Buzz

Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του «Pride» με αφορμή το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

στα 10

Το Flix και η Neo Films έχουν για σας πέντε διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας στον θερινό κινηματογράφο Θησείον, την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Flix Team
Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του «Pride» με αφορμή το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

Το «Pride» του Μάθιου Γουόρκας είναι μια από τις πιο feelgood ταινίες που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την περασμένη σεζόν. Για όσους την έχασαν, όμως, η Neo Films και ο θερινός κινηματογράφος Θησείον διοργανώνουν μια και μοναδική προβολή, αυτή την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 23:00, με αφορμή το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2016. Και σε συνεργασία με το Flix σάς δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσετε 5 διπλές προσκλήσεις.

Μια απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία που αξίζει να δείτε, το «Pride», διαδραματίζεται το 1984, όταν στη Νότια Ουαλία ξέσπασε η απεργία των ανθρακωρύχων ενάντια στα σκληρά μέτρα που είχε λάβει εναντίον τους η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες προσπάθησε τότε να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε ακόμη: Ο σκηνοθέτης του «Pride», Μάθιου Γουόρκας, μιλάει στο Flix για ένα περήφανο, επαναστατικό, επείγον σινεμά!

Pride 607

Το Flix χάρισε τέσσερα αστεράκια στην ταινία, θεωρώντας ότι το «Pride» κοιτάζει περήφανα το σινεμά του Κεν Λόουτς με τη ματιά ενός αυθεντικά λαϊκού σινεμά, ενώνοντας τον γκέι ακτιβισμό με την εργατική πάλη στα χρόνια της Θάτσερ και των Smiths, και αρθρώνοντας μια εξαιρετική -και εξαιρετικά επίκαιρη- πολιτική τοποθέτηση πάνω στην έννοια της αλληλεγγύης, σε ένα ξέφρενο crowd pleaser με τον τρόπο που μπορούν να το κάνουν μόνο οι Αγγλοι.

Αν θέλετε, λοιπόν, να διεκδικήσετε κι εσείς μία από τις διπλές προσκλήσεις για να δείτε την ταινία το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουνίου (στις 23:00), στον θερινό κινηματογράφο Θησείον (Αποστόλου Παύλου 7, τηλ.: 2103420864), μπείτε στη σελίδα του Flix στο facebook και κάντε like και σχόλιο στο ποστ του διαγωνισμού. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέχρι σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη

Pride poster