Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι υποψήφιοι των Χρυσών Σφαιρών αντιδρούν χαριτωμένα στα νέα!

στα 10

Τι είπε η Κάθριν Μπίγκελοου, πώς αντέδρασε ο Γουες Αντερσον και τι σκέφτηκε ο Ανγκ Λι; Οι υποψήφιοι για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες ευχαριστούν, ο καθένας με τον τρόπο του!

Οι υποψήφιοι των Χρυσών Σφαιρών αντιδρούν χαριτωμένα στα νέα!
H Κάθριν Μπίγκελοου στις Χρυσές Σφαίρες του 2009 με τον συμπαραγωγό και σεναριογράφο του «Hurt Locker» και του «Zero Dark Thirty», Μαρκ Μπόουλ

Μία που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την 70ή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, μια που επιφανείς υποψήφιοι έστειλαν τις ευχαριστίες τους, με επίσημα ή λιγότερο επίσημα δελτία τύπου ή χαιρετισμούς, που μάζεψε και μας παρέθεσε το Τhe Wrap. Αλλοι σοβαροί και λακωνικοί (βλ. Ντάνιελ Ντέι Λούις), άλλοι διασκεδαστικοί (βλ. Ντέιμιαν Λούις), άλλοι πιο ακτιβιστές (βλ. Τζένιφερ Λόρενς). Διαβάστε τα σημειώματά τους παρακάτω και δείτε πώς διαγράφεται κι η προσωπικότητα του καθενός.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες για την 70ή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που θα δοθούν στις 13 Ιανουαρίου

Νικόλ Κίντμαν (β’ ρόλος για το «Paperboy», α’ ρόλος για το «Hemingway & Gellhorn») / Ως ηθοποιός αναζητάς ρόλους που είναι πλούσιοι, σύνθετοι και θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και φέτος είχα την τύχη να βρω δύο. Μόνο η ευκαιρία να υποδυθώ αυτές τις ηρωίδες ήταν ένα δώρο κι αυτή η αναγνώριση είναι το κερασάκι στην τούρτα.»

Κάθριν Μπίγκελοου (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία για το «Zero Dark Thirty») / Είμαστε ευγνώμονες για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ειδικά μια και η ταινία μας έχει ένα πολυπρισματικό, διεθνές καστ. Πολλά συγχαρητήρια στην εκπληκτική Τζέσικα Τσαστέιν και τον συμπαραγωγό μου και σεναριογράφο Μαρκ Μπόουλ.

Αν Χάθαγουεϊ (β’ ρόλος για το «Les Miserables») / Τι υπέροχος τρόπος να ξυπνήσει κανείς! Δε θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη και πιο ευγνώμων. Συγχαρητήρια στον Χιου Τζάκμαν και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στον να είναι το «Les Miserables» υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας.

Γουες Αντερσον (καλύτερη ταινία για το «Moonrise Kingdom») / Εμαθα τα νέα με γραπτό μήνυμα, ταξιδεύοντας με το τραίνο για Βερολίνο. Οι Ανταποκριτές Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ μου φώτισαν μια σκοτεινή, χιονισμένη μέρα στη Γερμανία. Είμαι πανευτυχής, εκ μέρους και της συμμορίας μας.»

Ντέιμιαν Λούις (α’ ρόλος, «Homeland») / Είμαι τόσο χαρούμενος που έχω τώρα έναν καλό λόγο να σταματήσω τα χριστουγεννιάτικα ψώνια για μια μέρα. Ανοίγω άμεσα ένα μπουκάλι για να το γιορτάσω! Είμαι ενθουσιασμένος που η Κλερ και ο Μάντι είναι επίσης υποψήφιοι κι ανυπομονώ να πανηγυρίσουμε με όλο το καστ στο Λος Αντζελες τον Ιανουάριο.

Ντάνιελ Ντέι-Λούις (α’ ρόλος, «Lincoln») / Είμαι ευγνώμων γι’ αυτήν τη γενναιόδωρη αναγνώριση, μια χρονιά με τόσο δυνατές ταινίες κι ερμηνείες.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο (β’ ρόλος, «Django Unchained») / Είναι τιμή μου, η ταινία για μένα ήταν μια σπάνια εμπειρία και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δούλεψα με τον Κουέντιν κι όλο το καστ της ταινίας. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που βρίσκομαι υποψήφιος δίπλα στους υπόλοιπους συντελεστές του «Django».

Τζένιφερ Λόρενς (α’ ρόλος, «Silver Linings Playbook») / Γουάου. Είμαι πολύ τυχερή, γιατί η HFPA υποστηρίζουν σταθερά τη δουλειά που έχω κάνει ως τώρα, φέτος και με μια δεύτερη υποψηφιότητα. Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ έγραψε και σκηνοθέτης μια απίστευτη ιστορία με ήρωες σύνθετους ήρωες που ξεφεύγουν από τη νόρμα. Κι επιπλέον, ότι είμαι σε μια κατηγορία με τη Μέριλ Στριπ, την Τζούντι Ντεντς, τη Μάγκι Σμιθ και την Εμιλι Μπλαντ, που επίσης ενσάρκωσαν ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες… αυτό είναι πολύ cool.

Μπεν Αφλεκ (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία για το «Argo») / Οι πέντε υποψηφιότητες της ταινίας μας αντικατοπτρίζουν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα αληθινών ηρώων στην Αμερική, τον Καναδά, το Ιράν κι ολόκληρο τον κόσμο. Τιμούν πάνω από 120 ηθοποιούς που έπαιξαν σε διάφορες γλώσσες, χιλιάδες κομπάρσους στις Η.Π.Α. και το εξωτερικό κι εκατοντάδες εξαιρετικούς συντελεστές που έδωσαν την καρδιά τους στην ταινία, μεταξύ των οποίων τον σπουδαίο Αλαν Αρκιν, τον ιδιοφυή Κρις Τέριο και τον απίστευτο Αλεξάντρ Ντεσπλά που είναι υποψήφιοι και που θα έχουν για πάντα την ευγνωμοσύνη μου.

Τζακ Μπλακ (α’ ρόλος, «Bernie») / ΟΚ… από ‘δω και πέρα θα κάνω μόνο ταινίες του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Είμαι τόσο περήφανος για το απρόσμενο κατόρθωμά μας.

Ντον Τσιντλ (α’ ρόλος, «House of Lies) / Είμαι στον έβδομο ουρανό. Είναι μια εκπληκτική σειρά μ’ ένα απίστευτο καστ κι αυτή είναι μια αναγνώριση για όλους μας... Αλλά κυρίως για μένα.

Μάντι Πατίνκιν (β’ ρόλος, «Homeland») / Η δουλειά μου στο «Homeland» είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή μου. Κάθε μέρα τσιμπιέμαι για να είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει στ’ αλήθεια. Αλλά τα πραγματικά μεγάλα νέα είναι ότι όλοι περιμένουμε το μωρό της Κλερ. Οταν λάβω αυτό το τηλεφώνημα, θ’ αρχίσουν στ’ αλήθεια τα πυροτεχνήματα.

Κλάιβ Οουεν (α’ ρόλος, «Hemingway & Gellhorn») / Είμαι ενθουσιασμένος γιατί αυτή η αναγνώριση έρχεται για μια δουλειά που όχι μόνο με κάνει περήφανο, αλλά πέρασα και θαυμάσια κάνοντάς την.»

Τζούντι Ντεντς (α’ ρόλος, «Best Exotic Marigold Hotel») / Τι υπέροχα νέα… Πέρασα τόσο εκπληκτικά στην Ινδία και χαίρομαι αφάνταστα για τον Τζον Μάντεν, τον Γκρέιαμ Μπρόντμπεντ και που βρίσκομαι σε μια παρέα τόσο θαυμάσιων ηθοποιών.

Τέιλορ Σουιφτ (πρωτότυπο τραγούδι, «Safe and Sound», για το «Hunger Games») / Τι απρόσμενο και εκπληκτικό δώρο! Είμαι συνεπαρμένη με την πρώτη μου υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα κι είναι τιμή μου που διαγωνίζομαι μαζί με τον T Bone Burnett και τους Civil Wars. Η μουσική που έγραψα για το «Hunger Games» ήταν ένα έργο αγάπης – ήμουν η ίδια φαν της ιστορίας και των ηρώων κι όλοι θέλαμε η μουσική να έχει μια αυθεντικότητα που να ταιριάζει τον τόνο της ταινίας και τα συναισθήματα του βιβλίου. Είναι τεράστια τιμή, είμαι ενθουσιασμένη και τρομερά κολακευμένη.

Ανγκ Λι (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία για τη «Ζωή του Πι») / Είμαι περήφανος και ευγνώμων για τις τόσο γενναιόδωρες υποψηφιότητες. Η δημιουργία αυτής της ταινίας ήταν μια από τις πιο προκλητικές αλλά και πιο ανταποδοτικές εμπειρίες της ζωής μου. Είμαι περήφανος για την ταινία που κάναμε όλοι μαζί κι είναι υπέροχο να μας δίνεται αυτή η αναγνώριση.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες για την 70ή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που θα δοθούν στις 13 Ιανουαρίου