Buzz

Aston Martin εναντίον Jaguar: αυτή η σκηνή του «Spectre» είναι ήδη κλασική

στα 10

Ταινία Τζέιμς Μποντ χωρίς καταδίωξη με αυτοκίνητα... δεν είναι Bond movie. Και η σχετική σκηνή του «Spectre» μοιάζει να ξεπερνά κάθε προηγούμενο ιπποδύναμης και στιλ!

Aston Martin εναντίον Jaguar: αυτή η σκηνή του «Spectre» είναι ήδη κλασική

«Εκείνη» είναι μια Aston Martin DB10 (για την ακρίβεια όχι μία, αλλά οκτώ που έχει στη διάθεσή της η παραγωγή!), το ολοκαίνουριο μοντέλο που σχεδιάστηκε ακριβώς για να λανσαριστεί στο «Spectre», συνεχίζοντας την ιστορική σχέση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον Πράκτορα 007 - το αυτοκίνητο, άλλωστε, ήταν κατά τον Σαμ Μέντες «το πρώτο μέλος του καστ που υπέγραψε για την ταινία.» Κι «εκείνος» είναι μια Jaguar C-X75, το μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού το 2010. Τα δυο τους είναι από τα εντυπωσιακότερα αυτοκίνητα στον κόσμο και κυνηγιούνται στους δρόμους της Ρώμης σα να μην υπάρχει αύριο. «Λατρεύω την ιδέα», λέει ο Σαμ Μέντες, «ότι αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο της Aston Martin δίνει μια σώμα-με-σώμα μάχη με ένα άλλο απίστευτο αυτοκίνητο της Jaguar, εξίσου συναρπαστικό στην πραγματικότητα. Είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στους νυχτερινούς δρόμους της Ρώμης, με μεγάλες ταχύτητες, ανάμεσα σε δύο από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο.»

Διαβάστε ακόμη: Ολα όσα μάθαμε από το teaser trailer του «Spectre»

To νέο κλιπ από το «Spectre» έχει ήδη, απ' όταν κυκλοφόρησε χτες το απόγευμα, πιάσει μια θέση στις κλασικές σκηνές καταδίωξης των ταινιών του Τζέιμς Μποντ κι όχι άδικα γιατί ακόμα και σε όχι ορκισμένους fans της ταχύτητας, καταφέρνει μεμιάς ν' ανεβάσει την αδρεναλίνη, ενώ οι άδειοι δρόμοι της Ρώμης που αποτελούν την πίστα του «αγώνα» προσθέτουν στην ομορφιά των αυτοκινήτων. Μπορείτε να δείτε το κλιπ παρακάτω (και εδώ με ελληνικούς υπότιτλους) και ν' ακούσετε όσα έχουν να πουν για τη σκηνή ο Σαμ Μέντες, ο Ντέιβ Μπατίστα που υποδύεται τον Κύριο Χινξ (οδηγό εν προκειμένω της Jaguar ενάντια στον Ντάνιελ Κρεγκ με την Aston Martin), τον υπεύθυνο των ειδικών εφέ της ταινίας, Κρις Κόρμπαουλντ, τον συντονιστή της ομάδας των κασκαντέρ και τον Νιλ Λέιτον, τεχνικό συντονιστή της δράσης.

Διαβάστε ακόμη: «Προτιμώ να με αποκαλούν Bond Lady»: Η Μόνικα Μπελούτσι και το τέλος των Bond Girls (όπως τα γνωρίζαμε)

Περιμένουμε το «Spectre» με ανυπομονησία στις αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ φυσικά και γύρου του τους Ναόμι Χάρις, Μπεν Γουίσο και Ρέιφ Φάινς από τη «γνώριμη» ομάδα κι επιπλέον τους Μπατίστα, Λεά Σεντού, Μόνικα Μπελούτσι, Αντριου Σκοτ και τον Κριστόφ Βαλτς σ' ένα ρόλο «κακού» που παραμένει μυστηριώδης. Στο «Spectre», ο Τζέιμς Μποντ λαμβάνει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από το παρελθόν του που τον οδηγεί να αποκαλύψει μία εγκληματική οργάνωση. Οσο o M μάχεται πολιτικές δυνάμεις για να κρατήσει ζωντανή τη μυστική υπηρεσία, ο Μποντ ξεφλουδίζει τα στρώματα της διαφθοράς για να αποκαλύψει τη φρικτή αλήθεια πίσω από το Spectre.

Διαβάστε ακόμη: