Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (7 Μαρτίου - 13 Μαρτίου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (7 Μαρτίου - 13 Μαρτίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

tidf 2024 poster

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης | 7 - 17 Μαρτίου

Από τις 7 μέχρι και τις 17 Μαρτίου, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αναζητά για ακόμη μια χρονιά την ουσία των πραγμάτων, στρέφοντας το βλέμμα, το ενδιαφέρον και τη συζήτηση στα πραγματικά σημαντικά πράγματα μιας παγκόσμιας καθημερινότητας, όπως αυτή αποτυπώνεται με ταλέντο, παρατήρηση, διάθεση για εξερεύνηση της αλήθειας, πειραματισμό και κινηματογραφικό νεωτερισμό στην τεκμηρίωση.

Ταινίες από όλον τον κόσμο, queer εμπειρίες που σημάδεψαν τον αγώνα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μεγάλοι καλλιτέχνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους, ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος από τα κομμάτια μιας συλλογικής εμπειρίας, η χώρα Ελλάδα σε παραλληλη τροχιά με την ιδέα Ελλάδα - όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα βρίσκονται στο κέντρο μιας διοργάνωσης που φέτος, πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά, λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Αναζητήστε:

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από τις 7 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ, στη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Instagram.

positively

Positively Different Short Film Festival | 7 - 10 Μαρτίου στο Αστορ

Από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου, ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας από όλες τις γωνιές του κόσμου συναντιούνται στο Αστορ σε μια γιορτή για τη διαφορετικότητα, τον έρωτα και την ανατροπή.



Διαβάστε αναλυτικά για το πρόγραμμα του Positively Different Short Film Festival εδώ.

mean streets

Τριήμερο Midnight Express | 8 - 10 Μαρτίου στο Cine Βακούρα στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή προβάλλεται το «Mean Streets» του Μάρτιν Σκορσέζε (η συνδιοργανώνεται με την @Κονσέρβα και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ανδρέα Παναγόπουλου). Το Σάββατο προβάλλεται το «Robocop» του Πολ Φερχόφεν, σε αποκατεστημένη 4Κ κόπια. Και την Κυριακή προβάλλεται το «The Room» του Τόμι Γουάιζο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

shiningn

Η Λάμψη (The Shining) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ | Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 21.45 στο Δαναό

Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος Δαναός σάς προσκαλούν σε μια ακόμη προβολή, μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ. Τη βραδιά θα προλογίσει ο Δ. Μαμαλούκας, μεταφραστής, συγγραφέας, δημοσιογράφος αλλά και πιστός αναγνώστης του συγγραφέα. Αντίτυπα εμβληματικών βιβλίων του Στίβεν Κινγ θα διατίθενται προς πώληση στο μπαρ του σινεμά. Ανάμεσά τους, το «Χόλι», το νέο βιβλίο του Κινγκ, που μόλις κυκλοφόρησε και έχει βραβευτεί με το Goodreads Choice Award 2023.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

the quiet girl

Το Ησυχο Κορίτσι του Κόλουμ Μπερέιντ | Κυριακή 10 Μαρτίου στις 14.00 στο Δαναό

Το Σινεμά και Ψυχανάλυση, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με την υποστήριξη της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας, διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 14:00, την προβολής της ταινίας «Το Ησυχο Κορίτσι» του Κόλουμ Μπερέιντ.

Λόγω της εγκυμοσύνης της μητέρας μιας φτωχής, πολυμελούς οικογένειας, η μικρή κόρη Κάιτ, ένα πραγματικά ήσυχο κορίτσι, θα περάσει το καλοκαίρι με μακρινούς συγγενείς. Χάρη στη φροντίδα τους, θα βρει σιγά σιγά τη φωνή της στο ειδυλλιακό σκηνικό της ιρλανδικής υπαίθρου. Ενώ όμως μεταξύ των μελών της νέας της οικογένειας υποτίθεται πως δεν υπάρχουν μυστικά, εκείνη θα ανακαλύψει ένα. Μέσα από την ιστορία της έφηβης Κάιτ, ο σκηνοθέτης βάζει αριστοτεχνικά στο επίκεντρο το θέμα των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

Θα ακολουθήσει συζήτηση υπό το συντονισμό του Ρεζινάλντ Μπλανσέ, ψυχαναλυτή και μέλους της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου, της Νέας Λακανικής Σχολής και της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, με τους Ελένη Μόλαρη (ψυχαναλύτρια, μέλος της ΝΛΣ), Στέλλα Στελετάρη (ψυχολόγος), Γιάγκος Αντίοχος (κριτικός κινηματογράφου). Η συζήτηση θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής Webex και θα ξεκινήσει στις 15:45.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

tetsuo

Tetsuo The Iron Man του Σίνια Τσουκαμότο | Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12.30 στο Cinobo Οπερα από το Midnight Express

Ενας επιχειρηματίας σκοτώνει κατά λάθος ένα τύπο που έχει σαν φετίχ να χώνει κομμάτια μέταλλου στο κορμί του. Αμέσως μετά παρατηρεί πως έχει κολλήσει μια παράξενη αρρώστια: το σώμα του αρχίζει σιγά σιγά και μετατρέπεται σε μέταλλο.

Η cult ταινία του Σίνια Τσουκαμότο από το 1989.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

κυνόδοντας ψ

Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου | Κυριακή 10 Μαρτίου στις 17.00 στο Τριανόν

Ο κλάδος «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) συνεχίζει για 16η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα προβολών στον κινηματογράφο Τριανόν με γενικό τίτλο «Ακρότητες». Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 17.00 προβάλλεται ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου από το 2009. Ακολουθεί συζήτηση και ανάλυση του περιεχομένου της ταινίας. με τους Αργυρώ Κυριαζή (Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια), Νάντια Μπεργιαννάκη (Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια).

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε εδώ τα εισιτήριά σας.

oscars

96η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ | Κυριακή προς ξημερώματα Δευτέρας 11 Μαρτίου στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη είσοδος με έκδοση μηδενικού εισιτηρίου. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Paolo and Vittorio Taviani

Αφιέρωμα στους αδερφούς Ταβιάνι | Δευτέρα 11 Μαρτίου στην Ανδόρα

Θέλοντας να τιμήσουν τον σπουδαίο Πάολο Ταβιάνι που την περασμένη Πέμπτη έφυγε από κοντά μας, η Weirdwave και ο κινηματογράφος Ανδόρα, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, διοργανώνουν αφιέρωμα στους αδερφούς Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, δύο από τα ιερά τέρατα του ιταλικού και του παγκόσμιου σινεμά, οι οποίοι συν-σκηνοθέτησαν μερικές από τις εμβληματικότερες ταινίες του ιταλικού κινηματογράφου.

Θα προβληθούν οι τρεις τελευταίες ταινίες τους:

17.45 Θαυμάσιος Βοκάκιος (2015, 120’)20.00 Μια Προσωπική Ιστορία (2017, 84')

και η τελευταία ταινία του Πάολο Ταβιάνι, την οποία είχε αφιερώσει στον αδερφό του Βιτόριο,21.40 Λεονόρα Αντίο (2022, 90', την ταινία προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Ακης Καπράνος)

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

breakfast at tiffanys

Πρόγευμα στο Τίφανις του Μπλέικ Εντουαρντς | Τρίτη 12 Μαρτίου στις 19.15 στην Ελληνοαμερικανική Ενωση

Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα Τρούμαν Καπότε. Με αυτή την αφορμή το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τη Mooviereel παρουσιάζουν την κλασική ταινία του Μπλέικ Εντουαρντς «Πρόγευμα στο Τίφανις» (Breakfast at Tiffany’s) με την Audrey Hepburn, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Truman Capote. Η ειδική προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 19:15 με ελεύθερη είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

ιστορία ενός βλέμματος

Ιστορία Ενός Βλέμματος:Αναζητώντας τον Ζιλ Καρόν της Μαριάνα Οτερό | Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Λιθογραφείο στην Πάτρα

Εντελώς ξαφνικά στο απόγειο της καριέρας του ο διάσημος φωτο-δημοσιογράφος Ζιλ Καρόν πεθαίνει στην Καμπότζη το 1970, σε ηλικία μόλις 30 ετών, έχοντας διανύσει μία εντυπωσιακή φωτογραφική διαδρομή μόλις έξι χρόνων. Οταν η σκηνοθέτης της ταινίας Μαριάνα Οτερό έρχεται σε επαφή με το έργο του, μια φωτογραφία, που περιέχει και την δική της ιστορία, τραβά την προσοχή της. Αφού συναντήσει την κόρη του φωτογράφου, από εκεί, που δεν το περίμενε θα "πνιγεί" σ΄ έναν ωκεανό 100.000 και πλέον φωτογραφιών και θα προσπαθήσει να αφηγηθεί την ιστορία του μοναδικού βλέμματος του κεντρικού της χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα και του δικού της... Η ταινία αναζητεί - εις μάτην; - τον Ζιλ Καρόν με όπλο και, ταυτόχρονα, αχίλλειο πτέρνα την Απώλεια. Για την σκηνοθέτη της μητέρας της και για την κόρη του φωτογράφου του πατέρα της...

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.