Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Τι να δείτε σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

στα 10

Καθημερινά, για όλη τη διάρκεια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνα, το Flix θα προτείνει επιλεγμένες προβολές. Αναζητήστε εισιτήρια της τελευταίας στιγμής.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Τι να δείτε σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου. Αν δεν έχετε ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά σας, το Flix προτείνει επιλεγμένες προβολές για σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε εδώ τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης και το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

the connection 607

Ο Προμηθευτής (The Connection) της Σίρλεϊ Κλαρκ (1961) / Στις 19.00 στο Odeon Οπερα 2

Μια παρέα μαύρων τζάνκι που περιμένουν τη δόση τους κι ένας δυνάστης λευκός σκηνοθέτης που προσπαθεί να μετατρέψει την αγωνία τους σε θέαμα. Τους παρακολουθεί η δημιουργός, η οποία άλλαξε το ανεξάρτητο σινεμά μ' αυτό το ασυμβίβαστο διαμάντι, κερδίζοντας βραβείο στις Κάννες και μια θέση στην αιωνιότητα.

Ursa Minor 607

Μικρή Αρκτος της Ελισάβετ Χρονοπούλου (2015) / Στις 20.00 στον Δαναό 1

Ενας άντρας συλλαμβάνεται σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Ο,τι συνέβη μεταξύ τους, από την ανορθόδοξη γνωριμία στο ίδιο ξενοδοχείο μερικούς μήνες πριν ως τη δραματική κατάληξη της σχέσης τους, είναι ένα καθηλωτικό σύνολο από υπέροχα υποκειμενικά μονοπλάνα πάνω στην προσπάθεια δύο ανθρώπων να αγαπηθούν. Η Ελισάβετ παρουσιάζει (ως work in progress) τη νέα της ταινία, η οποία βυθίζεται στη φόρμα αλλά την υπερβαίνει με συναίσθημα και ένταση. Η προβολή θα γίνει παρουσία των συντελεστών. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για τη «Μικρή Αρκτο».

La Loi du Marche 607

Ο Νόμος της Αγοράς (La loi du marché) του Στεφάν Μπριζέ (2015) / Στις 22.00 στο Ιντεάλ

Συγκλονιστικό, ανατριχιαστικά επίκαιρο δραματικό θρίλερ πάνω στις παρενέργειες του απάνθρωπου «νόμου της αγοράς». Ως απολυμένος εργάτης που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξαναβρεί δουλειά και να κερδίσει την αξιοπρέπειά του, ο Βενσάν Λεντόν συνθέτει την καλύτερη ανδρική ερμηνεία της χρονιάς και βραβεύεται θριαμβικά στις Κάννες. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για τον «Νόμο της Αγοράς».

sarah records 607

Ο Μυστικός μου Κόσμος: Η Ιστορία της Sarah Records (My Secret World: The Story of Sarah Records) της Λούσι Ντόουκινς (2014) / Στις 22.30 στο Odeon Οπερα 1

«Η δεύτερη σημαντικότερη ανεξάρτητη εταιρία που υπήρξε ποτέ.» Ετσι ανακήρυξε το περιοδικό ΝΜΕ τη Sarah Records, της οποίας η κληρονομιά μετριέται σε αναρίθμητους θαυμαστές, υπέροχα τραγούδια και μια φλογερά ρομαντική δισκογραφία. Τώρα, οι ήχοι, τα σινγκλάκια και οι βασικοί πρωταγωνιστές της φίρμας ξαναζωντανεύουν σε μια ταινία που σκορπάει μόνο χαμόγελα. Η προβολή θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδος.

Green Room 607

Το Πράσινο Δωμάτιο (Green Room) του Ζερεμί Σολνιέ / Στις 00.00 στο Ιντεάλ

Το κλειστοφοβικό θρίλερ της χρονιάς! Σ' ένα κλαμπ όπου συχνάζουν νεοναζί γίνεται ένας φρικαλέος φόνος. Μάρτυρες, τα μέλη μιας πανκ μπάντας, που θα εγκλωβιστούν στα παρασκήνια από το σαδιστή ιδιοκτήτη και τους αδίστακτους μπράβους του. Από το δημιουργό του άκρως υποβλητικού «Τα Ερείπια Είναι Πάντα Θλιμμένα», ένα δεξιοτεχνικό ρεσιτάλ gore που θα κάνει τους φίλους του είδους να χοροπηδούν εκστασιασμένοι στα καθίσματα. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Green Room».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας:

Διαβάστε ακόμη:

Νύχτες Πρεμιέρας 2015