Buzz

Με το «Spectre» ο Σαμ Μέντες λέει αντίο στον Τζέιμς Μποντ

στα 10

«Noμίζω πώς τελειώσαμε» ομολόγησε ο Σαμ Μέντες για τη σχέση του με το Τζέιμς Μποντ franchise. Βέβαια, έτσι έλεγε και για το «Skyfall»...

Με το «Spectre» ο Σαμ Μέντες λέει αντίο στον Τζέιμς Μποντ

Ο Σαμ Μέντες, παρά την τεράστια επιτυχία του «Skyfall», είχε δηλώσει πως αποχωρεί από το franchise. Μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει για να σκηνοθετήσει το «Spectre». Είχε εξηγήσει ο ίδιος τους λόγους του πέρσι το χειμώνα: «Οι λόγοι για τους οποίους κάνω για δεύτερη φορά μια ταινία του Τζέιςμ Μποντ είναι οι ίδιοι για τους οποίους θα συμφωνούσα να κάνω μια οποιοδήποτε άλλη ταινία: το σενάριο. Το ''Spectre" είναι μια ολόκληρη ταινία καθοδηγούμενη από τον Μποντ. Βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα ακολουθήσει τη ζωή που έκανε πάντα, αν η ζωή αυτή έχει νόημα και αν τελικά θα συνεχίσει. Για να το μάθετε θα πρέπει να έρθετε να δείτε την ταινία.»

Δείτε το βίντεο: Ο Σαμ Μέντες εξηγεί γιατί αποφάσισε να σκηνοθετήσει το «Spectre»

Σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, στην εκπομπή «Test Match Special», ο Βρετανός σκηνοθέτης δε δίνει ελπίδα για τη συνέχεια. Ξεκαθάρισε πώς δε θα συνεχίσει και με τρίτη Τζέιμς Μποντ ταινία, καθώς «η επίπονη και χρόνια διαδικασία παραγωγής αυτών των ταινιών δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να επαναλάβει πολλές φορές».

«Είχα πει όχι και μετά την τελευταία και κατέληξα τελικά να δέχομαι την πρόκληση, κάτι για το οποίο με σταύρωσαν όλοι οι φίλοι μου...» δήλωσε ο Μέντες «Αυτή τη φορά όμως νομίζω πώς τελειώσαμε...»

Διαβάστε επίσης: To «Spectre» θα έχει την πιο θεαματική εναρκτήρια σκηνή στην ιστορία των ταινιών του Τζέιμς Μποντ!

sam mendes last james bond 607

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω με αυτούς τους ρυθμούς. Πρέπει κανείς να βάζει όλα τα υπόλοιπα σε αναμονή» συνέχισε ο σκηνοθέτης εξηγώντας ότι και οι δύο Μποντ ταινίες τού πήραν συνολικά 5 χρόνια για να τις ολοκληρώσει.

«Μόλις τελειώσαμε με τα γυρίσματα του ''Spectre'' και νιώθω ότι ήταν όλο αυτό ήταν μία τεράστια εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή. Ηταν πραγματικά κάτι περισσότερο από δουλειά - ήταν εμπειρία ζωής...»

Το «Spectre» γυρίστηκε σε Λονδίνο, Μεξικό, Ιταλία και Μαρόκο με ένα συνεργείο που άγγιζε τα 1.000 άτομα κι ένα λαμπερό καστ να πλαισιώνει τον Ντάνιελ Κρεγκ: Κριστόφ Βαλτς, Λέα Σεντού, Ναόμι Χάρις, Μπεν Γουίσο, Αντριου Σκοτ και Μόνικα Μπελούτσι.

To «Spectre» θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου 2015, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Διαβάστε τα πάντα για το «Spectre»: