Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φέρνει το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στη μεγάλη οθόνη όπως του αξίζει

στα 10

Η βραβευμένη με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, υπέροχη ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη, θα προβληθεί στο 59o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Flix Team
To Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φέρνει το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στη μεγάλη οθόνη όπως του αξίζει

Αναμφίβολα η πιο προσωπική και ίσως η καλύτερη ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν ως τώρα, το «Roma» είναι βγαλμένο από τις αναμνήσεις του σκηνοθέτη, από την γειτονιά του, από το ίδιο του το σπίτι στην περιοχή Ρόμα της Πόλης του Μεξικό.

Κοιτάζοντας το παρελθόν με μια μελαγχολική μα καθόλου γλυκερή ή αναίτια νοσταλγική ματιά το φιλμ ακολουθεί την καθημερινότητα μιας οικογένειας με οδηγό σε αυτή την υπηρέτρια του σπιτιού σε μια εποχή όπου έξω από τις προστατευτικές πόρτες της αυλής, ο κόσμος αλλάζει με τρομακτικές ταχύτητες.

Δείτε ακόμη: Βενετία 2018: «Roma», ανοχύρωτες αναμνήσεις, ή η ταινία ζωής του Αλφόνσο Κουαρόν

Roma 607

Τρυφερό, λυρικό, συγκινητικό, δυνατό, το «Roma» είναι επίσης πανέμορφο, ένα οπτικό ποίημα κινηματογραφημένο από τον ίδιο τον Κουαρόν σε θεαματικά ασπρόμαυρα 65mm, το φιλμ είναι μια ταινία του Netflix αλλά η αλήθεια είναι ότι δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακό στην κινηματογραφική οθόνη.

Οπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «το Φεστιβάλ εξασφάλισε άδεια από το Netflix για να παρουσιάσει την ταινία σε ειδική φεστιβαλική προβολή για την Ελλάδα τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Η ταινία θα διανεμηθεί στην πλατφόρμα του Netflix, ενώ θα προβληθεί και σε επιλεγμένες αίθουσες σε ορισμένες χώρες στον κόσμο με την προϋπόθεση ότι θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν υψηλές προδιαγραφές προβολής, σε ανάλυση εικόνας 4Κ και με σύστημα ήχου Dolby Surround 7.1.»

roma 607

Δείτε ακόμη: Τι σημαίνει για το σινεμά (και το Netflix) η βράβευση του «Roma» με το Χρυσό Λέοντα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας

«Γι αυτό το λόγο, το Φεστιβάλ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος ήχου στο Ολύμπιον,προκειμένου να απολαύσει το κοινό την συγκλονιστική "Roma" όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο δημιουργός της. Άλλωστε ο ίδιος ο σκηνοθέτης δούλεψε για μήνες με ιδιαίτερη φροντίδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας και ειδικότερα τον ήχο της».

Αν ψάχνατε έναν ακόμη λόγο να ανυπομονείτε για το 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το οποίο φέτος θα λάβει χώρα από την 1η μέχρι την 11η Νοεμβρίου, μόλις τον βρήκατε.


Δείτε ακόμη:

Tags: Roma