Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2013: Η απονομή

στα 10

Απόγευμα Κυριακής - ξημερώματα Δευτέρας 13 Ιανουαρίου για μας - απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες για το 2013, τα βραβεία της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ και η τελευταία μεγάλη στάση πριν τα Οσκαρ. Παρακολουθήσαμε την απονομή και σας μεταφέρουμε τα όσα συνέβησαν λεπτό προς λεπτό, βραβείο με βραβείο!

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2013: Η απονομή

Ξεκινάμε! Live από το Beverly Hilton Hotel στο Χόλιγουντ! Οι σταρ καθισμένοι στις ροτόντες τους, Τίνα Φέι & Εϊμι Πόλερ επί σκηνής!

Οι δύο παρουσιάστριες της βραδιάς συστήνονται! «Αν νομίζατε ότι το «Django Unchained» είχε πολλές κακές λέξεις, δέστε τις ζώνες σας» λέει η Τίνα Φέι. «Ελπίζουμε να νιώθετε την ένταση της βραδιάς όσοι μας βλέπετε από το σπίτι». «Σίγουρα θα μπορείτε να μυρίσετε τα χάπια που έχουν πάρει όλοι» λέει η Εϊμι Πόλερ. Απόψε θα βραβεύσουμε και τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που μας διασκέδασαν όλο το χρόνο. «Είναι η μόνη ευκαιρία οι όμορφοι άνθρωποι του σινεμά να συναντηθούν με τους ποντικομούρηδες τύπους της τηλεόρασης» λέει η Εϊμι Πόλερ.

Και οι δύο είναι υποψήφιες απόψε «είσαι η Νέμεσή μου» λέει η Τίνα στην Εϊμι. Ο Ρίκι Τζερβέιζ δεν είναι απόψε εδώ γιατί δεν είναι πια στη show business λένε τα κορίτσια. «Δεν θέλουμε να είμαστε προκλητικές απόψε γιατί ο Ρίκι έμαθε πως όταν λες βρομόλογα στις Χρυσές Σφαίρες σε βάζουν να τις παρουσιάσεις άλλες δυο φορές» λέει η Εϊμι.

Μιλούν για το «Girls», πόσο τους αρέσει η σειρά, αλλά πως εύκολα φώναζαν τις υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων αν την εξαναγκάζουν να γυρίζει όλες αυτές τις γυμνές σκηνές.

«Είναι η χρονιά των γυναικών και η Κάθριν Μπίγκελοου είναι υποψήφια απόψε. Δεν ξέρω τι έχει γίνει με όλο το θέμα με τα βασανιστήρια στην ταινία, αλλά αν μιλάμε για βασανιστήρια, η γυναίκα ήταν παντρεμένη τρία χρόνια με τον Τζέιμς Κάμερον» λέει η Πόλερ.

Κάνουν ένα αστείο (όχι πολύ πετυχημένο για την Τζόντι Φόστερ και το βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ που θα πάρει απόψε) και ένα λογοπαίγνιο με τα Hollywood Foreign Press Association και έναν ιό που προκαλεί καρκίνο.

Μιλούν για τον Μπεν Αφλεκ: Οι δυο πρώτες του ταινίες γυρίστηκαν στη Βοστόνη, αλλά αυτή την γύρισε στο Ιραν. Εψαχνε ένα μέρος που να είναι πιο φιλικό στους ξένους.

Περιγράφουν με θαυμασμό την ερμηνεία της Αν Χαθαγουεϊ στο «Les Miserables». Δεν έχω δει κάποιον τόσο μόνο και εγκαταλελειμμένο από τότε που ήσουν στη σκηνή στα Οσκαρ με τον Τζέιμς Φράνκο.

«Το «Hunger Games» ήταν μια από τις ταινίες της χρονιάς. Ετσι ονομάζω τις έξι εβδομάδες που χρειάστηκαν για να φορέσω αυτό το φόρεμα». Τινα Φέι.

«Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι απόψε εδώ. Πρωταγωνιστής σε όλους τους σεξουαλικούς εφιάλτες μου» Τίνα Φέι.

«Η Τζουλιάν Μουρ είναι υποψήφια για το «Game Change» υποδύεται την Σάρα Πέιλιν. Κάποτε κέρδιζα βραβεία κι εγώ γι αυτό το ρόλο» Τϊνα Φέι

Ετοιμοι για το πρώτο βραβείο της βραδιάς; Θα είναι αυτό του Β' Ανδρικού! Στοιχηματίστε! Στη σκηνή η Κέιτ Χάντσον και ο υποψήφιος απόψε για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού, Μπράντλεϊ Κούπερ!

Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού ρόλου πηγαίνει στον...

a

Kριστόφ Βαλτς για το «Django:O Tιμωρός»! 2η υποψηφιότητα, 2η νίκη μετά το «Inglourious Basterds» το 2010! Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χάνει την οσκαρική υποψηφιότητα, χάνει και τη Χρυσή Σφαίρα (δίκαια) από τον εκπληκτικό Αυστριακό συμπρωταγωνιστή του!

Ευχαριστεί τον Κουέντιν Ταραντίνο, η ευγνωμοσύνη μου δεν έχει όρια. Ευχαριστεί όλους τους συνταξιδιώτες του, ηθοποιούς συνεργάτες παραγωγούς. Και δύο ανθρώπους τον Μπιλ Κλαρκ και τον Τζεφ Ντάσνελ που τον έβαλαν «ξανά στη σέλα».

Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου σε τηλεοπτική σειρά, μίνι σειρά ή τηλεταινία

Η Κέρι Ουάσινγκτον του «Django Unchained» και του τηλεοπτικού «Scandal» και ο Ντένις Κουέιντ του «Vegas» στη σκηνή για να παρουσιάσουν τις υποψήφιες για Β' Γυναικείο ρόλο σε τηλεοπτική σειρά.

Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου σε τηλεοπτική σειρά, μίνι σειρά ή τηλεταινία στην

Μάγκι Σμιθ για το «Downton Abbey». Επάξια η 79χρονη θρυλική ηθοποιός κερδίζει την 3η Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της. Οι άλλες δύο ήταν το 1979 με το «California Suite» και το 1987 με το «Δωμάτιο με Θέα». Συνολικά έχει υπάρξει 11 φορές υποψήφια και απόψε περιμένει αποτελέσματα κι από μία ακόμα κατηγορία: αυτή του Β' Γυναικείου για κινηματογραφική ταινία, για το «Quartet» του Ντάστιν Χόφμαν. Για να δούμε...

Η Μάγκι Σμιθ δεν είναι παρούσα για να παραλάβει το βραβείο.

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μίνι Σειράς ή Τηλεταινίας

Εύα Λονγκόρια και ο Ντον Τσίντλ για να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες για την Καλύτερη Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία!

Η Χρυσή Σφαίρα για μίνι σειρά ή τηλεταινία απονέμεται στο...

a

«Game Change» του Τζέι Ρόουτς. Δικαιωματικά. Η άνοδος και η πτώση της Σάρα Πέιλιν ήταν το φαβορί. Υποψήφιο απόψε για 5 Χρυσές Σφαίρες, έχει ήδη κερδίσει 5 βραβεία ΕΜΜΥ.

Ο Τζέι Ρόουτς ευχαριστεί το ΗΒΟ που χρηματοδοτεί σειρές και ταινίες σαν αυτές, που επιτρέπουν να μιλάμε για την πολιτική. Και φυσικά την Τζούλιαν Μουρ για τον θάρρος της να παίξει τον ρόλο. Τώρα με την ερμηνεία της και αυτή της Τίνα Φέι, έχουμε τρεις ηθοποιούς που υποδύονται την Σάρα Πέιλιν. Μετρά σε αυτές και την ίδια την Σάρα Πέιλιν φυσικά.

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά

a

Τζούλιαν Μουρ για το «Game Change» του ΗΒΟ. Δικαιωματικά, ήταν το φαβορί! Η εκπληκτική της ερμηνεία ως Σάρα Πέιλιν, της πιο διαβόητης πολιτικής φιγούρας των τελευταίων χρόνων στην Αμερική της χαρίζει και τη Χρυσή Σφαίρα, μετά το βραβείο ΕΜΜΥ που κέρδισε για τον ίδιο ρόλο. 7η υποψηφιότητα της Μουρ, είχε κερδίσει ξανά (ως βραβείο ensemble cast) για το «Shortcuts» του Ρόμπερτ Αλτμαν το 1994.

«Τα παιδιά μου θα ανακουφιστούν τόσο πολύ» λέει η Τζούλιαν Μουρ που ευχαριστεί τους πάντες, κάνοντας την μουσική που τη διώχνει από τη σκηνή να ξεκινήσει να παίζει...

Επί σκηνής για να παρουσιάσει τo «Les Miserables», υποψήφια ταινία στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, η Κάθριν Ζίτα Τζόουνς! «Οι Αθλιοι» του Τομ Χούπερ είναι απόψε υποψήφιοι για 4 Χρυσές Σφαίρες – ανάμεσα στις οποίες αυτές των Χιου Τζάκμαν (Α' Ανδρικού) και Αν Χάθαγουεϊ (φαβορί στο Β' Γυναικείο).

Η Τίνα Φέι λέει ότι όπως στους «Αγώνες Πείνας» κάθε περιοχή διαλέγει ένα αγόρι κι ένα κορίτσι κι όλα παλεύουν μέχρι θανάτου μέχρι να μείνει ένας νικητής, έτσι και το HFPA διαλέγει την πρόεδρό του. Που έρχεται στη σκηνή.

Η Πρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, Δρ. Αϊντα Τάκλα Ο' Ρέιλι, επί σκηνής για τον καθιερωμένο λόγο. «Ξέρω ότι ο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ δεν θα ξεχάσει ποτέ το όνομά μου. Γιατί δεν το έμαθε ποτέ. Και μερικές λέξεις στον Μπράντλεϊ Κούπερ: call me maybe».

Επί σκηνής για να παρουσιάσει την «Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ», την πρώτη υποψήφια ταινία στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, η Ροζάριο Ντόσον.

Χρυσή Σφαίρα A' Ανδρικού ρόλου – Δραματική σειρά

Σάλμα Χάγιεκ, Πολ Ραντ για να παρουσιάσουν τον Α' Ανδρικό ρόλο σε δραματική σειρά.

a

Ντέιμιαν Λιούις για το «Homeland». Ηταν το φαβορί παρόλο που πέρσι δεν είχε κερδίσει με τον ίδιο ρόλο. Τρίτη υποψηφιότητα για τον Λούις, πρώτη Χρυσή Σφαίρα. Εχει όμως ήδη ένα βραβείο ΕΜΜΥ για το ρόλο του στη σειρά.

«Ολοι μας στο «Ηομeland» κάναμε ένα υπέροχο ταξίδι τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες και το να παίρνουμε ένα τέτοιο βραβείο είναι κάτι εξαιρετικό. Ενα ταξίδι βέβαια είναι καλύτερο όταν το μοιράζεσαι» λέει ο Λιούις και ευχαριστεί τους πάντες αφήνοντας τελευταία τη μαμά του που όπως λέει ξέρει ότι τώρα θα είναι πολύ περήφανη και θα λέει σε όλους πόσο καλός ηθοποιός είναι ο γιος της.

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής σειράς

a

«Homeland». Ηταν το φαβορί. Είχε κερδίσει και πέρσι με τον πρώτο κύκλο της σειράς, φέτος επαναλαμβάνει την νίκη του! Νικητής και των βραβείων ΕΜΜΥ.

«Εύχομαι όλοι να μπορούσατε να δείτε την Κλερ Ντέινς οχτώ μηνών έγκυο να κρατά έναν σωλήνα και να την κυνηγά ο Αμπού Ναζίρ ξανά και ξανά» λέει ο παραγωγός της σειράς.

Επί σκηνής για να παρουσιάσουν την «Επιχείρηση:Argo», ο πραγματικός Τόνι Μέντεζ (που υποδύεται στην ταινία ο Μπεν Αφλεκ) και Τζον Γκούντμαν, ηθοποιός της ταινίας.

Το «Argo» είναι απόψε υποψήφιο σε 5 κατηγορίες, αλλά ήδη έχασε την μία (ο Αλαν Αρκιν δεν έφυγε με το Β' Ανδρικού).

Χρυσή Σφαίρα Μουσικής

Tζένιφερ Λόπεζ και Τζέισον Στέιθαμ για να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες στην κατηγορία της μουσικής.

Χρυσή Σφαίρα Μουσικής στον

a

Μάικλ Ντάνα («Η Ζωή του Πι»). Πρώτη του υποψηφιότητα και πρώτη Σφαίρα!

Νιώθει ευλογημένος που ήταν κομμάτι μιας τέτοιας ταινίας και ευχαριστεί την Fox που ήταν τόσο τρελή για να κάνει μια τέτοια ταινία και τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι που οδήγησε όλους σε ασφαλείς ακτές. Και φυσικά σε μια αίθουσα γεμάτη στάρλετ στην πιο όμορφη γυναίκα της αίθουσας, τη γυναίκα του.

Χρυσή Σφαίρα Τραγουδιού

Επόμενο βραβείο, η Χρυσή Σφαίρα Τραγουδιού. Αν δεν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, όλοι γνωρίζουμε την νικήτρια!

a

«Skyfall» από την 23η ταινία Τζέιμς Μποντ (Skyfall) και η Adele επί σκηνής. Είναι η πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα (όπως και του Πολ Επγουορθ) και, σκάνδαλο, η μοναδική υποψηφιότητα απόψε για το «Skyfall». Ραντεβού στα Οσκαρς και στην ίδια κατηγορία!

«Oh my God! Ευχαριστώ που με αφήσατε να γίνω κομμάτι του κόσμου σας», ευχαριστεί όλους όσους πρέπει, τον φίλο της που την έπεισε να το κάνει και τον μικρό γιο της!

Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά

Κίφερ Σάδερλαντ και Τζέσικα Αλμπα για να παρουσιάσουν την κατηγορία Α' Ανδρικού σε τηλεταινία ή μίνι σειρά.

Η Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι σειρά απονέμεται στον

a

Κέβιν Κόστνερ για το «Hatfields & McCoys». Kαι να η έκπληξη! 5η φορά υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, ο Κόστνερ είχε κερδίσει μόνο το 1991 στην κατηγορία σκηνοθεσίας για το «Χορεύοντας με τους Λύκους».

Δεν θέλουν να μιλάμε πολύ αλλά θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που μπήκα εδώ ένας άσημος ηθοποιός. Τα φώτα χαμήλωσαν και είδα να δίνουν ένα βραβείο στον Γκρέγκορι Πεκ. Ηταν μια ωραία βραδιά. Πέρασε πολύς καιρός από τότε, αλλά ήταν ένα ωραίο ταξίδι και θέλω να ευχαριστήσω τις Χρυσές Σφαίρες που δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους να ανακαλύψουν ταινίες και σειρές που ίσως δεν θα έβλεπαν.

Στη σκηνή ο Μπιλ Κλίντον, πρώην πρόεδρος της Αμερικής για να παρουσιάσει το «Lincoln». Το «Lincoln» έχει απόψε συγκεντρώσει 7 υποψηφιότητες στις κατηγορίες ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α' ανδρικού για τον Ντάνιελ Ντέι Λούις, Β' Ανδρικού (όπου έχασε ο Τόμι Λι Τζόουνς), Β' Γυναικείου για τη Σάλι Φιλντ και μουσικής (όπου επίσης ο Τζον Γουίλιαμς δεν κέρδισε).

«Ε, αυτός ήταν ο άντρας της Χίλαρι Κλιντον» Εϊμι Πόλερ!

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου - Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Στη σκηνή του Beverly Hills Hotel για να παρουσιάσουν τις υποψήφιες για τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ, οι Γουίλ Φέρελ & Κρίστεν Γουίγκ.

Οι δυο τους κάνουν ένα πολύ πετυχημένο αστείο για το πως οι παρουσιαστές φέτος έπρεπε να δουν όλες τις υποψήφιες ταινίες της κατηγορίας τους. Κι αυτοσχεδιάζουν με τους τίτλους σαν να μην έχουν καμιά ιδέα για το ποιες είναι και τι ρόλο παίζουν. Μία από αυτές είναι η... Μίριελ Στριπ!

«Μοιάζουν με καλές ταινίες» λέει η Κρίστεν Γουίγκ. «Κανένα από τα κλιπ που είδαμε δεν μου φάνηκε γνώριμο» λέει ο Γουίλ Φέρελ.

Kαι η Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ πηγαίνει στην

a

Τζένιφερ Λόρενς για το «Silver Linings Playbook» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Απόψε τα πράγματα ήταν εύκολα για την Λόρενς γιατί οι σοβαρές της αντίπαλοι στα Οσκαρ έχουν στριμωχτεί στην δραματική κατηγορία. 2η υποψηφιότητα της Λόρενς μετά το 2010 και το «Στην Καρδιά του Χειμώνα».

Ευχαριστεί για την ευκαιρία που της έδωσε ο Ντέιβιντ Ο. Ρασελ, τον Μπράντλει που την έκανε καλύτερη κάθε μέρα και τον Χάρβεϊ Γουάινστάιν για το ότι σκότωσε όσους έπρεπε να σκοτώσει για να την φέρει μέχρι την σκηνή και το βραβείο!

Β' Ανδρικός Ρόλος σε Τηλεοπτική Σειρά, Μίνι - Σειρά ή Τηλεοπτική Ταινία

Επιστροφή στην σκηνή του Beverly Hills Hotel με τους Τζον Κραζίνσκι και Κρίστεν Μπελ που θα παρουσιάσουν τους υποψήφιους για τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού ρόλου σε τηλεοπτική σειρά, μίνι σειρά ή τηλεταινία. Μας πληροφορούν ότι σ' αυτή την κατηγορία νικητές υπήρξαν ονόματα όπως αυτά των Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Γκρέγκορι Πεκ! Για να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός απόψε...

Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού ρόλου σε τηλεοπτική σειρά, μίνι σειρά ή τηλεταινία στον...

Εντ Χάρις για το «Game Change»! 3 στα 5 μέχρι στιγμής για το «Game Change»! 6η υποψηφιότητα για τον Χάρις, είχε κερδίσει μόνο το 1999 τη Χρυσή Σφαίρα Β' ανδρικού για το «Truman Show».

Επί σκηνής για να παρουσιάσει το «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο, υποψήφια ταινία στη δραματική κατηγορία, ο πρωταγωνιστής του Τζέιμι Φοξ, ο οποίος αδίκως δεν είναι πουθενά υποψήφιος! Το «Django: Ο Τιμωρός» έχει απόψε συγκεντρώσει 5 υποψηφιότητες στις κατηγορίες ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, και τη διπλή υποψηφιότητα στο Β' Ανδρικό (όπου κέρδισε ο Κριστόφ Βαλτς).

Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου

Tζόνα Χιλ και Μέγκαν Φοξ στη σκηνή για να παρουσιάσουν τις υποψήφιες για το βραβείο Β' Γυναικείου ρόλου. Αν Χάθαγουεϊ ή Σάλι Φιλντ; Ή θα κάνει την ανατροπή η Εϊμι Ανταμς; Για να δούμε...

Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου στην...

a

Αν Χάθαγουεϊ για το «Les Miserables»! Σπαραχτική στο δύσκολο ρόλο της Φαντίν κερδίζει επάξια! 3η φορά υποψήφια («Η Ρέιτσελ Παντρεύεται» 2009, «Αγάπη σαν Ναρκωτικό» 2011) και πρώτη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της! Είναι αδιαμφισβήτητο: η 30χρονη Χάθαγουεϊ μας κλείνει δυναμικό ραντεβού και για τα Οσκαρ!

Συμβαίνει στ΄αλήθεια. Ευχαριστώ που είμαι σε αυτό το δωμάτιο που είναι γεμάτο με τους ανθρώπους που θαυμάζω. Ευχαριστώ γι αυτό το Χρυσό αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσω σαν όπλο εναντίον των δικών μου αμφιβολιών για την αξία μου. Και την Σάλι Φιλντ που είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι δεν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σαν typecasting.

Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου

Επιστροφή στο Beverly Hilton Hotel όπου στη σκηνή για να παρουσιάσουν τους υποψήφιους για τη Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου είναι οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Αμάντα Σέιφριντ.

Χρυσή Σφαίρα σεναρίου στον...

a

Κουέντιν Ταραντίνο για το «Django Unchained»! Δικαίωση για τον Ταραντίνο! 6η υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, 2η νίκη! Πρώτη φορά το 1995 για το σενάριο του «Pulp Fiction»!

Δεν το περίμενα! Είναι έκπληξη. Ευχαριστεί τους ηθοποιούς. Επίσης τους φίλους του στους οποίους διαβάζει κομμάτια του σεναρίου όσο το γράφει. Δεν θέλω να μου πείτε την γνώμη σας, δεν θέλω να μου πείτε αν κάνω κάτι λάθος, αλλά όταν σας την διαβάζω την ακούω μέσα από τα αυτιά σας. Και είναι σημαντικό. Ευχαριστώ, ήταν μια έκπληξη και μου αρέσει να με εκπλήσσουν.

Ο Τζέρεμι Αϊρονς στην σκηνή για να παρουσιάσει το «Ψαρεύοντας Σολωμούς στην Υεμένη» του Λάσε Χάλστρομ. Μεγάλη έκπληξη η ταινία να βρίσκεται απόψε υποψήφια σε 3 κατηγορίες: ταινίας, Α' Ανδρικού και Α' Γυναικείου ρόλου (Κωμωδία/Μιούζικαλ). Οταν μάλιστα δεν είναι ούτε κωμωδία, ούτε μιούζικαλ! Ο Τζέρεμι Αϊρονς μιλά με παρηχήσεις και λογοπαίγνια κι ακούγεται σχεδόν σαν καρικατούρα...

Α' Ανδρικός ρόλος – Κωμική τηλεοπτική σειρά

Στη σκηνή για να παρουσιάσουν τους υποψήφιους για το Α' Ανδρικό ρόλο για κωμική τηλεοπτική σειρά οι Ντέμπρα Μέσινγκ («Smash») και Λούσι Λιου («Elementary») Να ξεκινούσαμε ένα «Louie Louie» για γούρι;

Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού για κωμική τηλεοπτική σειρά στον...

a

Ντον Τσιντλ για το «House of Lies». Το outsider της κατηγορίας κάνει την ανατροπή! 3η υποψηφιότητα για τον Τσιντλ, δεύτερη Χρυσή Σφαίρα στην καριέρα του. Οχι, δεν είχε κερδίσει με το «Hotel Rwanda» το 2005, αλλά με το τηλεοπτικό «The Rat Pack» το 1999.

Ευχαριστεί τους συνηθισμένους ανθρώπους και την... Μπρίτζετ που αγαπά πολύ, αλλά που πρέπει να πάει για ύπνο...

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Στη σκηνή οι Σιλβέστερ Σταλόνε και Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ για να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Πρώτο βραβείο για τον Μίκαελ Χάνεκε ή θα πάρουν την εκδίκησή τους οι «Αθικτοι» ; Τι λέτε;

Ο Αρνολντ Σβαρτσενένγκερ λέει στα Γερμανικά «γιατί για εμάς τα Αγγλικά είναι μια ξένη γλώσσα».

Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας στην...

a

«Aγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε για την Αυστρία! Aπό τον Μάιο που παρουσιάστηκε στις Κάννες και κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα το «Amour» έχει κάνει μία θριαμβευτική πορεία: European Film Award αλλά και βραβεία των κριτικών ενώσεων: Νέας Υόρκης, Βοστώνης, Λος Αντζελες, Ουάσινγκτον, Λας Βέγκας και National Board of Review. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει στα Οσκαρ με τις 5 του υποψηφιότητες!

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πάρω ένα βραβείο στο Χόλιγουντ από έναν Αυστριακό» λέει για τον Σβαρτσενέγκερ. Ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του και τους ηθοποιούς του. «Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς αυτούς. Η βάση του βραβείου είναι για μένα και το συνεργείο, αλλά η σφαίρα είναι για τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς».

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου – Δραματική σειρά

Ο Νέιθαν Φίλιον του «Castle» και η Λία Μισέλ του «Glee»στη σκηνή για να παρουσιάσουν το βραβείο.

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά στην...

a

Κλερ Ντέινς φυσικά για το «Homeland»! Αδιαφιλονίκητο φαβορί της κατηγορίας η Ντέινς έχει υπάρξει 4 φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και έχει κερδίσει και τις 4! «My So Called Life» (1995), «Temple Grandin» (2011), «Homeland» (2012), «Homeland» (2013) Φέτος κέρδισε και το ΕΜΜΥ στην κατηγορία της!

«Ευχαριστώ που είστε τόσο γενναιόδωροι μαζί μου. Η πρώτη φορά που ήμουν εδώ πάνω ήταν στα δεκαπέντε μου». Ευχαριστεί τους συνεργάτες της, τους σεναριογράφους, μιλά για την εγκυμοσύνη της και πως όλοι ήταν τόσο υποστηρικτικοί μαζί της. Και φυσικά αισθάνεται υποχρεωμένη να ευχαριστήσει τον γιο της!

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων

Επιστροφή στην 70 τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών και στη σκηνή ο Σάσα Μπάρον Κοέν, ένα πραγματικά ζωντανό καρτούν, με ένα ποτήρι κονιάκ για να δώσει το βραβείο Animation! Αστειεύεται με τους συμπρωταγωνιστές του στο «Les Miserables», η αλήθεια είναι όχι με πολύ πετυχημένο τρόπο. Μάλλον αυτό δεν ήταν το πρώτο ποτήρι του Κονιάκ...

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας animation στο...

Brave των Μαρκ Αντριουζ & Μπρέντα Τσάπμαν για το στούντιο της Pixar. Τελικά η Pixar είναι αήττητη!

a

«Holy cow! Τι υπέροχη παρέα που είχαμε φέτος. Εξαιρετικές ταινίες». Ευχαριστεί τους πάντες με περισσό ενθουσιασμό και ίσως λίγο πιο φωναχτά απ όσο θα έπρεπε!

_Ο Λιβ Σράιμπερ επί σκηνής για να παρουσιάσει την υποψήφια δραματική ταινία «Η Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι. Το «The Life of Pi» είναι απόψε υποψήφιο σε 3 μόνο κατηγορίες: ταινίας, σκηνοθεσίας και μουσικής (την οποία κέρδισε). _

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου για κωμική τηλεοπτική σειρά ή μιούζικαλ

Ο Τζέισον Μπέιτμαν του «Arrested Development» κι ο Αζίζ Ανζάρι του «Parks and Recreations» στη σκηνή για να παρουσιάσουν τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά. Ο Αζίζ Ανζάρι αστειεύεται για το γεγονός ότι οι ηθοποιοί του «Downton Abbey» έχουν το καλύτερο χόρτο. Και συγχαίρει τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις για την ερμηνεία του στους «Αναλώσιμους 2».

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου για κωμική τηλεοπτική σειρά ή μιούζικαλ στην...

a

Λένα Ντάναμ για το «Girls». Η δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς, αλλά και «it girl» της εποχής κερδίζει την πρώτη Χρυσή Σφαίρα με την πρώτη της υποψηφιότητα. Είναι το πρώτο βραβείο που κερδίζει για το «Girls», καθώς είχε χάσει στα ΕΜΜΥ.

Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο cool αν κάτι τέτοιο μου συνέβαινε, αλλά είμαι πολύ ταραγμένη. Οι υπόλοιπες υποψήφιες με βοήθησαν να ξεπεράσω δύσκολες στιγμές στη ζωή μου, το σχολείο, την εφηβεία, την μονοπυρήνωση...

H Τίνα και η Εϊμι, υποδύονται τις μεθυσμένες (και η Γκλεν Κλόουζ το ίδιο) και παρουσιάζουν τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σαν έναν ηθοποιό τόσο χαμαιλεοντικό ώστε έπαιξε τον Iron Man σε τρεις ταινίες.

Τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille στην Τζόντι Φόστερ

Στη σκηνή του Beverly Hilton, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για να παρουσιάσει το τιμητικό βραβείο Σεσίλ Μπι Ντε Μιλ στην Τζόντι Φόστερ για το σύνολο της καριέρας της!

«Το Βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ δεν έχει να κάνει μόνο με αυτόν που το παίρνει, αλλά και με αυτόν που το δίνει, γι αυτό είμαι εδώ. Για τη Τζόντι. Καθώς κοίταζα τα χρόνια που την καθόρισαν, με εξέπληξαν κάποια κοινά» λέει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

«Σε μια συνέντευξη το 1974 είπε “θέλω να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ, να παίξω στη σκηνή, να πάω στη Ρώμη και να πάρω ένα χάμστερ”. Μπορεί να μην έγινα πρόεδρος αλλά πήρα χάμστερ. Τον λένε Μπαμπλς. Κι ο Μελ Γκίμπσον έχει ένα που το λένε Μπίπσι. Τα ζευγαρώσαμε και απόψε θα σου δώσουμε ένα από τα παιδιά τους». Ο Μελ Γκίμπσον της δίνει ένα λούτρινο χάμστερ.

Ακολουθεί ευτυχώς ένα πολύ πιο έξυπνο και πιο σοβαρό μοντάζ με σκηνές από ταινίες της.

a

Η Τζόντι Φόστερ ανεβάινει στη σκηνή:

Είμαι πενήντα. Θα έφερνα το πι μου μαζί στην σκηνή, αλλά δεν πήγαινε με το ντεκολτέ μου. Σαράντα εφτά χρόνια στο σινεμά είναι πάρα πολλά. Κοιτάζοντας αυτά τα αποσπάσματα είναι σαν οικογενειακή ταινία που σε κάνει να ντρέπεσαι. Γιατί όλοι εδώ είστε σαν οικογένειά μου. Αλλά μοιράζομαι τις καλύτερες στιγμές μου με το συνεργείο κάθε ταινίας. Εχω κάνει φίλους εκεί. Θα πω κάτι που δεν έχω πει και για το οποίο χρειάζομαι την υποστήριξή σας. Αλλά θα το πω και είμαι περήφανη γι αυτό. Είμαι ελεύθερη. Αλήθεια. Συγνώμη που δεν κάνω ένα μεγάλο coming out, αλλά έκανα το coming out μου εδώ και χρόνια σε φίλους και συγγενείς. Σήμερα όμως χρειάζεται να το κάνεις με μια πρες κόνφερανς με ένα εξώφυλλο ή με ένα άρωμα. Αλλά το reality show της ζωής μου θα ήταν πολύ βαρετό. Θα έπρεπε να κάνω σεξ με την Μαριόν Κοτιγιάρ και να δείρω στον πισινό τον Ντάνιελ Κρεγκ για να γίνει θεαματικό. Αλλά δουλεύω μπροστά στις κάμερες από τριών χρόνων κι αυτό είναι το δικό μου reality show.

Και θα πρέπει να ευχαριστήσω τον άνθρωπο της ζωής μου, την γυναίκα που είναι μαζί μου μητέρα των παιδιών μου, πρώην σύντροφός μου, στήριγμα και φίλη μου για πάντα, την Σιντνεϊ Μπερνάρ. Και να πω κάτι στη μητέρα μου: Σ αγαπώ σ' αγαπώ σ' αγαπώ. Ισως αν το πω τρεις φορές να μπει κατ ευθείαν στην καρδιά σου. Οσο για το μέλλον αυτό που έχει σημασία είναι να λέμε ιστορίες. Και μπορεί στο μέλλον να μην κάνω ταινίες που θα ανοίγουν σε εκατοντάδες αίθουσες, να είναι τόσο σιγανές που μόνο ένας σκύλος να τις ακούει, αλλά, αυτό είναι η δική μου γραφή στον τοίχο. Αυτό που θα μείνει. Η Τζόντι Φόστερ ήταν εδώ. Και είναι ακόμη. Στα επόμενα πενήντα χρόνια λοιπόν...

Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας

Επιστροφή στο Beverly Hilton Hotel και η Χάλι Μπέρι στη σκηνή για να δώσει τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας! Σπίλμπεργκ, Λι, Μπίγκελοου, Ταραντίνο ή Αφλεκ! Ακούμε!

Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας στον...

a

Μπεν Αφλεκ για την «Επιχείρηση: Αrgo». Η εκδίκηση του Αφλεκ που έμεινε εκτός οσκαρικής πεντάδας. Ενας ηθοποιός που βρήκε τη θέση του ως σκηνοθέτης, νικά Σπίλμπεργκ, Λι και Ταραντίνο; Δεύτερη Χρυσή Σφαίρα για τον Αφλεκ – το 1998 είχε κερδίσει ξανά, μαζί με τον Ματ Ντέιμον, για το οσκαρικό σενάριο του «Ξεχωριστού Γουίλ Χάντινγκ».

Οταν βάζουν το όνομά σου δίπλα στα ονόματα που μόλις ακούσαμε είναι απίστευτο. θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιους, τον Πολ Τόμας Αντερσον που είναι σαν τον Ορσον Ουέλς, τον Τόνι Μέντες, τους στρατιώτες που βρίσκονται εκτός της Αμερικής. Τον ατζέντη μου, τους ηθοποιούς μου, τον σεναριογράφο μου. Τα τρία παιδιά και τη γυναίκα του.

Στη σκηνή για να παρουσιάσει τo «Moonrise Kingdom», υποψήφια ταινία στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, o Tζος Μπρόλιν! «O Eρωτας του Φεγγαριού» του Γουές Αντερσον είναι απόψε υποψήφιος μόνο σ' αυτή την κατηγορία. Αγνοήθηκε στην κατηγορία σεναρίου!

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμικής Σειράς

Oι Τζίμι Φάλον και Τζέι Λένο, παρουσιαστές των late night αμερικάνικων talk shows, στη σκηνή για να παρουσιάσουν τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμικής Σειράς.

Φυσικά τα αστεία έχουν να κάνουν με τον διαβόητα «αμετακίνητο» από το time slot των 11.30, Τζέι Λένο. Το θέμα μας όμως είναι άλλο: «Modern Family» ή «Girls»; Τα στοιχήματά σας γρήγορα!

Η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμικής Σειράς πάει στο

a

«Girls» της Λένα Ντάναμ. Νίκη και στη 2η υποψηφιότητα της βραδιάς! Κέρδισε η Ντάναμ στην κατηγορία των ερμηνειών, κερδίζει κι εδώ!

Ολοι οι συντελεστές στη σκηνή και η Λένα Ντάναμ τους ευχαριστεί όλους που της επέτρεψαν να σταθεί μπροστά τους γυμνή τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά... Και πριν κατέβουν από τη σκηνή, καστ και συντελεστές ουρλιάζουν δυνατά!

Επιστροφή στην live αναμετάδοση της 70ης τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Κρίστιαν Μπέιλ επί σκηνής για να παρουσιάσει, φυσικά, την ταινία του φίλου του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ «Silver Linings Playbook» («Οδηγός Αισιοδοξίας»). Η ταινία είναι υποψήφια για τέσσερα βραβεία και κέρδισε προς το παρόν την Χρυσή Σφαίρα Α Γυναίκειου ρόλου για την ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς.

Χρυυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου - Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Η Τζένιφερ Γκάρνερ επί σκηνής για να παρουσιάσει τους υποψήφιους στην κατηγορία Α' Ανδρικού ρόλου (Κωμωδία ή Μιούζικαλ) κι ευχαριστεί με την ευκαιρία μερικούς από τους ανθρώπους που ο άντρας της Μπεν Αφλεκ ξέχασε να ευχαριστήσει λίγο πριν...

Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ στον

a

Χιου Τζάκμαν για το «Les Miserables» του Τομ Χούπερ. Ο Τζάκμαν επιβάλλεται στον Μπράντλεϊ Κούπερ και κερδίζει την πρώτη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας του. Ηταν ξανά υποψήφιος το 2002, στην ίδια κατηγορία, για το «Kate and Leopold». Να ελπίζει για το Οσκαρ; Τι λέτε;

Εχει γρίπη, αλλά μόλις του πέρασε λέει. Να πω επίσης στο κορίτσι ή το αγόρι που μου έκλεψε τις ρόδες από το ποδήλατο όταν έκανα οντισιόν για το «Les Miserables» οτι όλα είναι εντάξει. Δεν πειράζει. Τομ δεν σου το έχω πει ποτέ, αλλά τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουμε, είχαμε μια πολύ άσχημη μέρα και σκεφτόμουν να τα παρατήσω. Η γυναίκα μου με απέτρεψε και πρέπει να το πω μπροστά σε όλους. Σ΄ ευχαριστώ που έχεις πάντα δίκιο!

Ο Τζέρεμι Ρένερ επί σκηνής για να παρουσιάσει την υποψήφια δραματική ταινία «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου, που τον σκηνοθέτησε στο «Hurt Locker». Το «Zero Dark Thirty» ήταν απόψε υποψήφιο σε 4 κατηγορίες

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία/Μιούζικαλ

Στη σκηνή ο Ντάστιν Χόφμαν για να παρουσιάσει την Καλύτερη Ταινία στην κατηγορία Κωμωδία/Μιούζικαλ!

a

«Les Miserables» του Τομ Χούπερ. Ο πραγματικός άθλος του Χούπερ δικαιώνεται και αφήνει πίσω του τον «Οδηγό Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Η Αν Χάθαγουεϊ παίρνει πρώτη το λόγο για να ευχαριστήσει τον ατζέντη της που ξέχασε και η ομάδα της ταινίας, ευχαριστεί όλους ενώ η μουσική δείχνει τον δρόμο της εξόδου...

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου (Δράμα)

«Ο επόμενος καλεσμένος είναι τόσο όμορφος που κάνει τον νεαρό Τζορτζ Κλούνεϊ να δείχνει χάλια» λέει η Εϊμι Πέλερ. «Ο μεσήλικος Τζορτζ Κλούνεϊ» λέει η Τινα Φέι.

Ο Τζορτζ Κλούνεί στη σκηνή για δώσει τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου (Δράμα) που απονέμεται στην...

a

Τζέσικα Τσαστέιν για το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου. 2η υποψηφιότητα της Τσαστέιν, πρώτη Χρυσή Σφαίρα. Ηταν και πέρσι υποψήφια με τις «Υπηρέτριες», αλλά στην κατηγορία Β' Γυναικείου ρόλου. Η Τσαστέιν παίρνει το μικρό προβάδισμα της οσκαρικής κούρσας, αν και σ' αυτή την κατηγορία όλα παίζονται μέχρι τελευταία στιγμή.

Ηθελα ανέκαθεν να γίνω ηθοποιός και αγωνιζόμουν από μικρή να τα καταφέρω. Ευχαριστεί συνεργάτες και τη σκηνοθέτη της, λέγοντας ότι έχει κάνει πολλά περισσότερα για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ απ' όσα μπορεί να φανταστεί. Και τη γιαγιά της που της έλεγε πάντα να πιστεύει στο όνειρό της.

Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου (Δράμα)

Επιστροφή με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στη σκηνή να παρουσιάζει την κατηγορία του Α' Ανδρικού (Δράμα). «Η Μέριλ Στριπ θα ήταν μαζί μας για να παρουσιάσουμε μαζί το βραβείο, αλλά είναι άρρωστη οπότε η τιμή είναι όλη δική μου».

Η Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου (Δράμα) απονέμεται στον...

a

Ντάνιελ Ντέι Λούις για το «Lincoln»! 7η υποψηφιότητα, αλλά η μόλις 2η Χρυσή Σφαίρα στην καριέρα του. Πρώτη φορά κέρδισε το 2008 με το «There Will be Blood». Είχε χάσει με το «Αριστερό μου Πόδι» το 1990. Πάντως, δύσκολο να χάσει στα Οσκαρ πλέον!

Ειστε σίγουροι ότι υπάρχει χώρος για έναν ακόμη πρώην πρόεδρο στη σκηνή;. Φοβάμαι μήπως η βασίλισσα πέσει με αλεξίπτωτο για να προωθήσει το «Skyfall». Μακάρι το βραβείο να ερχόταν με timeshare για να το κράταγα λίγο και να το δίνω στους άλλους συναδέλφους μου. Ευχαριστώ την Ρεμπέκα Μίλερ που μου ανοίγει ένα παράθυρο κάθε φορά που ξεκινάω έναν ρόλο. Τον Τόνι Κούσνερ για τον πλούτο της γλώσσας του, που μου λείπει και τον Στιβεν Σπίλμπερκ, τον ταπεινό του δάσκαλο με το μαγικό ραβδί που μου χάρισε μια εμπειρία που θα κρατώ σα θησαυρό μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Χρυσή Σφαιρα Καλύτερης Ταινίας (Δράμα)

Επιστροφή στη σκηνή του Beverly Hilton με την Τζούλια Ρόμπερτςπου θα παρουσιάσει το μεγάλο βραβείο της βραδιάς – την Καλύτερη Ταινία (Δράμα).

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας λοιπον στο...

a

«Επιχείρηση: Argo» του Μπεν Αφλεκ. Kαι το οσκαρικό τοπίο μόλις έγινε λίγο πιο θολό!

Ολοι επί σκηνής, μεγάλα χαμόγελα, τυπικά ευχαριστώ. Ευχαριστούν τους διπλωματικούς υπάλληλους, τους ανθρώπους στις μυστικές υπηρεσίες, τον «ατρόμητο ηγέτη τους» Μπεν Αφλεκ.

Η Τίνα και η Εϊμι χαιρετούν: «πάμε σπίτι με την Τζόντι Φόστερ» λένε και φεύγουν από την σκηνή.

Κι εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη μεγάλη βραδιά της απονομής των Οσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου!

Περισσότερες Χρυσές Σφαίρες