Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote: Από σήμερα θα τα λέμε!

στα 10

Οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, η πιο ευχάριστη κι αισιόδοξη προοπτική των ημερών που έρχονται, ξεκινούν με υποσχέσεις απόλαυσης που είμαστε σίγουροι ότι θα εκπληρώσουν, γι’ άλλη μια φορά στη 18χρονη ιστορία τους!

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote: Από σήμερα θα τα λέμε!

Είναι ο κινηματογραφικός θεσμός που έχει δώσει στην παραδοσιακή κινηματογραφική φράση «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» τη σύγχρονη σημασία του. Το ότι φέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας κλείνουν 18 χρόνια, σημαίνει απλώς ότι κι εμείς είμαστε 18 χρόνια μεγαλύτεροι από εκείνη, την πρώτη διοργάνωση, που αποκάλυπτε στο αθηναϊκό κοινό ονόματα σαν έναν Μάικλ Γουίντερμπότομ κι έναν Κωνσταντίνο Γιάνναρη. Για όσους αγάπησαν και παρακολούθησαν το Φεστιβάλ της Αθήνας από τα πρώτα του χρόνια, οι Νύχτες Πρεμιέρας, με το σταθερό τους ραντεβού που παρέβλεψε σεισμούς και καταποντισμούς, δημιούργησαν σθεναρούς δεσμούς, πραγματικές παρέες, μια μόνιμη συνισταμένη στο coming back του φθινοπώρου. Για όσους τις γνώρισαν τα τελευταία χρόνια, δεν έπαψε να είναι ραντεβού με προτάσεις, εκρηκτική ενέργεια και το πιο ζωντανό, απαιτητικό και παλλόμενο νεανικό κοινό που έχουμε συναντήσει μαζεμένο.

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, ξεκίνησε χθες πανηγυρικά με την επίσημη πρεμιέρα του, επιλέγοντας το «Σώμα με Σώμα» (που θα προβληθεί ξανά για το κοινό), του Ζακ Οντιάρ, με τη Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερτς σε μια ερωτική ιστορία τόσο βαθειά, επώδυνη αλλά και ανεβαστική που δε θ’ αφήσει ούτε έναν θεατή ασυγκίνητο. Διαβάστε τις εντυπώσει του Flix από την ταινία εδώ.

Από σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote ξεκινούν τις προβολές τους για το κοινό, που είναι βέβαιο ότι θα δώσει το παρόν κατά χιλιάδες. Το Flix, καθημερινά, θα σας προτείνει τα highlights του προγράμματος, θα σχολιάζει τις ταινίες και θα χαρίζει στο facebook εισιτήρια για επιλεγμένες προβολές – γι’ αυτό παρακολουθήστε από κοντά τις ανταποκρίσεις μας!

Καλή αρχή, καλή σεζόν, καλή επιτυχία στις Νύχτες Πρεμιέρας που με τη σταθερότητα των συναντήσεών μας, μάς χαρίζουν ένα ευπρόσδεκτο αίσθημα ασφάλειας, ότι κάποια πράγματα συνεχίζονται κανονικά, με τις γνωστές χαρές, τους γνωστούς καυγάδες, το γνωστό αίσθημα κινηματογραφικής απογείωσης. Θα μας λείψει ανεπανόρθωτα το Αττικόν και ο Απόλλωνας, σήματα κατατεθέντα του Φεστιβάλ, αλλά θα τα περιμένουμε, ελπίζουμε, για την επόμενη χρονιά…

Προς το παρόν, μάθετε τα πάντα για το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote

Το Φεστιβάλ φέτος διεξάγεται στις αίθουσες Ιντεάλ, Οπερα 1 & 2 και Δαναός 1 & 2, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.