Buzz

Ο Ματ Ντέιμον στη σκηνοθετική καρέκλα!

στα 10

Ενα σενάριο που καλείται να αναπτύξει με τον Τζον Κραζίνσκι («Είναι Μπερδεμένο», «Φιλίες και Ερωτες») βάζει τον Ματ Ντέιμον στην σκηνοθετική καρέκλα, κάτι που ο δραστήριος ηθοποιός ψάχνει την ευκαιρία να κάνει εδώ και χρόνια...

Ο Ματ Ντέιμον στη σκηνοθετική καρέκλα!

Εδώ και μερικά χρόνια ο Ματ Ντέιμον συζητά πλέον ανοιχτά το πραγματικό όνειρο κάθε ηθοποιού: να σκηνοθετήσει. Πέρσι είχε αναφέρει μάλιστα και μερικά πιθανά πρότζεκτς («Father Daughter Time: A Tale of Armed Robbery» και το «Eskimo Kisses» σε σενάριο του Μάθιου Αλντριχ), η τύχη των οποίων προς το παρόν αγνοείται (αν και η Warner είχε δείξει ενδιαφέρον για το τελευταίο).

Τις τελευταίες μέρες ειδήσεις που προκύπτουν από πρόσφατες συνεντεύξεις του τον θέλουν να ετοιμάζει κάτι με τον παιδικό του φίλο και συνεργάτη στον οσκαρικό τους θρίαμβο, Μπεν Αφλεκ. Σήμερα όμως ανακοινώθηκε κάτι πολύ διαφορετικό. Φαίνεται ότι μία νέα συμφωνία έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και το προβάδισμα της Warner Bros.: ένα σενάριο που ο Ντέιμον γράφει με τον Τζον Κραζίνσκι («The Office», «Είναι Μπερδεμένο», «Φιλίες και Ερωτες») και σκοπεύει να σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Η ιδέα της ταινίας ήταν του Κραζίνσκι, ο οποίος όμως ήθελε τον Ντέιμον και να συνυπογράψει το σενάριο αλλά και να κάτσει στην σκηνοθετική καρέκλα. Από ό,τι λέγεται μάλιστα, οι δύο ηθοποιοί υπογράφουν την παραγωγή με τις προσωπικές εταιρίες τους, αλλά και συμπρωταγωνιστούν επίσης. Φαίνεται πως οι δύο ηθοποιοί τρέφουν έναν αλληλοσεβασμό, καθώς ο Ντέιμον είχε προτείνει ως πρωταγωνιστή του τον Κραζίνσκι κι όταν πρότεινε στην Warner την πρώτη ιδέα του για σκηνοθετικό ντεμπούτο, το «Father Daughter Time.»

Τώρα για την ίδια την ιστορία της νέας ταινίας, δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για ένα δράμα στο ύφος της «Εριν Μπρόκοβιτς», με τον Ντέιμον να ερμηνεύει το ρόλο ενός πωλητή που καταφθάνει σε μία μικρή πόλη και η ζωή του αλλάζει για πάντα.

Η Warner μοιάζει να τσίμπησε με την ιδέα και κάποιες πρώτες φήμες θέλουν τα γυρίσματα να ξεκινούν την άνοιξη του 2012.

Κανείς όμως δεν ξέρει πώς τελικά θα προκύψουν τα πράγματα με το πρόγραμμα του 41χρονου Ντέιμον, ο οποίος εκτός από μερικές ταινίες στις οποίες έχει δεσμευτεί να πρωταγωνιστήσει (ανάμεσά τους και η βιογραφία του Λιμπεράτσι σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ) δεν έχει επισήμως αποχωρήσει και από την διεκδίκηση των δύο άλλων σκηνοθετικών του πρότζεκτς για την Warner.

Από χτες πάντως παίζεται στις ελληνικές αίθουσες η τελευταία συνεργασία του Ντέιμον με τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, το «Contagion», ενώ περιμένουμε να τον δούμε και στο «We Bought a Zoo» του Κάμερον Κρόου.