Buzz

Εικόνες από το «Spider-Man 4» του Σαμ Ράιμι (που δεν θα δούμε ποτέ)

στα 10

Για πρώτη φορά έρχονται στο φως τα storyboards από την τέταρτη συνέχεια στην υπερεπιτυχημένη σειρά ταινιών του σκηνοθέτη, που τελικά δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Εικόνες από το «Spider-Man 4» του Σαμ Ράιμι (που δεν θα δούμε ποτέ)

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Σαμ Ράιμι υπήρξε ένας από τους αδιαμφισβήτητους άρχοντες του αμερικανικού box office, σπάζοντας για πρώτη φορά με το «Spider-Man» του 2002 το ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων εισπράξεων μέσα στο πρώτο μόλις σαββατοκύριακο προβολής του, σκηνοθετώντας δύο ακόμα εξαιρετικά επιτυχημένες εμπορικά συνέχειες και πυροδοτώντας ουσιαστικά (μαζί με το «X-Men» του Μπράιαν Σίνγκερ) τον πρόσφατο πυρετό των υπερηρωικών ταινιών και των κόμικ διασκευών.

Με την τριλογία του «Spider-Man» δια χειρός Ράιμι να έχει θριαμβεύσει στα ταμεία διεθνώς (κάθε μία έφερε πίσω περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια!), ήταν απλώς θέμα χρόνου για τον σκηνοθέτη να συνεχίσει τις περιπέτειες του Ανθρώπου Αράχνη με πρωταγωνιστή τον Τόμπι Μαγκουάιρ, ο οποίος στην επόμενη ταινία επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Vulture και την Black Cat – με τους Τζον Μάλκοβιτς και την Αν Χάθαγουεϊ, αντίστοιχα, να φημολογείται ότι θα αναλάβουν τους ρόλους.

Διαβάστε ακόμη: Ενδιαφέρον ή περιττό; Ο Σαμ Ράιμι διασκευάζει τον «Προφήτη» του Ζακ Οντιάρ

Spider-Man 4 4

Ωστόσο ο Ράιμι –μάλλον προς τιμήν του– εγκατέλειψε τελικά το σχέδιο λόγω έλλειψης ενός αξιόλογου σεναρίου, αφήνοντας στη Sony το ελεύθερο να προχωρήσει με το εν τέλει ημιαποτυχημένο reboot. Οσο για τον ίδιο τον σκηνοθέτη θα αφοσιωνόταν στο απογοητευτικό «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» για λογαριασμό της Disney, με μια ενδιάμεση στάση στον αγαπημένο του τρόμο με την ένοχη απόλαυση που λέγεται «Μέχρι την Κόλαση».

Και το «Spider-Man 4» θα περνούσε για πάντα στη λήθη μέχρι που πολύ πρόσφατα, ο σχεδιαστής Τζέφρι Χέντερσον έδωσε στη δημοσιότητα μερικά από τα storyboards που δημιούργησε για την ταινία μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα. Ο ίδιος περιγράφει παράλληλα ότι ο Ράιμι είχε μεγάλες προσδοκίες για το φιλμ, η οποία έλπιζε ότι θα διόρθωνε τη μάλλον πικρή γεύση που του άφησε το «Spider-Man 3».

Δείτε τα σχέδια παρακάτω για να πάρετε μια μικρή γεύση για το τι περίπου θα βλέπαμε στη μεγάλη οθόνη και βάλτε τη φαντασία σας να συμπληρώσει τα κενά...

Διαβάστε ακόμη

Spider-Man 4 2

Spider-Man 4 3

Spider-Man 4 5

Spider-Man 4 6

Spider-Man 4 7

Spider-Man 4 8

Spider-Man 4 9

Spider-Man 4 10

Spider-Man 4 11

Spider-Man 4 12

Spider-Man 4 13

Spider-Man 4 14

Spider-Man 4 15

Spider-Man 4 16

Spider-Man 4 17

Spider-Man 4 18

[image 61643] 19

Spider-Man 4 20

Spider-Man 4 21

Spider-Man 4 22

Spider-Man 4 23

Spider-Man 4 24

Spider-Man 4 25