Industry

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ετοιμάζονται για απεργία

στα 10

Σε ένα γράμμα τους στο Σωματείου Ηθοποιών, πάνω από 400 μέλη του προτρέπουν τους ηγέτες του να ακολουθήσουν μια πιο σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις.

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ετοιμάζονται για απεργία

Τα πράγματα στο Χόλιγουντ δεν δείχνουν και τόσο καλά. Με την απεργία των σεναριογράφων να συνεχίζεται για σχεδόν δυο μήνες, χωρίς να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για υποχώρηση ούτε από το Σωματείο αλλά ούτε και από τα στούντιο, τώρα έρχονται να προστεθούν και οι ηθοποιοί, οι οποίοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν τις δικές τους απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μια ομάδα περισσότερων από 400 ηθοποιών - συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων με Οσκαρ Μέριλ Στριπ, Τζένιφερ Λόρενς και Ράμι Μάλεκ - προτρέπουν τους ηγέτες του Σωματείου Ηθοποιών της Αμερικής (SAG-AFTRA) να ακολουθήσουν μια πιο σκληρή γραμμή καθώς οι συνομιλίες για την ανανέωση των συμβολαίων φτάνουν σε κρίσιμο σημείο.

Τα μέλη έστειλαν εσωτερική επιστολή την Τρίτη στη διαπραγματευτική επιτροπή του σωματείου και στην ηγεσία και τόνισαν ότι «είμαστε διατεθειμένοι να απεργήσουμε αν χρειαστεί. Και μας ανησυχεί η ιδέα ότι τα μέλη του SAG-AFTRA μπορεί να είναι έτοιμα να κάνουν θυσίες, κάτι που δεν φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να κάνει η ηγεσία.»

Διαβάστε ακόμα: Ντέιβιντ Σάιμον: Κίνδυνος «αποβλάκωσης» της βιομηχανίας από την χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην σεναριογραφία

sag

Το συμβόλαιο λήγει την Παρασκευή και η ηγεσία έχει την εξουσία να κηρύξει απεργία από το Σάββατο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Στην επιστολή, τα μέλη προέτρεψαν τους διαπραγματευτές τους να μην συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από μια «συμφωνία που θα αλλάξει τα πάντα».

«Δεν είναι στιγμή αυτή για να βρεθούμε κάπου στη μέση και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα μάτια της ιστορίας είναι στραμμένα σε όλους μας. Ζητάμε να πιέσετε για όλες τις αλλαγές που χρειαζόμαστε και τις προστασίες που αξίζουμε και να γράψετε ιστορία κάνοντας το. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε μέχρι εκεί, σας ζητάμε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη που σας δίνουμε εμείς, τα μέλη, ακολουθήστε το παράδειγμα του WGA για απεργία. Για το Σωματείο μας και το μέλλον της, αυτή είναι η στιγμή μας. Ελπίζουμε ότι, εκ μέρους μας, θα αδράξετε αυτή τη στιγμή και δεν θα τη χάσετε.»

Η πρόεδρος του σωματείου, Φραν Ντρέστσερ, εμφανίστηκε σε βίντεο το Σάββατο με τον Ντάνκαν Κραμπτρι-Αϊρλαντ, τον επικεφαλής διαπραγματευτή, στο οποίο είπε ότι οι συνομιλίες ήταν «εξαιρετικά παραγωγικές». Πολλοί είναι εκείνοι όμως που δεν πείστηκαν με αυτό.

Οπότε για την ώρα αναμένουμε στα τέλη της εβδομάδας για να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό.