινία της Disney»

To 7o επεισόδιο του franchise ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, μία εταιρική μεταπώληση που έγραψε ιστορία, αρκετά ατυχήματα, φήμες και προβλήματα να ταλανίζουν τους φανς για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις ερμητικά κλειστές των γυρισμάτων πόρτες. Περισσότερο από όλα: τώρα που το στούντιο της Disney έχει αγοράσει το πολύτιμο κινηματογραφικό θησαυρό που ονομάζεται «Star Wars», τι σκοπεύει να κάνει; Θα απαιτήσει πλήρη έλεγχο και ταύτιση με την παράδοση των ταινιών της εταιρίας; Τα boards των φανατικών είχαν πάρει φωτιά από ανησυχία.

Θυμηθείτε το σιγκινητικό trailer: «Chewie, we' re home»: 2ο teaser για το «Star Wars: The Force Awakens»

STAR WARS VANITY FAIR 607 6

Σήμερα, ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς έρχεται να τους καθησυχάσει. Σε συνέντευξη κι αφιέρωμα που ετοιμάζει το Vanity Fair στην πολυαναμενόμενη ταινία, ο σκηνοθέτης του «Star Wars: The Force Awakens» μιλάει για όλα και εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα.

Ρόλο δημοσιογράφου είχε ο μεγαλοπαραγωγός Μπράιαν Γκρέιζερ, ο οποίος έκανε και την καίρια ερώτηση στον Εϊμπραμς: «Ποιος είχε το final cut της ταινίας;»

«Εγώ. Η Disney δεν μπορούσε να έχει φερθεί με μεγαλύτερο σεβασμό στο franchise και σε μένα» διαβεβαίωσε.

STAR WARS VANITY FAIR 607 9

«Μας άφησαν να κάνουμε την ταινία που θέλαμε. Ηταν απίστευτα υποστηρικτικοί και εκπληκτικοί συνεργάτες. Δεν προσπάθησαν να «ντισνεοποιήσουν» («Disney-fy») την ταινία. Εκαναν το μόνο έξυπνο πράγμα: επέτρεψαν στην παραγωγό Κάθλιν Κένεντι να κάνει τη δουλειά της και να οδηγήσει το franchise εκεί που πρέπει να πάει...»

star wars 607

Μακάρι όλα αυτά να είναι αληθινά κι όχι δημόσιες σχέσεις ενός σκηνοθέτη που κοιτά το μέλλον του σ' ένα άκαμπτο χολιγουντιανό σύστημα. Μακάρι να υπάρχουν ακόμα ιδέες, έμπνευση και ελευθερία για να γίνει το σωστό revamp του μυθικού franchise που έχει τους πιο πιστούς φανατικούς κινηματογραφόφιλους στον κόσμο. Ας μην έχει γίνει μόνο μια ταινία ως αφορμή για να πουληθούν εκατομμύρια κομμάτια merchandise. Είναι κρίμα...

Διαβάστε ακόμα: