Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν ήθελε να τελειώσει την καριέρα στο σινεμά με μια ταινία «Star Trek»

στα 10

Αυτό αποκάλυψε ο σεναριογράφος της ταινίας Μαρκ Λ. Σμιθ ο οποίος είπε πως ο Ταραντίνο δεν μπορούσε να δεχτεί πως θα τελείωνε την καριέρα του με μια ταινία από ένα franchise και μάλιστα που δεν έχει γράψει ο ίδιος το σενάριο.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν ήθελε να τελειώσει την καριέρα στο σινεμά με μια ταινία «Star Trek»

Πολύ πριν ανακοινώσει πως η τελευταία του 10η ταινία θα έχει τίτλο «The Movie Critic», η οποία θα μιλά για έναν κριτικό κινηματογράφου την δεκαετία του ’70 στο Λος Αντζελες, ο Κουέντιν Ταραντίνο πειραματιζόταν με την ιδέα να γυρίσει μια ακατάλληλη ταινία «Star Trek». Μάλιστα είχε αποκαλύψει παλιότερα πως η ιδέα του ήταν να κάνει μια γκανγκεστρική ταινία σε σενάριο του Μαρκ Λ. Σμιθ, ο οποίος είχε γράψει παλιότερα και το «The Revenant» αλλά και την πιο πρόσφατη ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ «The Boys in the Boat».

Μιλώντας στο Collider ο Σμιθ αποκάλυψε μάλιστα πως η ταινία αυτή θα είχε και ένα είδος βίας παρόμοιο με εκείνο του «Pulp Fiction». Ωστόσο, ο Ταραντίνο επέλεξε να μην είναι η τελευταία του ταινία μια ταινία που δεν έγραψε ο ίδιος, αλλά ούτε μια ταινία κάποιου franchise. «Ο Κουέντιν κι εγώ συνεργαζόμασταν σε αυτή την ταινία και θα έκανε κάποια πράγματα πάνω σε αυτή και μετά άρχισε να ανησυχεί για τον ανεπίσημο αριθμό ταινιών του. Θυμάμαι να μου λέει πως δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως το “Star Trek” θα μπορούσε να ήταν η τελευταία μου ταινία, το τελευταίο πράγμα που θα έκανε ποτέ. Σκέφτονταν αν πραγματικά ήθελε να τελειώσει έτσι την καριέρα του, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να το ξεπεράσει», είπε ο Σμιθ.

Και συνέχισε λέγοντας «ξέρω ότι είπε πολλά ωραία πράγματα για αυτήν την ταινία. Θα ήθελα πολύ να συμβεί, αλλά ξέρω ότι δεν θα γίνει ποτέ. Αλλά θα ήταν η καλύτερη ταινία “Star Trek”, όχι λόγω της γραφή μου, αλλά μόνο για το τι θα έκανε ο Ταραντίνο με αυτήν.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα σκηνοθετούσε ποτέ μια ταινία της Marvel

tarantino

Πάντως αυτή η ταινία, σύμφωνα με τον Σμιθ, θα μπορούσε να είχε αλλάξει το franchise, όπως έκανε κάτι παρόμοιο και το «Thor: Ragnarok» του Τάικα Γουαϊτίτι για το MCU. «Μου άρεσε γιατί νομίζω ότι είναι διαφορετικό, όπως ο τρόπος που το “Thor: Ragnarok” άλλαξε τα πράγματα. Hταν σαν ξαφνικά να είχες μια διαφορετική αίσθηση για τα πράγματα της Marvel. Ηταν διασκεδαστικό. Διαφορετικό. Υποθέτω ότι κατάφεραν και τα “Guardians of the Galaxy” σε κάποιο επίπεδο, αλλά ήταν απλώς σαν μια διαφορετική ατμόσφαιρα και αυτό νόμιζα ότι θα μπορούσε να φέρει η ταινία αυτή στο “Star Trek”, μια τελείως διαφορετική αίσθηση.»

Οσο αφορά για την τελευταία ταινία του Ταραντίνο με τίτλο «The Movie Critic» ο ίδιος αποκάλυψε πως η ταινία του αυτή θα μιλάει για έναν κριτικό κινηματογράφου που δούλευε σε ένα πορνοπεριοδικό, το οποίο διάβαζε ο Ταραντίνο στην εφηβεία του δουλεύοντας ως ανεφοδιαστής μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, και θα διαδραματίζεται το 1977 στη Νότια Καλιφόρνια με μια ανάπτυξη του κεντρικού χαρακτήρα παρόμοια με εκείνη του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ως Τράβις Μπικλ στον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για το ποιος θα πρωταγωνιστεί στην ταινία του Ταραντίνο, αλλά ένας από τους πιο έμπιστους πληροφοριοδότες στο διαδίκτυο, ο Ντάνιελ Ρίχτμαν, αποκάλυψε πως ο ηθοποιός Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, τον οποίο είχαμε δει παλιότερα στις ταινίες «Εγω, η Τόνια» και «Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ», βρίσκεται στα τελικά στάδια διαπραγματεύσεων για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.